چه زمانی داوطلبان به فکر پشت کنکور ماندن می افتند؟
- بعد از دیدن نتیجه کنکور و عدم رضایت از رتبه و دانشگاه قبولی.
- چند ماه قبل از کنکور وقتی انتظاری بیشتر از خود داشته اند.
- بعد از نیمه دوم سال وقتی بین انبوهی درس نخوانده قرار می گیرند.
- دانش آموزان که دائما خود را با بقیه مقایسه می کنند در نیمه دوم سال با دیدن دانش آموزانی که از آن ها جلوتر هستند به فکر پشت کنکور ماندن می افتند.
با پیش رفتن به سمت کنکور ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ و… کنکور مفهومی تر و سخت تر می شود و درصد قبولی پشت کنکوری پایین تر میاد مگر اینکه مطالبی را اینجا بازگو کردیم را انجام بدهد.
چون که نمرات سال های گذشته ارزش تراز پایین تری دارد.
بررسی انواع دانش آموزی که پشت کنکوری می شوند
نوع دانش آموز:
- دانش آموزی که سال اول را خوب درس خوانده ولی در رشته ای که دوست داشته پذیرفته نشده است؟
- این فرد می تواند گزینه خوبی برای پشت کنکور ماندن باشد، اگر مواردی که در پایین پست گفته شده را عملی کند از پشت کنکور ماندن خود نتیجه خوبی می گیرد.
- دانش آموزی که از نیمه دوم سال یا در نزدیکی کنکور درس خواندن را رها کرده و به امید نتیجه بهتر در سال بعد زمان خود را سپری می کند؟
- این دانش آموز اصلا مورد خوبی برای پشت کنکور ماندن نیست و صرفا زمان خود را هدر می دهد، فرصت زیاد به شما انگیزه و انرژی نمی دهد حتی بالعکس انرژی طبیعی شما را نیز می گیرد.
- دانش آموزی که امسال انتخاب رشته کرده و دانشگاه روزانه قبول شده است اما از انتخاب رشته خود پشیمان است؟
- اصلا منطقی نیست که فردی برای دو سال بعد خود پشت کنکور بماند، اگر شرایط محرومیت از کنکور سال بعد خود را به کمک کارنامه سبز و درخواست آن نتوانید لغو کنید بهتر است به دانشگاه بروید.
- دانش آموزی که علاقه خود را نمی شناسد و فقط به امید قبول شدن دانشگاهی بهتر تصمیم به پشت کنکور ماندن دارد؟
- یکی از شرایط الزامی موفقیت در سال پشت کنکور، علاقه به هدف و درس خواندن است، فرد باید هدف خود را بشناسد و با همه ی وجود خواهان آن باشد.
- دانش آموزی که رشته مورد علاقه خود را قبول می شود ولی علاقمند به تحصیل در دانشگاه های برتر است و تصمیم دارد در انتخاب رشته خود فقط دانشگاه هایی مانند تهران را انتخاب کند؟
- پشت کنکور ماندن مسیری طولانی است، اگر رشته مورد علاقه خود را قبول می شوید بخاطر نوع دانشگاه پشت کنکور نمانید چون ممکن است سال بعد شانس قبولی رشته مورد علاقه را نیز نداشته باشید.
- دانش آموزی که در سال قبل یک سری اشتباهات را عامل شکست در کنکور خود می داند و تصمیم دارد در سال بعد آن ها را تکرار نکند؟
- اگر اشتباهات خود را تکرار نکند و بتواند روحیه خود را در سال پشت کنکور حفظ کند نتیجه خوبی را از پشت کنکور ماندن می گیرد.
- دانش آموزی که رشته خوبی قبول نشده است و فقط به فکر دانشگاه رفتن است؟
- قبل از انتخاب رشته خوب فکر کنید، ببینید به چه کاری علاقه دارید، اگر علاقه شما به درس خواندن است پشت کنکور بمانید اگر علاقه شما در کار آزاد است پس وقت خود را هدر ندهید.
- دانش آموزی که از درس خواندن خسته شده ولی در کنکور نتیجه خوبی نیز نگرفته است؟
- اگر علت خستگی شما مشکلات گذشته است که با برطرف کردن آن ها دوباره انرژی می گیرید، می توانید به پشت کنکور ماندن امیدوار باشد، واقع بینانه شرایط خود را بررسی کنید، اگر توانایی درس خواندن ندارید از درس فاصله بگیرید، زمان و عمر خود را بین انبوهی از کتاب ها وحسرت ها هدر ندهید.
آینده شما در گرو انتخاب رشته شماست، پس عاقلانه و با دید باز انتخاب رشته کنید.
مزایای پشت کنکور ماندن
- داشتن زمان یک ساله برای مطالعه.
- فرصت برای جبران اشتباهات گذشته به کمک تجربه هایی که از سال قبل کسب کرده اند.
- تسلط بیشتر بر روی مطالب به کمک مرور و تکرار مطالبی که در سال قبل به علت کم بودن زمان دانش آموز نتواسته به خوبی مرور خود را تکمیل کند.
- نبودن نگرانی و درگیری امتحانات مدارس.
