رشته های دانشگاهی

اولویت بندی و معرفی رشته های پزشکی و پیراپزشکی

اولویت بندی رشته های تجربی رو بشناس و پر طرفدارها رو منطقی ببین و انتخاب کن

اولویت بندی رشتهای پزشکی و پیراپزشکی در زیر مشاهده می کنید. رشته های پیراپزشکی که در دانشگاه های مختلف کشور ارائه می شوند شامل ۱۵ گروه هستند، که هر کدام از این گروه ها خود زیرمجموعه هایی جداگانه دارند.

  • پزشکی
  • دندانپزشکی
  • داروسازی
  • بینایی سنجی
  • فیزیوتراپی
  • علوم آزمایشگاهی
  • پرستاری
  • هوشبری
  • اتاق عمل
  • مامایی
  • گفتار درمانی
  • علوم تغذیه
  • شنوایی سنجی
  • رادیولوژی
  • میکروبیولوژی
  • کارشناس ساخت پروتزهای دندانی
  • اعضای مصنوعی
  • دامپزشکی

انتخاب اولویت بندی بصورت کاملا تحقیق شده و پرسش از اساتید دانشگاه تهران و دانشجوهای ترم ۶ به بالا بوده است.


در ادامه به معرفی این رشته ها، درصد قبولی هر کدام از این رشته ها در دانشگاه ها و بازار کار هرکدام می پردازیم.

پزشکی اولویت اول

کمتر دانش آموز رشته تجربی را می توان پیدا کرد که اولین هدف و آرزوش پزشک شدن نباشد. میزان درآمد بالا، جایگاه اجتماعی فاکتورهایی هستند که توجه هر دانش آموز و اولیاء دانش آموز را به خود جلب می کند.

دکتری عمومی: پس از قبولی در رشته پزشکی اولین قدم طی کردن دوره ی دکتر عمومی می باشد که مراحل زیر را دارد.

  • مدت دو سال و نیم یا پنج ترم در مقطع علوم پایه که در مجموع ۸۵ تا ۹۰ واحد درسی باید گذرانده شود.
  • مدت یک سال یا چهار ترم در مقطع فیزیوپاتولوژی (فیزیولوژی و فارماکولوژی) که دانشجو آشنایی عمیق تری با ساختار بدن و تاثیر داروها پیدا می کند، شامل دو نیم سال است و شرط ورود به آن قبولی در آزمون علوم پایه است.
  • مدت دو سال و نیم یا پنج ترم در مقطع کارآموزی بالینی (استجاری) که شامل دو بخش تئوری و عملی می باشد، دانشجو از نزدیک با روند درمان آشنا شده کارآموزی بالینی خود شامل دوره های:
  • داخلی
  • کودکان
  • گوش و حلق و بینی
  • جراحی
  • زنان و زایمان
  • چشم
  • پوست
  • رادیولوژی
  • روان پزشکی
  • مدت یک سال و نیم در مقطع کارورزی بالینی، در این مرحله دانشجو زیر نظر رزیدنت ها با استقلال عمل بیشتری به مداخله درمان بیماران می پردازد.

در صورتی که دانشجو در سن ۱۸ سالگی وارد دانشکده پزشکی شود، در سن ۲۶ سالگی درس خود را تمام می کند. دانشجو پس از اتمام درس به مدت دو سال به یکی از مناطق محروم برای ارائه خدمات اعزام می شود.

ادامه تحصیل در مقطع تخصص پزشکی: مقطع تخصص معمولا ۴ سال طول می کشد، البته ورود به مقطع تخصص به مراتب سخت تر از پزشکی است، چرا که بخش قابل توجهی از فارغ التحصیلان پزشکی قصد ورود به مقطع تخصص را دارند و ظرفیت این مقطع هم بسیار محدود است.

پزشکی اولویت اول
پزشکی اولویت اول

دندانپزشکی اولویت دوم

دندانپزشکی به معنای پیشگیری و درمان بیماری های فک، دهان و دندان است. رشته دندانپزشکی ۹ شاخه متفاوت دارد، شامل بهداشت عمومی دهان، آندودنتیکس (کانال های ریشه)، آسیب شناسی دهان، رادیولوژی دهان، جراحی دهان، ارتودنسی دهان، پیودنتیکس (بیماری لثه)، دندانپزشکی کودکان و ایمپلنت علم دندانپزشکی پیشرفت فراوانی داشته است و موجب به وجود آمدن شاخه های متعدد شده است.

