نحوه مطالعه ریاضی پنجم دبستان
در این مقاله می خواهیم به بررسی نحوه مطالعه ریاضی پنجم دبستان و سرفصل های آن و نکاتی که موقه مطالعه حتما دانش آموزان باید بدانند توسط سایت مشاور برای شما توضیح خواهیم داد امیدواریم تا آخر مقاله با ما همراه باشید و نظرات خود را کامنت کنید.
سر فصل های ریاضی پنجم دبستان
- فصل اول عدد نویسی و الگوها
یادآوری عدد نویسی و محاسبات عددی
معرفی میلیارد
جمع و تفریق عددهای مرکب
مرور فصل
- فصل دوم کسر
کسرهای بزرگتر از واحد
جمع و تفریق عددهای مخلوط ، ضرب کسرها
تقسیم کسرها
ضرب عددهای مخلوط
مرور فصل
- فصل سوم نسبت، تناسب و درصد
نسبت
نسبت های مساوی
تناسب
درصد
مرور فصل
- فصل چهارم تقارن و چند ضلعی ها
تقارن محوری
تقارن مرکزی
زاویه و نیمساز
چند ضلعی ها و مجموع زاویه های آن ها
مرور فصل
- فصل پنجم عددهای اعشاری
عددهای اعشاری
جمع عددهای اعشاری
تفریق عددهای اعشاری
ضرب عددهای اعشاری
مرور فصل
- فصل ششم اندازه گیری
مساحت لوزی و ذوزنقه
محیط دایره
حجم
گنجایش
مرور فصل
- فصل هفتم آمار و احتمال
جمع آوری و نمایش داده ها
میانگین
احتمال
مرورفصل
چگونه ریاضی پنجم دبستان را بیست بگیریم؟
در همه پایه های تحصیلی یکی از دغدغه های دانش آموزان بیست گرفتن ریاضی می باشد. برای اینکه ریاضی را بیست بگیرید باید نکاتی را رعایت کنید تا نحوه مطالعه ریاضی پنجم دبستان را به خوبی فرا بگیرید.
تمرکز کافی در کلاس ریاضی
مشکل اکثر بچه ها از همین کلاس شروع می شود، زمانی که شما کلاس ریاضی دارید، نباید تمرکزتان را از دست بدهید و باید به درس گوش بدهید تا هر آنچه در کلاس گفته می شود را به خوبی فرا بگیرید. اگر به صورت پیوسته مباحثی را که مدرس مطرح می کند را گوش ندهید، ممکن است نکته ای را نشنوید و مطلبی را درک نکنید، سعی کنید درکلاس ریاضی تمامی حرف های مدرس را گوش کرده و جایی را که نمی فهمید از مدرس بخواهید تا دوباره برایتان توضیح بدهد.
دو مسئله شبیه به هم را حتما حل کنید
ممکن است یک مسئله را حل کنید و بلافاصله بعد از آن مسئله ای را ببینید، شبیه سوال قبلی در آن لحظه شاید با خود فکر کنید حل کردن این مسئله کار بیهوده ای است اما باید بدانید اشتباه فکر می کنید چون نکات بسیاری از مسائل پس از حل آن ها مشخص می شود.
شرکت و حضور همیشگی در کلاس های آنلاین (شاد و…)
در مقطع دبستان به طور کلی شرکت در همه کلاس ها ها مفید می باشند، زیرا قرار است دانش آموز مطالب پایه را یاد بگیرد که در سال های بعدی بسیار مهم می باشند. درس ریاضی جز درس های حفظی نمی باشد و کلاس های آن به صورت حل مسئله و رفع اشکال می باشد پس برای یادگیری بهتر و عقب نماندن از مباحث تدریس شده همیشه در کلاس های ریاضی حاضر باشید.
کپی برداری ممنوع
اکثر بچه ها در دبستان که سطح متوسط یا پایین تری در کلاس دارند، سعی می کنند از روی بچه های زرنگ تر و باهوش تر در کلاس کپی کنند، این کار بسیار اشتباه است، زیرا ریاضی یک درس مفهومی است که هر فردی متناسب با فهم خود می تواند نکاتی را یادداشت کند، پس این را بدانید که هیچ نکته ای به اندازه نکته ای که خودتان می نویسید، ارزشمند نیست.
خجالتی نباشید.
لازمه یادگیری هر درس و هر مبحثی سوال پرسیدن از یک فرد بالغ و آگاه است. متاسفانه در دبستان روی اعتماد به نفس دانش آموزان کار نمی شود، در نتیجه دانش آموز در سر کلاس ممکن است مسئله ای را متوجه نشود و از مدرس سوال نپرسد.
درس ها را پشت سر هم نخواینم.
