افزایش تراز و ارتقا درصد دروس در کنکور و آزمون
مهم ترین موارد در پیشرفت تراز و تراز منفی و مثبت و برنامه ریزی
راه افزایش تراز و ارتقا درصد دروس در کنکور و آزمون آزمایشی ساده است اما نکاتی لازم دارد حتما کامل و بدون نقص انجام بدهید.
همه ی افراد برای اولین بار که آزمون ثبت نام می کنند دید خیلی خوبی نسبت به خود و آزمون های خود دارند،
چیز عجیبی نیست اگر دانش آموز متوسطی باشد یا کمی هم قوی تر تست هایی که بعد از مطالعه از خود می گیرد نتیجه خوبی داشته و انتظار دارد آزمون هم به همان خوبی پیش برود اما اینطور نیست و تراز و درصدی که کسب می کند کمی دور از تصورش است و چه بسا در سر جلسه هر آزمون به خود وعده آزمون بعدی را می دهد تا جایی که دیگر امیدی به درست شدن آن وضع ندارد و کاملا نا امید می شود، می خواهیم در مورد روش افزایش درصد و تراز صحبتی داشته باشیم قبل از آن توضیحی کوتاه درمورد تراز داریم.
منظور از تراز
تراز نمره خام است یعنی چه؟
با یک مثال بیان می کنیم، شما یک آزمون مثل قلمچی را شرکت میکنید و فیزیک را ۴۰ درصد جواب می دهید به طور مثال تراز شما در این درس ۷۰۰۰ می شود و هفته بعد باز هم فیزیک را ۴۰ درصد می زنید، ولی این بار تراز شما ۴۵۰۰ می شود، این چه چیزی را نشان می دهد!! مگر در هر دو هفته درصد شما ۴۰ درصد نبوده است؟
بله تراز ارزش نمره شما را نشان می دهد در هفته اول سوالات فیزیک سخت بوده و تعداد افراد کمتری به این سوالات جواب داده اند و تراز شما ۷۰۰۰ شده است ولی در هفته بعد سوالات راحت بوده و تعداد افراد بیشتری درصد بالای ۴۰ را کسب کرده اند و تراز شما به ۴۵۰۰ افت کرده است.
درصد و تراز دانش آموزان
دانش آموزانی که به ما مراجعه می کنند برای افزایش تراز را به سه دسته تقسیم میکنیم:
دانش آموزانی با عملکرد ضعیف، متوسط، قوی مطالبی که قرار است نوشته شود در ابتدا برای دانش آموز متوسط است با تراز بین ۴۵۰۰ تا ۶ هزار در آزمونی مانند قلمچی است.
دانش آموزان ضعیف یعنی با ترازی کمتر از ۴۵۰۰ معمولا ساعت مطالعه کمتری دارند و تعداد غلط ها و شانسی زدن های زیادی دارند در این مورد در انتهای متن صحبت می کنیم.
اما طرف صحبت من با دانش آموزی با عملکرد متوسط و قوی است: ممکن است در مقایسه ای متوجه بشوید هفته ای که مطالعه نداشته اید و به عنوان آزمون آزمایشی سرجلسه رفته باشید تراز و درصد بهتری کسب کرده باشید تا وقتی که مطالعه کردید و به حساب خود همه ی درس ها را خوانده اید.
علت این کاهش تراز با وجود مطالعه شما چیست ؟
جواب را به شما می گویم در هفته ای که آزمایشی به سر جلسه رفته اید از خودتان انتظاری نداشته اید و هرچه بلد بودید جواب دادید ولی سراغ قسمتی که بلد نبودید نرفته اید و اینجا درصد منفی شما کمتر است، ولی هفته بعد مطالعه داشته اید و اکثر دروس را خوانده اید ولی به تسلط در آن درس نرسیده اید، سوال را می خوانید ولی با قطعیت صد در صد جواب نمی دهید، چون مطالعه داشته اید و چیزی از آن مبحث به گوشتان خورده دوست ندارید از سوال بگذرید و زمان زیادی را برای سوال تلف میکنید و در نهایت به آن اشتباه جواب می دهید و درصد منفی عامل کاهش تراز شماست.
و اما دسته سوم که تا کنون عملکرد ضعیفی داشته اند: از شما یک سوال تست هوش دارم با دقت آن را بخوانید و به آن پاسخ دهید
در یک ظرف آبی ۶ عدد قورباغه داریم یک روز یکی از آن قورباغه ها تصمیم می گیرد از آنجا برود حالا ما در این آب چند قورباغه داریم ؟
جواب : ۶ عدد، چرا ؟
چون تصمیم گرفتن به تنهایی کافی نیست و تصمیمی ارزشمند است که با عمل همراه باشد که پشت آن اراده ای قوی باشد اگر منتظر فرصتی عالی هستید که شروع کنید، آن فرصت هرگز نمی رسد. شروع کنید و از اینجا به بعد همراه ما باشید نکات برای افزایش تراز خود را در کنار افزایش مطالعه خود به خوبی گوش دهید.
نکات کاربردی در افزایش تراز و ارتقا درصد دروس:
- نکته اول
کم تسلط بودن :
وقتی بر سرجلسه می روید با نگاه کردن به سوالات متوجه می شوید تست ها آشنا هستند اما شما نمی توانید به آنها پاسخ دهید.
امتحان تشریحی و امتحان تستی با هم متفاوت اند در یک امتحان تشریحی دین و زندگی مدارس اگر بلد نباشید هرچه به ذهنتان می رسد در برگه می نویسید و در نهایت نیم نمره یا ۲۵ صدم از دو نمره را می گیرید ولی امتحان تستی متفاوت است و اگر یکی از گزینه ها را بلد نباشید یا تسلط کافی نداشته باشید شکست می خورید.