- آشنایی با نحوه سوالات کنکور و عدم تفکرات غیر واقعی نیست به کنکور.
همه این موارد در سایت اورجینال مشاور با مدیریت بهروز اسدی تحلیل و بررسی شده است.
معایب پشت کنکور ماندن
- کم شدن انگیزه نسبت به دوران مدرسه به علت دور بودن از جو مدارس و رقابتی آن.
- خستگی و افت انرژی به علت طولانی بودن مسیر و عدم ارتباط با سایر دوستان.
- افزایش حساسیت و فشار خانواده و اطرافیان.
- افزایش استرس نسبت به سال قبل.
- تغییرات کتاب درسی
- استرس ناشی از تصمیمات بابت تاثیر معدل.
- اهمال کاری به امید داشتن زمان زیاد در سال کنکور.
- دیدن قبولی دوستانتان و تنهایی شما در سال پشت کنکور.
جواب این سوال را دانش آموز با توجه به شرایط خود می داند، که آیا قرار است طوری مطالعه کند تا در سال بعد نتیجه خوبی بگیرد یا خیر، قرار است زمان خود را هدر دهد.
مواردی که در مورد پشت کنکوری باید رعایت شود!
برای پشت کنکور ماندن یک سری موارد را در خود بسنجید و از آن ها مطمعن شوید: صبر و حوصله، تلاش و پشتکار، علاقه به هدف، انگیزه |
کارهایی که باید در برنامه شما باشد: شرکت در آزمون و ایجاد روحیه رقابتی، مرور و تکرار زیاد، شروع از تابستان عدم امید به وقت زیاد، برنامه ریزی منظم، بی اهمیتی نسبت به حرف های ناامید کننده دیگران، تقویت اعتماد به نفس و کاهش استرس. |
استرس سال اول بیشتر است یا سال پشت کنکور؟ سال پشت کنکور به دلیل:
۱. عدم نگاه خوش بینانه به کنکور. ۲. عدم امید به فرصت دوباره در سال پشت کنکور، همچنین آقایان با وجود بحث سربازی. ۳. استرس مقایسه شدن و سرکوب توسط دیگران. |
در انتها شرایط داوطلبان را بررسی کردیم
♦ این پیشنهادات متناسب با سال ها کار مشاوره در ارتباط با دانش آموزان پشت کنکوری است اگر به تغییر خود مطمئن نیستید بر روی پیشنهادات بیشتر فکر کنید. |
چند درصد از افرادی که برای سال بعد کنکور می مانند موفق هستند؟
درصد تعداد داوطلبانی که هرساله پشت کنکور می مانند؟
۵۰ درصد
چند درصد این تعداد در طی این چند سال رتبه زیر هزار کسب کرده اند؟
میانگین ۱۱ درصد
چند درصد این تعداد توانسته اند رتبه زیر ۸ هزار را کسب کنند؟
۳۷ تا ۴۱ درصد
پس دقت کنید همه پشت کنکوری ها موفق نشده اند، با وجود فرصت بیشتر برای این داوطلبان تنها ۱۱ درصد توانسته رتبه زیر هزار کسب کنند.
چه افرادی با پشت کنکور ماندن نتیجه بهتری را کسب می کنند؟
افرادی که سال اول به خوبی مطالعه کرده اند و در سال پشت کنکور می خواهند مطالعه خود را بیشتر کنند و دیگر اشتباهات گذشته را تکرار نکنند.
اگر شما تحت تاثیر عوامل بیرونی مانند دیدن پزشک یا افراد موفق کنکور دیگر یا تحت تاثیر حرف های دیگران انگیزه و انرژی گرفته اید، این انگیزه نمی تواند زیاد پایدار باشد و نمی توان به این تغییر امیدوار بود، تغییر باید از درون شما رخ دهد، زمانیکه حس کنید هیچ چیز و هیچ کس نمی تواند مانعی برای رسیدن شما به هدفتان باشد و فقط خود شما می توانید به خودتان کمک کنید، این گونه تغییر نتیجه بخش است. |
افرادی که از نیمه دوم سال کنکور را رها می کنند و به فکر پشت کنکور ماندن هستند:
اگر سال قبل کم کاری کرده اید دلیلی وجود ندارد با پشت کنکور ماندن شما تغییر کنید، بلکه فقط زمان و عمر خود را هدر می دهید، یک بار برای همیشه تصمیم بگیرید اگر کنکور و رشته مورد علاقه خو را می خواهید باید از همین امروز شروع کنید و به آینده امیدوار نباشید، هیچ تغییری به یک باره اتفاق نمی افتتد حتی اگر یک ماه به کنکور مانده اجازه ندارید به فکر پشت کنکور ماندن باشید، در صورتی که این یک ماه را پر قدرت و بدون بهانه مطالعه کردید می توانید به مطالعه بهتر سال بعد خود امیدوار باشید.