زمانی که یک درس را یاد می گیرید، باید دوباره به عقب برگشته و آن مطالب را کمی تند تر بخوانید و نکات ان را یادداشت کنید، این کار باعث می شود که مطالب به خوبی در ذهنتان تثبیت شوند.
به سوالات دیگر دانش آموزان توجه کنید.
همانطور که می دانید در هر مسئله ای و هر کاری چند فکر بهتر از یک فکر است. در کلاس ریاضی هنگامی که دانش آموز دیگری سوالی از معلم می پرسد، به سوال آن و جواب معلم دقت کنید، زیرا ممکن است سوالی را بپرسد که در ذهن شما است یا این که سوالی را بپرسد که در ذهن شما نبوده ولی آن را بلد نیستید.
هدف گذاری کنید.
این مسئله نه تنها در درس ریاضی بلکه در درس های دیگر و تمام مراحل زندگی مهم است. زمانی که شما نمره ۲۰ریاضی را هدف خود تعیین می کنید. به صورت ناخوداگاه تلاش و کوشش شما بیشتر می شود، هرچه هدف شما بزرگتر و بلند پروازی شما بیشتر باشد بهتر است.
کتاب کار داشته باشید
از جمله مسائل مهم در دبستان داشتن یک کتاب کار ساده است آن هم در درس ریاضی که یک درس مفهومی می باشد، کتاب کار ممکن است توضیح راحت تری نسبت به کتاب درسی به شما بدهد از خوبی های دیگر کتاب کار داشتن مسائلی مانند کتاب با درجه سختی بیشتر است.
شب امتحان فقط مرور کنید.
در مرحله اول این را در نظر داشته باشید که در طول کل سال درس ریاضی را بخوانید و برنامه ای برای مرور آن داشته باشید. مطمئنا یک شبه ریاضی را نمی توان خواند پس از قبل ریاضی را بخوانید و سعی کنید در شب امتحان همان مباحثی را که می دانید مرور کنید، اگر شب امتحان مطالب زیادتری را بخوانیم ممکن است مطالب قبلی را از یاد ببریم، ضمن این که مطالب جدید را هم به دلیل تند خوانی و استرس زیاد یاد نمی گیریم، در نتیجه همان مباحث را مرور کنید تا نمره همان درس ها را بگیرید.
یاد گرفتن تمامی مباحث
درس ها و مباحث ریاضی به صورت زنجیره ای به هم متصل هستند و شما نباید به درسی اکتفا کنید که بیش ترین نمره را در امتحان دارد.
بررسی تخصصی فصل های ریاضی پنجم دبستان
در کتاب ریاضی پنجم دبستان تاکید زیادی بر روی درک دانش آموز از مسائل شده است در این قسمت می خواهیم نحوه مطالعه ریاضی پنجم دبستان را به صورت فصل به فصل بررسی کنیم.
فصل اول ریاضی پنجم
- این فصل در رابطه با اعداد و بزرگی اعداد و معرفی میلیارد و… می باشد.
- پیش نیاز این فصل این هست که از کلاس چهارم واحد صد گان و میلییون را درک کرده باشید.
- در یادگیری این فصل می توان از پول بهره برد، اگر پدر یا مادر دانش آموز هستید سعی کنید با مباحث پولی و مالی درک دانش آموز را نسبت به یک میلیارد بالا ببرید.
- سعی کنید بازی های درون کتاب را با دوستان خود بازی کنید تا علاوه بر لذت بازی مطلبی را هم به صورت نا خود آگاه یاد بگرید.
- از تفریق یا جمع اعداد بزرگ نترسید، زیرا زمانی که قرار است، اختلاف هشت صد میلییون و چهارصد میلیون را بدست آورید، درواقع شما اختلاف همان هشتصد و چهارصد را قرار است، بدست بیاورید و این ها با هم هیچ فرقی ندارند.
فصل دوم ریاضی پنجم
- این فصل در رابطه با کسر و عدد های مخلوط و روابطی از این دست می باشد.
- پیش نیاز شما در این فصل در سال چهارم می باشد، پس به عقب بروید و مسائل کسر را از سال چهارم به خوبی یاد بگیرید.
- مفاهیم را بخوبی درک کنید، مثل اینکه کسر مساوی واحد چیست؟ کسری که صورت و مخرج با هم برابر باشند یا یک شکل باشند
- در این درس تعاریف را حفظ نکنید بلکه آنها را درک کنید تا همیشه در ذهنتان بماند.
- سعی کنید اعداد کسری را برای درک بیشتر روی محور ها مشخص کنید.
- اگر عدد مخلوطی به این صورت ۳/۴*۶و قرار بود آن را تبدیل به کسر کنید کافی است(مخرج را ضرب در عدد صحیح بعلاوه صورت کنید.) جواب :۲۷/۴
- شاید الان سوال برایتان پیش آمده باشد چونه کسر را تبدیل به عدد مخلو ط کنیم؟( برای این کار صورت را تقسیم بر مخرج می کنیم سپس باقی مانده تقسیم را در صورت و
- در سال ششم این مبحث ادامه دارد پس آن را خوب یاد بگیرید.