و یکی از علت هایی که بچه ها سر جلسه وقت کم می آورند متاسفانه علتش همین کم تسلطی هست داِئما با تست بازی می کنند و راه حل های مختلف را امتحان می کنند شاید بتوانند به نتیجه برسند.
چگونه مشکل کم تسلطی را برطرف کنیم
کم تسلط بودن با دوره و مرور بیشتر برطرف می شود یعنی وقتی اول هفته مطلبی را می خوانید تا روز آزمون باید بارها آن را مرور کنید و تست بزنید پس یکی از راه حل های کم تسلطی افزایش مرور و تعداد تست است.
سعی کنید تست های ترکیبی و زیادی را در برنامه خود داشته باشید و تسلطتان را قبل از آزمون افزایش دهید، آزمون جایی برای افزایش تسلط نیست بلکه زمان آزمایش و انتقال اطلاعات است.
چطور بفهمیم که کم تسلط هستیم
از راه های حرفه ای برای تشخیص کم تسلطی علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد را در این قسمت برای شما بازگو می کنیم.
اولین و مهمترین کار برای فهمیدن کم تسلطی تحلیل آزمون است. وقتی یک سوال در آزمون آزمایشی می آید احتمال تکرار شدن آن در کنکور یک هزارم است، پس ما در تحلیل نمی گوییم درست و غلط بودن آن سوال را بررسی کنید، می گوییم علت اشتباه پاسخ دادن آن سوال را بررسی کنید (شاید علت اشتباه حل تست کم ،بی دقتی؛ اشتباه محاسباتی یا هر علت دیگری باشد). وقتی علت را متوجه شدید دنبال راه حل برای برطرف کردن پاسخ اشتباه باشید، با این کار متوجه برطرف شدن خیلی از ایرادات خود به مرور می شوید.
- نکته دوم
چطور در طول هفته برنامه ریزی صحیح برای افزایش تراز و ارتقا درصد داشته باشیم؟
سعی کنید شما دستور دهنده به مغز خود باشید، علت عنوان کردن این موضوع چیست؟
ببینید گروهی از دانش آموزان فقط طبق زمان درس می خوانند مثلا روزی یک ساعت ریاضی، این کار درست نیست چون تمام تمرکز شما فقط به دنبال این است که این یک ساعت تمام بشود پیشنهاد می کنم که درس را به صورت حجمی بخوانید با در نظر گرفتن زمان یعنی در یک زمان مشخص حجم خاصی از درس را قرار دهید در یک تایم مشخص تعداد صفحات مشخص این نوع فرمان دادن به مغز باعث افزایش تمرکز و حتی به مرور افزایش سرعت مطالعه شما می شود.
راه حل دوم این است که در طول هفته حتما تمام دروس را بخوانید گروهی از بچه ها هفته اول را دروس تخصصی می خوانند و هفته دوم دروس عمومی که این کار متاسفانه اشتباه است، این باعث فراموشی دروس هفته اول و کاهش تراز است با وجود زمان زیادی که در هفته اول برای آن درس قرار داده اید.
موثرترین کار خواندن دروس تخصصی و عمومی در هفته اول با یکدیگر و قرار دادن دو تا سه روز برای مرور و جمع بندی مطالب خوانده شده است.
تست زدن در راستای افزایش تراز و ارتقا درصد دروس
یادم است در یک همایش مشاوره ای یک دانش آموز به من گفت با وجود تست های زیادی که کار کرده ام بازهم افزایش تراز نداشته ام، بعد از بررسی های علت را پیدا کردیم (تست کار کردن به صورت حجمی)
این دانش آموز در یک روز تمام تست های مربوط به یک درس را کار می کند و در روز بعد تست های مربوط به دروس دیگر اینکار اشتباه است.
به صورت پراکنده تست کار کنید به طور مثال امروز تست های زوج درس یک را حل کرده بعد از چند روز تست های فرد و به همین صورت حل کردن به یکباره همه ی تست ها کارایی که باید داشته باشد را ندارد.
بالا بردن آستانه تحمل برای افزایش تراز و ارتقا درصد دروس
خیلی وقت ها سر جلسه آزمون رفته اید و مثلا به درس شیمی که رسیده ای خسته شده اید و گویا که مغز شما توانایی تحلیل مساله را ندارد.
برای برطرف کردن این مشکل باید زمانی که در خانه هستید آزمون های شبیه سازی را حل کنید و داِئم در وسط آزمون بلند نشوید به کمک تمرین کردن به مرور تحمل خود را بالا ببرید و موضوع دیگر تغییر دروس و حل تست های دروس مختلف در یک بازه زمانی تا مغز شما توانایی و آمادگی لازم برای حل کردن چند تست متفاوت را پیدا کند.
- نکته آخر
یکی از عواملی که باعث می شود شما به درصدی که می خواهید نرسید، جواب دادن به سوالات غلط و شک دار است، باید توانایی گذشتن از سوال شک دار را در خودتان افزایش دهید و موضوع دیگر هدفگذاری در دروس است قبل از آزمون هدفگذاری کنید و طبق هدفگذاری به سوالات راحت ترآن درس در ابتدا جواب بدهید.
در پایان نظرات خودتان را برای ما بنویسید. موفق باشید.
توضیحات خوبی بود تکنیک های مطالعه مفید و جمع بندی هم یاد گرفتم من دانش اموز متوسط هستم امیدوارم با کمک تون به سطح بالا برسم و بهم راهکار های تقویت اعتناد به نفس رو هم یاد بدید تشکر میکنم از سایت خوبتون
سلام بهزاد جان
ممنون از نظر شما
بزودی مقالات بیشتری در این زمینه منتشر خواهد شد لطفا با ما همراه باشید.