مدت تحصیل در رشته داندانپزشکی ۶ سال است که یک دوره ی ۴ ساله و یک دوره ی ۲ ساله دارد. در دوره ی ۲ ساله مربوط به گذراندن علوم پایه می باشد و بعد از اتمام این دو سال دوره ۴ ساله تخصص شروع می شود.

بازار کار: کار دندانپزشکی کاملا عملی است و چون با فک و دهان بیمار در ارتباط هست یک بیماری کاملا عفونی می باشد، متخصصان این رشته تحصیلی بعد از فارغ التحصیلی و گذراندن دو سال طرح در مناطق محروم می توانند برای خود بطور مستقل مطب بزنند.

دندانپزشکی اولویت دوم
دندانپزشکی اولویت دوم

داروسازی اولویت سوم

داروسازی، حرفه‌ای است که در زمینه دارو درمانی برای مداوای یک بیمار به عنوان متداول‌ ترین شیوه در دنیا با بیماران و مردم مرتبط می‌گردد. یک داروساز در داروخانه باید بر روی همۀ نسخه‌ های پزشکان نظارت کند و تأیید کند که نسخه برای بیمار از نظر سن، وزن، تداخلات و تناسب با بیماری مناسب است، و با مهر و امضا تأییدیه خود را ثبت کند، و در صورت ایراد با پزشک تماس بگیرد یا مسئولیت آن را نپذیرد و از پذیرش آن امتناع کند. داروساز در صورت ناموفق بودن رژیم دارو درمانی باید علل عدم موفقیت را بررسی کند. این رشته در ایران و بسیاری از کشورهای جهان در مقطع دکترای حرفه‌ای ارائه می‌شود.


این مقاله اولویت بندی دانشگاه ها در رشته داروسازی می تواند برای شما مفید باشد


در ادامه به معرفی این رشته ها، درصد قبولی هر کدام از این رشته ها در دانشگاه ها و بازار کار هرکدام می پردازیم.

بازار کار و فرصت های شغلی داروسازی : فارغ التحصیلان داروسازی می توانند در کارخانه‌ داروسازی‌، واحدهای‌ تهیه‌ و تولید لوازم‌ آرایشی‌ و بهداشتی‌ و یا در کارهای‌ اجرایی‌ وزارت‌ بهداشت‌ درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ فعالیت‌ کنند. از کارهای دیگری که می توانند انجام دهند، ارائه خدمات‌ دارویی‌ در سطح‌ داروخانه‌ ها و بیمارستانها، فعالیت‌ در مراکز خدمات‌ بهداشتی‌ و درمانی‌ دولتی‌ در بخشهای‌ معاونت‌ دارو و غذا، بخش‌ تدوین‌ قوانین‌، مدیریت‌ بازرسی‌، سیاست‌ گذاریهای‌ دارویی‌ و نظایر آن‌ و فعالیت‌ در مراکز دانشگاهی‌ و تحقیقاتی‌، مؤسسات‌ پژوهشی ( مثل موسسه‌ رازی‌، انستیتوپاستور و…) و شرکتهای‌ پخش‌ و توزیع‌ دارو می باشد. با داشتن تجربه و سرمایه کافی نیز می توانند به طور مستقل کار کرده و برای خود داروخانه تاسیس کنند.

داروسازی اولویت سوم
داروسازی اولویت سوم

موضوع مرتبط: قبولی تضمینی در رشته دندانپزشکی و داروسازی


بینایی سنجی اولویت چهارم

رشته بینایی سنجی نه تنها در کشورهای خارج بلکه در ایران هم مورد استقبال خیلی از داوطلبان کنکور قرار گرفته است. در واقع ظرفیت دانشگاه های روزانه ایران سالانه بیشتر از ۱۰۰ نفر در این رشته نمی باشد. رشته بینایی سنجی فقط با دستگاههای چشم پزشکی سروکار دارد و مواردی مانند انحراف، دوبینی، نمره ی عینک و … را شناسایی می کند ولی مشکلاتی مانند آب مروارید، عفونت های چشمی را به چشم پزشک ارجاع می دهد.

توانایی های لازم: رشته بینایی سنجی برعکس تمام رشته های گروه پزشکی کاری بسیار تمیز و به دور از هرگونه خون و آزمایشی است و علاقه مندان به خلق وسایل بینایی می توانند در این رشته تمامی استعدادهای خود را شکوفا کنند.