دو تا از دلایل مهمی که سبب می شود دانش آموزان در سال پشت کنکور مطالعه کم تری نسبت به قبل خود داشته باشند؟
امید به وقت زیاد – کم شدن انگیزه و روحیه رقابتی
کارهایی که باید انجام دهید تا جزو ده درصد موفق داوطلبان پشت کنکوری باشید
- ایجاد تعادل بین تفریح و مطالعه: در این سال نسبت به سال های قبل باید تفریح بیشتری در برنامه خود داشته باشید، به طور مثال در انتهای هر هفته زمانی را برای استراحت قرار دهید.
- آزمون شرکت کنید: در حال حاضر راه های مختلفی برای دسترسی به سوالات آزمون بعد از هر آزمون وجود دارد، همین سبب شده دانش آموزان پشت کنکوری به فکر شرکت در آزمون ها نباشند، اما در خانه به آن صورت که باید نمی توانید برای خود انگیزه ناشی از رقابت را در سال پشت کنکور ایجاد کنید، پس بهترین کار در این بازه یک ساله شرکت در آزمون برای محک و سنجش اطلاعات و ایجاد حس روحیه رقابتی با سایر داوطلبان است.
- بی اهمیتی نسبت به حرف های ناامید کننده دیگران: در این سال نسبت به سال قبل باید نسبت به این سری حرف های ناامید کننده بی اهمیت تر باشید و اجازه ندهید صحبت های دیگران در شما استرس و حتی سرکوب ایجاد کند.
- برنامه ریزی منظم: داشتن مشاوره و برنامه ریزی برای شما اهمیت زیادی دارد، شما نباید به این فکر کنید که هنوز وقت دارد و هر وقت بخواهید در طی این یک سال می توانید شروع کنید.
- خسته شدید خود را سرزنش نکنید: مسیر طولانی است و خستگی شما طبیعی است، بعد از هر خستگی مدتی کوتاه از درس فاصله بگیرید و دوباره پر انرژی مطالعه را شروع کنید.
بدترین نوع استراحتی که یک دانش آموز کنکوری می تواند داشته باشد:
- استراحت در بین انبوهی از کتاب ها و در چارچوب اتاق.
- استفاده از گوشی و تلویزیون در زمان استراحت.
- دادن فرصت استراحت بیشتر از یک روز.
بهترین کارها برای استراحت مغز: پیاده روی – خواب
استرس در سال پشت کنکور کم تر است این صحت دارد؟
نظر این افراد این است چون یک بار کنکور داده اید و طمع کنکور را چشیده اید نسبت به سال قبل استرس کم تری خواهید داشت، اما در واقع استرس سال پشت کنکور به سه دلیل بیشتر از سال های قبل است:
- دانش آموز سطح سوالات را می بیند و دیگر دید خوش بینانه به کنکور را ندارد.
- ۱ سال بیشتر درس می خوانید و استرس حرف ها و مقایسه شدن شما توسط اطرافیان بیشتر است.
- سال اول امید دارید اگر قبول نشدید یک سال دیگر می توانید پشت کنکور بمانید، اما سال دوم دیگر برای خود فرصتی را نمی دانید و اگر پسر باشید استرس عدم قبولی و سربازی را نیز دارید.
- روحیه خود را تقویت کنید: شهامت داشته باشید برای موفقیت در مسیر کنکور باید روحیه مقابله با مشکلات را داشته باشید، هیچ زندگی و موفقیتی بدون مشکل نیست، این شما هستید که مشکلات را حل می کنید و در مسیر موفقیت خود قدم برمی دارید.
- درگیر حواشی نشوید: سال کنکور با حواشی زیادی برخورد می کنید از جمله حذف و یا تعویق کنکور، تاثیر معدل و یا خیلی موارد دیگر که شما باید نسبت به این حواشی بی اهمیت باشید.
- از تابستان مطالعه را شروع کنید: همین امید به وقت کافی سبب می شود دانش آموز تابستان را به امید شروع طوفانی از مهر ماه و مهر را به امید شروع طوفانی از بهمن ماه از دست می دهد، اگر تصمیم به پشت کنکور ماندن گرفته اید یک سال سختی بکشید و یک عمر راحتی داشته باشید، حتی اگر یک ساعت از زمان خود را هدر بدهید در حق خود ظلم کرده اید.
ویژگی روحی افرادی که از پشت کنکور ماندن خود نتیجه می گیرند؟
ویژگی روحی تلاش و پشتکار: این مسیر به تلاش و پشتکار زیادی نیاز دارد. |
صبر و تحمل: از مشکلات پیش رو و شکست ها به زودی خسته نشوند، محیط و طولانی بودن مسیر نتواند آن ها را ناامید کند. |
علاقمند به مطالعه و درس خواندن: باید درس خواندن را دوست داشته باشند در غیر این صورت سریعا خسته می شوند و به دنبال راه متفاوتی برای ادامه زندگی خود می گردند. |
سلام
الان من دوازدهمی هستم م تا کنکور هم چیزی نمونده ولی دهم و یازدهم را تا حد متوسط خوندم ولی از لحاظ تست اوضاعم چندان خوب نیست دوازدهم هم از چندان درس نخوندم الان موندم با این شرایط کنکور و شرط معدل الان بهتره برای امتحان های نهایی بخونم یا کنکور چون با وضعی که من دارم امیدی بهم نیست که بتونم هر دو رو جمع کنم