فصل سوم ریاضی پنجم
- فصل سوم در رابطه با نسبت و تناسب و درصد ها و… می باشد.
- پیش نیاز این فصل بخش پذیری و کسر است، به سال چهارم بروید و بخش پذیری ها را یادبگیرید، از سال چهارم و فصل پیش (دوم) مبحث کسر ها را یادبگیرید.
- مفاهیم جز به کل و جز به جز را برای یادگیری نسبت و تناسب باید یاد داشته باشید.
- انواع نسبت ها را باهم اشتباه نگیرید به واحد مقدار هایی که در مسئله به شما داده اند دقت کنید.
- سعی کنید با راه حل های مختلف یک مسئله را حل کنید به عنوان مثال را با روش های مختلف نشان دهید.
- برای درک بهتر نسبت می توانید نسبت طول و عرض مستطیل ها یا … را بدست آورید و در ادامه حساب کنید طول مستصیل چند برابر عرض آن می باشد.
فصل چهارم ریاضی پنجم
- این فصل در رابطه با تقارن و چند ضلعی ها و … می باشد، دراین فصل شما کمی با مباحث هندسه که جز مباحث سخت ریاضی است آشنا می شوید.
- سعی کنید از دفتر های شطرنجی در این فصل استفاده کنید زیرا در درک مباحث این فصل به شما بیشتر کمک می کنند.
- این که چند نوع تقارن داریم و هر کدام از این تقارن ها به چه معناست، از مباحث مهم این فصل هستند که باید آن ها را یاد بگیرید.
- شما باید در این فصل بتوانید با استفاده از شرایطی که دارید، باید خط تقارن خواسته شده را رسم کنید پس سعی کنید به صورت گروهی با هم فکری هم راه حل های متفاوتی برای خط تقارن بدست آورید.
- سوالات این فصل در امتحان ممکن است وقت زیادی را از شما بگیرند، این سولات ذهن شما را در امتحان خسته می کنند، اگر آنها را یاد ندارید وقتتان را روی سوالات دیگربگذارید.
- اکثر سوالات این فصل به صورت جاخالی وتستی می آیند.
فصل پنجم ریاضی پنجم
- این فصل در رابطه با اعداد اعشاری می باشد.
- پیش نیاز این فصل مبحث اعشاردر سال چهارم می باشد پس بروید و ان مباحث را یاد بگیرید.
- مباحث کسری هم در این فصل دیده می شود پس شما باید آنها را هم یاد داشته باشید.
- از نوارهایی که به ده قسمت یا بیست قسمت و…تقسیم شده اند استفاده کنید و سعی کنید هر کدام از قسمت ها را عدد گذاری کنید.
- سعی کنید ۴۵ میلی متر یا ۶۴ میلی متر و در کل اعداد با واحد میلی متر را به واحد سانتی متر تبدیل کنید.
فصل ششم ریاضی پنجم
- فصل ششم شما در رابطه با مساحت لوزی و ذوزنقه و محیط دایره است. سه تا از اشکال پر کاربرد در ریاضی در این فصل می باشد.
- ویژگی های مربوط به هریک از اشکال این فصل را حفظ کنید.
- اولین کاری که در این فصل باید انجام دهید حفظ کردن فرمول های مربوط به محیط دایره و مساحت لوزی و ذوزنقه است.
- به فصل سوم رفته و مبحث نسبت و تناسب را یادبگیرید زیرا ممکن است به شما سوالی بدهند که در آن باید سه چهارم محیط دایره را حساب کنید.
- مساحت و محیط مربوط به هر کدام از کل هار حفظ کنید.
فصل هفتم ریاضی پنجم
- در این فصل با مفهوم احتمال داده ها و نمودار دایره ای و میانگین آشنا می شوید. از مباحثی که هر ساله در سالی تحصیلی با آن سر وکار داریم میانگین گرفتن است. معدل هر سال ما میانگین نمرات درسی ما می باشند.
- شما در این فصل باید دقت ویژه ای به نمودار ها داشته باشید آن ها را حفظ کنید که اگر سوالی تعریفی از این بخش آمد آن را بلد باشید به عنوان مثال انواع نمودار ها را نام ببرید.
- از دیگر نکات مهم این فصل کاربرد نمودار ها در هر قسمت می باشد به عنوان مثال چه نموداری برای نشان دادن درصد بهتر است یا کدام نمودار نسبت داده ها را به کل داده ها نشان می دهد.
- پیش نیاز این فصل مباحث فصل پنجم اعداد اعشاری می باشد پس بروید و آنهارا یاد بگیرید.