بازار کار: طی تحقیقاتی که صورت گرفته ۸۰ درصد فارغ التحصیلان رشته بینایی سنجی در مراکز های دولتی، نیمه دولتی و یا مراکز خصوصی مشغول به فعالیت می باشند، پس در زمینه ی کار و آینده ی شغلی این رشته هیچ گونه نگرانی نداشته باشید.

بینایی سنجی اولویت چهارم
بینایی سنجی اولویت چهارم

شماره تماس اورجینال مشاور

فیزیوتراپی اولویت پنجم

فیزیوتراپی جزو رشته های توانبخشی است که اقداماتی برای فرد معلول انجام می شود تا بتواند سلامتی خود را بدست آورد. در این رشته برای درمان بیماران از الکتروتراپی، تمرینات دستی و تمرینات درمانی استفاده می شود و برخلاف رشته های دیگر در این حرفه دارویی برای بیمار تجویز نمی شود.

مزایای رشته فیزیوتراپی:

یکی از مزایای مهم رشته ی فیزیوتراپی این است که بعد از اتمام مقطع کارشناسی دانشجو می تواند برای خود مطب بزند همچنین امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در ایران وجود دارد. بازار کار این رشته  نسبت به مشاغل دیگر خیلی بهتر است و بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی دانشجو مشغول به کار در مطب خود و یا همکاران دیگر یا در بیمارستان های دولتی مشغول می شود.

معایب رشته ی فیزیوتراپی:

رشته فیزیوتراپی مانند سایر رشته های دیگر ارجاع بیمار از طرف پزشک صورت می گیرد و این امر باعث شده که تعدادی از مطب ها شلوغ و تعدادی دیگر خلوت باشند همچنین یک شخص فیزیوتراپیست باید توانایی بدنی بالایی داشته باشد و از همان ابتدا خودش هم ورزش های مخصوص را انجام بدهد چون بعد از مدتی بخاطر کار کردن طولانی مدت با بیماران ممکن است بدن شخص فرسوده شود. با توجه به شرایط اقتصادی الان جامعه یک دانشجوی تازه فارغ التحصیل شده هزینه ی زیادی باید برای تاسیس یک مرکز فیزیوتراپی فراهم کند.

فیزیوتراپی اولویت پنجم
فیزیوتراپی اولویت پنجم

علوم آزمایشگاهی اولویت ششم

این رشته جزو پرطرفدارترین رشته های گروه علوم تجربی است، جزو شاخه های علوم پزشکی می باشد، این رشته بیشتر با آنالیزهای آزمایشگاهی و مایعات بافت های بدن در ارتباط است.

دروس دانشگاهی علوم آزمایشگاهی: دانشجویان این رشته ۱۳۰ واحد را تا زمان فارغ التحصیلی می گذرانند و حدود ۱۶ واحد آن کارآموزی می باشد. دروس این رشته تقریبا شبیه دروس گروه پزشکی می باشد، درس هایی مثل بیوشیمی پزشکی، اصول ایمنی و حفاظت در آزمایشگاه، میکروب شناسی و ….

توانایی های لازم: کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته ی علوم آزمایشگاهی را دارند باید افرادی صبور باشند و علاقه مند به کار با لوازم و دستگاه های آزمایشگاهی، نداشتن حساسیت به محیط آزمایشگاه و انعطاف بالایی برای روبه رو شدن با آزمایشات ناشناخته داشته باشند.

ادامه تحصیل: ادامه تحصیل در مقطع کاشناسی رشته علوم آزمایشگاهی حدود ۴ سال طول می کشد و دوره ی کارشناسی ارشد این رشته می توان در رشته های خون شناسی، شیمی بالینی، انگل شناسی، میکروب شناسی، ویروس شناسی، قارچ شناسی، ژنتیک انسانی، فیزیولوژی، فیزیک پزشکی و ایمونولوژی شناسی ادامه تحصیل داد. همچنین در مقطع دکتری امکان ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد و افرادی که در مقطع دکتری فارغ التحصیل می شوند امکان راه اندازی آزمایشگاه در گرایش های مربوط به خودشان را دارند.

بازار کار: افراد فارغ التحصیل رشته علوم آزمایشگاهی می توانند در آزمایشگاه های خصوصی، آزمایشگاه های مراکز بالینی، آزمایشگاه های مراکز بهداشتی و …… مشغول به کار شوند.

علوم آزمایشاهی اولویت ششم
علوم آزمایشاهی اولویت ششم

پرستاری اولویت هفتم

شاید با وجود این مدت یک ساله ای که کرونا مهمان کشور عزیزمان ایران بوده بیش از هر بار دیگری شغل پرستاری و سختی کار این حرفه را درک کرده باشیم. دانشجوی رشته پرستاری باید یک فرد انسان دوست باشد و بتوانند از انرژی و توان خود در راه انسانیت و انسان دوسی مایه بگذارد.

فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند در بیمارستان ها و تمام مراکز خصوصی و دولتی استخدام شوند، به طور کلی بازار کار شغل پرستاری از بسیاری از مشاغل دیگر پر رونق تر است.

پرستاری اولویت هفتم
پرستاری اولویت هفتم

موضوع محبوب: رشته اتاق عمل یا هوشبری؟


هوشبری اولویت هشتم

هدف از این رشته تربیت افرادی است در گروه های سه یا چهار نفره به عنوان دستیار متخصص بیهوشی در اتاق عمل کار کنند. تفاوت متخصص هوشبری با متخصص بیهوشی؟ متخصص بیهوشی در واقع همان دانشجوی رشته پزشکی است که پس از گذراندن دوره ی پزشک عمومی تخصص بیهوشی را انتخاب کرده است ولی  متخصص هوشبری به عنوان پرستار اتاق عمل است که تحت نظر متخصص بیهوشی است.

بهترین دانشگا ه های رشته هوشبری؟

در حال حاضر تعداد دانشگاه های سراسری ارائه دهنده رشته هوشبری محدود هستند، دانشگاه تهران، بهشتی، ایران، اصفهان، مشهد و تبریز برای ادامه دادن رشته هوشبری در زمینه کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل وجود دارد.

هوشبری اولویت هشتم
هوشبری اولویت هشتم

لیسانس: پس در اولویت بندی ابتدا کارشناس پرستاری سپس کارشناس هوشبری و در آخر کارشناس اتاق عمل


اتاق عمل اولویت نهم

این رشته تقریبا هم رده با رشته پرستاری است اما قطعا از رشته های شنوایی سنجی، بینایی سنجی و فیزیوتراپی پایین تر است. مسئولیت کارشناسان اتاق عمل این است که باید از صفر تا صد حضور بیمار در اتاق عمل تحت کنترل او باشد و مدام علائم حیاتی بیمار را بررسی کند. این افراد تمام بخیه ها و گره های جراحی را می دانند. این رشته در جهان به عنوان کمک جراح شناخته شده است.

بازار کار: دانشجویان این رشته به دلیل این که با وسایل جراحی آشنایی دارند می توانند به عنوان کمک جراح، کارشناس تجهیزات پزشکی و همچنین در ارگان های دولتی مشغول به کار شوند.

اتاق عمل اولویت نهم
اتاق عمل اولویت نهم

مامایی اولویت دهم

ماما در لغت به معنی “همراه زن” می باشد، رشته مامایی  زیرگروه رشته های پزشکی می باشد و علاقه مندان به این رشته باید صبر و حوصله مراقبت از مادران باردار را داشته باشند. همچنین باید از خون و خون ریزی فراری نباشند. هدف رشته مامایی تربیت کارشناسان متعهد در زمینه ی آموزش و خدمات مامایی است، به طوری که با مهارت لازم به ارائه خدمات بهداشتی به مادران و نوزادان بپردازند.

آخرین رتبه قبولی رشته ی مامایی دانشگاه سراسری سال ۹۹ بشرح ذیل است:

  • منطقه ۱: دانشکده علوم پزشکی اراک رتبه ۶۷۲۲
  • منطقه۲: دانشکده علوم پزشکی همدان رتبه ۱۳۶۲۲
  • منطقه۳: دانشکده علوم پزشکی اراک رتبه ۱۴۱۵۹

بازار کار: فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مراکز درمانی و بهداشتی و همچنین بیمارستان های دولتی مشغول به کار شوند، و پس از گذراندن مقطع کارشناسی متقاضیان می توانند برای خود مطب دایر کنند.

مامایی اولویت دهم
مامایی اولویت دهم

گفتار درمانی

رشته گفتار درمانی از زیر مجموعه های علوم توانبخشی است و شامل رشته های پیراپزشکی می شود. هدف اصلی این رشته کمک به افرادی است که در برقراری ارتباط گفتاری مشکل دارند مانند: اختلالات گفتاری زبانی، اختلالات درکی، مشکلات بلع، بیمارانی که به دلیل آسیب های مغزی قدرت تکلم خود را از دست داده اند.

دروس رشته گفتار درمانی: مبانی گفتار درمانی، رشد طبیعی گفتار و زبان، بیماری شناسی تاخیر رشد گفتار و زبان، بیماری شناسی اختلال در تولید گفتار، مدیریت در گفتار درمانی، بیماری شناسی اختلال در صوت و ….

توانایی های لازم: صبور بودن از فاکتورهای اساسی رشته ی گفتار درمانی است، متخصص رشته ی گفتار درمانی باید انعطاف بالایی داشته باشد چون تنوع مراجعه کنندگان بسیار بالا می باشد . دانشجوی موفق گفتار درمانی باید به زبان انگلیسی و کامپیوتر مسلط باشد و همچنین لهجه های مختلف را بشناسد.

بازار کار: متاسفانه امروزه به دلیل وجود مواد شیمیایی و اشعه های مضر، همچنین استرس بالای مادران در دوران بارداری بسیاری از نوزادان با علائم تشنج متولد می شوند. بنابراین متقاضیان این رشته در مکان های مختلف مانند بیمارستان ها، مراکز نگهداری سالمندان، درمان در منزل، کودکستان های روزانه و ….. مشغول فعالیت می شوند.

آخرین رتبه ی قبولی گفتار درمانی سراسری ۹۹ :

  • منطقه ۱: دانشکده علوم پزشکی همدان رتبه ۷۱۰۰
  • منطقه ۲: دانشکده ی علوم پزشکی زاهدان رتبه ۱۲۵۳۰
  • منطقه ۳: دانشکده علوم پزشکی همدان رتبه ۷۹۳۰

علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه زیر مجموعه گروه ۱ علوم تجربی است به دلیل انتخاب کم داوطلبان این رشته به حالت اشباع نرسیده و فارغ التحصیل این رشته بعد از اتمام درس در مقطع کارشناسی باید برای احداث مطب ۵ سال سابقه کار داشته باشد ولی در مقطع کارشناسی ارشد داشتن ۲ سال سابقه کار کفایت می کند.

رشته علوم تغذیه ارتباط مستقیم با برنامه غذایی و سلامت انسان ها دارد پس این رشته جزو پر درآمدترین رشته های درسی در چند سال آینده خواهد بود. امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در ایران وجود دارد.

شنوایی سنجی

رشته شنوایی سنجی از شاخه های گروه پزشکی است و به شخصی گفته می شود که با استفاده از دستگاه های مختلف و آزمایش های متنوع به ارزیابی و شنوایی  و  سیستم تعادل و تشخیص ضایعات آن ها (از مسیر گوش خارجی تا کرتکس مغز) می پردازد.

رشته شنوایی سنجی فقط در دانشگاه های سراسری و پردیس تدریس می شود پس بازار کار این رشته مخصوصا در شهرهای کوچک بسیار عالی است. همچنین فارغ التحصیل این رشته بعد از ۴ سال می تواند به یک درآمد نسبتا عالی دست یابد و مستقیم بدون گذراندن ۲ سال طرح مطب بزند.

رادیولوژی

این رشته بعد از شنوایی سنجی، بینایی سنجی و فیزیوتراپی قرار دارد. متاسفانه امکان ادامه تحصیل در خود این رشته وجود ندارد و دوره کارشناسی ارشد باید یکی از گرایش های فیزیک هسته ای، فیزیک پزشکی و آناتومی انتخاب شود. کار در این رشته در بیمارستان ها جایگاه بهتری دارد و بیش از ۹۰ درصد فارغ التحصیلان جذب بازار کار می شوند.

میکروبیولوژی

این رشته شاخه ای از علم زیست شناسی می باشد، که هدف اصلی این رشته شناخت جانداران میکروسکوبی و مسائل مربوط به چگونگی زندگی کردن آن هاست. علم میکروبیولوژی در مورد راه هایی برای جلوگیری از حمله میکروب ها و آسیب هایی که می توانند به حیات انسان ها، دام ها و نباتات وارد آوردند به وجود آمده است، امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در این رشته وجود دارد.

توانایی های لازم: معمولا این شغل مناسب افرادی است که توانایی و حوصله جست و جو و تحقیق در مورد هر مساله ای را داشته باشند. افرادی که نمی توانند مدت زیادی بر روی مساله ای تمرکز کنند و همچنین افرادی که از خون می ترسند بهتر است وارد حیطه ی این شغل نشوند.

بازار کار: بخاطر ارتباط زیاد میکروبیولوژی با صنایع مختلف این رشته بازار کار مناسبی دارد و همچنین کسانی که تحصیلات عالی در این رشته داشته باشند شرایط کار بهتری برایشان فراهم می گردد. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در سازمان های حوزه بهداشت و درمان و پژوهشگاه های نفت و …… فعالیت داشته باشند.

کارشناس ساخت پروتزهای دندانی

این رشته در گذشته به صورت تجربی بوده و سازندگان دندان های مصنوعی به صورت تجربی این حرفه را فرا می گرفتند با گذشت زمان و نیاز جامعه به کسب تجارب حرفه ای تر در این رشته ابتدا مقطع کاردانی در دانشکده های سراسری ارائه شد و هم اکنون دوره کارشناسی این رشته در دانشکده های سراسری و پردیس ارائه می شود.

کارشناس تکنسین دندان کاری بسیار حساس و دقیق است و نیاز به توانایی جسمی بالایی دارد.

بازار کار: طی تحقیقات صورت گرفته به ازای هر ۱۰۰ دندانپزشک ۱ کارشناس تکنسین دندان در ایران هست پس با توجه به این آمار خیره کننده مشخص می شود که این رشته بازار کار بسیار خوب و پردرآمدی دارد.

اعضای مصنوعی

شاخه ای از رشته ی توانبخشی که اعضای مصنوعی و کمکی می سازند این رشته نوعی رشته خدماتی است که بعد از فارغ التحصیلی بیشتر با افراد معلول در ارتباط هستند. پس باید توانایی روحی برای ارتباط با این افراد را داشته باشند، فعالیت این افراد در بخش دولتی و بیشتر بخش خصوصی است.

دروس مهم برای این رشته فیزیک و ریاضی است و از توانمندی های لازم داشتن دست هایی توانا مانند مجسمه ساز برای کار کردن با گچ و قالب های سنگین است.

دامپزشکی

این رشته با مدت تحصیل ۶ ساله از دسته رشته های دکتری حرفه ای و زیر گروه یک برای رشته تجربی است.

معمولا ۶۰ درصد پذیرش این رشته بومی گزینی و ۴۰ درصد پذیزش غیر بومی است. رتبه مورد نظر برای پذیرش در این رشته به فاکتورهایی مانند دانشگاه آزاد باشد یا دولتی و همچنین نوع دانشگاه در شهرها و قطب های مختلف.

این رشته دارای دو دوره پیش درمانگاهی و درمانگاهی است که دانشجو ابتدا ۱۳۰ واحد را پاس می کند و بعد از آزمون جامع وارد دوره درمانگاهی می شود.

آیا فارغ التحصیلان مجوز مطب دارند؟ بله فارغ التحصیلان می توانند داروخانه دامپزشکی یا مرکز واکسن بزنند.

این اولویت بندی بر اساس تحقیقات بوده است و احتمالا نظرات بعضی از دوستان متفاوت باشد. حتما اولویت از دیدگاه خود را برای ما کامنت کنید.

منبع: سایت مشاور (مرجع مشاوره تحصیلی و آموزشی کشور)

اورجینال مشاور

اورجینال مشاور: انتخاب بهترین دبیر از موسسات + مشاور تحصیلی + انتخاب منابع کنکوری

‫۷ دیدگاه ها

  1. به هیچ عنوان قابل قبول نیست که رشته ای مثل هوشبری بالاتر از رادیولوژی و دامپزشکی قرار بگیره، اصلا جای تعجبه!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. کاردرمانی کجاس په😐؟! مطالبتون بروز نیست…درحال حاضر کاردرمانی بعد از فیزیوتراپی در اولویت قرار میگیره😐

    1. بیشتر بر اساس واقعیت و داوطلب های کنکور انجام شده است.
      چیزی که مشخصه پیشرفت شما در هر رشته باعث می شود رشته ی خیلی عالی به نظر بیاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا