بهترین انتخاب رشته دانشگاهی
نکاتی در مورد چگونه 10 سال آینده بهترین انتخاب رشته برای تجربی،ریاضی و انسانی را داشته باشیم
در این مقاله نکاتی کلیدی که تا به حال نشنیده اید را قرار داده ایم که به شما کمک می کند از الان به بعد برای سال ۱۴۰۱ و به بعد چگونه بهترین انتخاب رشته دانشگاهی را داشته باشید و برای آینده خود برنامه ریزی کنید در این مقاله توسط کارشناسان سایت مشاور در مورد بازار کار و آینده شغلی رشته های تجربی،ریاضی و انسانی به صورت جامع توضیح دادیم.
چگونه بهترین انتخاب رشته دانشگاهی
علاقه خود را فدای جو موجود نکنید
دقت کرده اید که در حال حاضر افراد چقدر علاقه زیادی به رشته های پزشکی و روپوش سفید پیدا کرده اند؟ در اینستا دائما دانشجوهای پزشکی و حس و حال خوب آن ها را دنبال می کنند؟ علاقه ذاتی است یا اکتسابی؟
جالب است بدانید همین روند در ۲۰ سال قبل برای رشته های مهندسی حاکم بود در حدی که هرکسی رشته ریاضی می رفت اطرافیان حس و حال خاصی به آن ها داشتند تا جاییکه رشته های مهندسی اشباع شد.
دقت کنید: رشته های مهندسی اشباع شده است و درصد کمی از بیکاری این قشر مربوط به جذب و تولید است درصد بیشتر آن عدم بازنشستگی قشر مربوطه و ازدحام دانشجو های دهه ۶۰ در این رشته ها است.
همین اتفاق برای رشته های تجربی خواهد افتاد؟ صد درصد همچین اتفاقی خواهد افتاد، شهر مگر چند داروخانه یا چند کلینیک نیاز دارد؟ روزی اشباع می شود.
چرا این اتفاق افتاده است؟
افراد علاقه خود را وابسته جو موجود کرده اند، ما حتی شاهد کنکور مجدد فرهنگیان و افراد شاغل با درآمد خوب هستیم.
نتیجه این روند چیست:
آسیب شغل: همانطور که گفته شد رشته های پزشکی و پراپزشکی در حال اشباع هستند.
آسیب فرد: افرادی که وارد بازار کار شده اند یک عده واقعا به این شغل علاقمند هستن اما یک عده تحت تاثیر شرایط جو علاقه پیدا کرده اند و آن ها در دوران دانشجویی خوش می گذرانند اما وقتی وارد کار می شوند بعد مدتی آسیب روحی زیادی می بینند.
جمع بندی : برای بهترین انتخاب رشته دانشگاهی : تحت تاثیر جو قرار نگیرید، به دنبال علاقه خود بروید |
در صورتی که بین چند شغل علاقمند بودید به دنبال شغلی بروید که:
امکان اشتغال به صورت بازار کار آزاد را داشته باشد:
رشته هایی را انتخاب کنید که در صورتی که استخدامی توسط ارگان مورد نظر در آینده وجود نداشته باشد، امکان کار به صورت مستقل برای آن رشته وجود داشته باشد.
شرایط پذیرش سخت تری را داشته باشد:
شاید شنیدن این حرف برایتان جالب باشد اما رشته هایی که به راحتی و حتی بدون کنکور و بعضا به صورت تجربی وارد بازار کار می شوید بازار کار و شرایط اشتغال ضعیف تری نسبت به بقیه رشته ها دارند.
امکان ادامه تحصیل داشته باشند:
بعضی از رشته ها امکان ادامه تحصیل در حیطه خود را ندارند و اینجا اگر فرد فارغ التحصیل جذب بازار کار نشود دچار افسردگی شده و از ادامه روند زندگی اصلا راضی نیست، ۷۰ درصد افراد این دسته رشته ها به سمت کنکور مجدد می روند.
افراد تجربی نتوانند وارد حیطه کاری شما شوند:
به طور مثال پروتز دندان و رشته مهندسی پزشکی دو تا از رشته هایی بودند که درگیر همین آفت شده اند.
برای جذب بازار کار شدن سرمایه مورد نیاز آن را داشته باشید؟
این سرمایه اصلا صحبت از ۲۰ تا ۳۰ میلیون نیست بلکه رقم کمی بالاتر از این حدود است، از جمله این رشته ها همان مهندسی پزشکی و پروتز دندان و داروسازی و بعضی از رشته های مهندسی که نیاز به سرمایه اولیه دارند و بعضی دانشجو ها به علت عدم اطلاع وارد این رشته ها می شوند و بعد از دانشگاه مجبور به کنار گذاشتن رشته و عدم استفاده از توانایی های خود می شوند.
قدم دوم: انتخاب شغل هایی که بازار کار آن ها نیاز به سرمایه نداشته باشدامکان اشتغال به صورت مستقل داشته باشند، امکان ادامه تحصیل داشته باشندامکان ادامه تحصیل در رشته مربوطه را داشته باشدافراد تجربی نتوانند وارد آن حیطه کاری شوند. |
ویژگی سنی برای انتخاب بهترین انتخاب رشته دانشگاهی
برای رشته های مختلف بازه های سن را مدنظر داشته باشید و فقط تحت تاثیر موقعیت آن قرار نگیرید، شما یک بار به دنیا می آیید و فرصت چندین بار اشتباه و برگشت را ندارید.
رشته های نظیر پزشکی که زمان بسیار طولانی می خواد برای افرادی که سن بالایی دارند زیاد جالب نیست.
توجه به رشته های تعهدی در انتخاب رشته دانشگاهی
در انتخاب رشته های تعهدی حتما دقت کنید: یک سری از رشته ها به صورت تعهدی نیرو می گیرند، چند عامل را باید د راین دسته شغل ها مد نظر داشت:
- عدم حق ادامه تحصیل: یکی از شرایط بد این دسته رشته ها عدم توانایی در ادامه تحصیل است، و با افزایش سن شما افسردگی و احساس نیاز برای ادامه تحصیل بیشتر می شود.
- عدم امکان جابه جایی شهر: این رشته ها برای انتقالی در شهر های مختلف شرایط خاصی را دارند که امکان انتقالی را نمی دهند زیرا هدف از پذیرش این دانشجو، آماده کردن نیرو مورد نظر برای کار در مناطق محروم است.
بررسی بازار کار در انتخاب رشته دانشگاهی
بازار کار آن را بسنجید، بازار کار نقش مهمی در انتخاب شغل و آینده شما دارد.
چرا بازار کار را مورد بررسی قرار داده ایم؟ بازار کار مهم است اما در اولویت پنجم، اولین موضوع علاقه فرد است و سپس مواردی که گفته شد، اما بازار کار نیز به عنوان اولویت بعد مهم است.
اگر کسی علاقه به رشته ای داشته باشد می تواند بازار کار ایجاد کند؟ بله نمونه های زیادی وجود دارد در بعضی رشته ها وارد بازار کار شده اند و درآمد های خیلی خوبی دارند.
نکته مهم :
شرایط بازار کار در ایران و کشور های اطراف: شرایط خود را بسنجید و رشته را متناسب با تصمیم خود انتخاب کنید، تا در آینده دچار مشکل شوید.
این نکات بالا را مورد بررسی قرار دهید و متناسب با آن رشته های مورد نظر خود را اولویت بندی کنید و سپس خود را برای کنکور و یا انتخاب رشته پیش رو آماده کنید.
معرفی بهترین انتخاب رشته های دانشگاهی در سال ۱۴۱۰ در ایران
آیا درمورد بهترین رشته های ایران اطلاع دارید؟ آیا می دانید برای داشتن آینده بهتر چه رشته ای را انتخاب می کنید؟
در ادامه بهترین رشته های آینده دار در ایران را برای شما معرفی می کنیم.
- دلایل اهمیت انتخاب رشته
- بهترین رشته های دانشگاهی در ایران برای ۱۰ سال آینده
- وضعیت شرکت کنندگان در ۱۰ سال آینده
- بهترین رشته های تحصیلی برای مهاجرت در ۱۰ سال آینده
دلایل اهمیت انتخاب رشته
۱.اخرین مرحله از ورود دانش آموزان به دانشگاه می باشد و نتیجه زحمات دوازده سال درس خواندن به یک انتخاب رشته صحیح و مناسب شما بستگی دارد.
۲. داشتن اطلاعات از آینده شغلی مناسب و هدف گذاری روی آن باعث ایجاد انگیزه و روحیه در دانش آموزان
می شود.
۳. انتخاب رشته دانشگاهی صحیح باعث آینده نگری دانش آموزان می شود و در نتیجه دانش آموزان با آگاهی بیشتر در رشته ای ورود می کنند که به آن علاقه دارند و با منطق آن را انتخاب کردند و می توانند نتایج مثبتی از آن کسب کنند.
۴. انتخاب رشته صحیح سبب جلوگیری از افسردگی و بی علاقگی بعد از انتخاب رشته اشتباه و همچنین مانع تغییر و شروع مجدد در سن های بین ۲۲ تا ۳۰ سالگی می شود.
۵. با نداشتن اطلاعات در زمان انتخاب رشته فقط چند سال از عمر خودتون را تلف می کنید.
۶. از طرف دیگر شما باید رشته هایی را مدنظر قرار بدهید که جدا از علاقه شخصی، درآمدزا و منطقی باشند تا در آینده دچار مشکل مالی نشوید.
بهترین رشته های دانشگاهی در ایران در ۱۰ سال آینده
در این قسمت به بررسی بازار کار و جذب رشته های مختلف در حال حاضر می پردازیم و در نهایت بهترین رشته های دانشگاهی را با دید منطقی عنوان می کنیم، پس با ما همراه باشید و دلیل ما برای معرفی رشته های خوب ۱۰ سال آینده را بخوانید.
بررسی وضعیت رشته های پزشکی در ۱۰ سال آینده
پزشکی :امروزه مشاهده می کنید که اکثر داوطلبان کنکور می خواهند پزشک شوند و این روند در سال های اخیر رو به افزایش است.
از دلایل این استقبال دانش آموزان برای رشته پزشکی چیست؟
درآمد خوب پزشکی | بازار کار خوب | پرستیژ کاری |
این استقبال و تلاش دانش آموزان برای ورود به رشته پزشکی در چند سال اخیر چه نتیجه ای داشته است؟
- افزایش ظرفیت ۷۰ درصدی ظرفیت رشته پزشکی
- افزایش رقابت در کنکور رشته تجربی
- افزایش رقابت و تلاش پزشکان برای دسیابی به تخصص به علت کاهش درآمد و مراجعه افراد به پزشک عمومی
آمار نشان می دهد ۵۰ درصد پزشکان عمومی بیکار هستند. |
پس خانواده ها با سرمایه گذاری روی فرزندان خود در این رشته ها حتما در سال های آینده تضمین شغلی برای فرزندان خود ندارند و برای بهترین انتخاب رشته دانشگاهی حتما باید سراغ رشته های دیگری رفت.
بررسی وضعیت رشته های دندانپزشکی در ۱۰ سال آینده
دندان پزشکی: بازار کار این رشته هم در آینده با تهدید مواجه است و از دلایل این تهدید می توان موارد زیر را نام برد:
- افزایش ۲۷ درصدی ظرفیت و بالا رفتن تعداد فارغ التحصیلان در این رشته
- بالا رفتن سطح آگاهی در بهداشت دهان و دندان
- افزایش هزینه های درمان
- تربیت افرادی که به صورت تجربی وارد بازار کار می شوند
دندانپزشکی در حال حاضر در آمد خوبی دارند چرا افت درآمد و بازار کار این قشر پیش بینی می شود؟ یک نگاه به درآمد و بازار کار این قشر داشته باشید در ۱۵ سال اخیر بازار کار این قشر کاهش پیدا کرده است، درست است هزینه درمان زیاد شده است اما میزان مراجعه کم تر و مواد و وسایل مورد نیاز برای کار گران تر شده است. یک نشان افت نیاز این رشته: در دهه ۸۰ بخاطر کم بودن دندانپزشک افرادی با سابقه تجربی و بهداشتکار را وارد این عرصه کرده اند اما در حال حاضر تعداد دندانپزشکان به شدت زیاد شده است این روند صعودی تعداد دندانپزشکان همچنان ادامه دارد. |
بررسی وضعیت رشته های داروسازی در ۱۰ سال آینده
داروسازی: این رشته هم در میان کنکوری های تجربی بسیار پرطرفدار است و اکثر مردم فکر می کنند این رشته بسیار پر درآمد می باشد. شاید این تفکر تا به امروز تا حدی درسته ولی در آینده به خاطر بحران هایی که در رشته های پزشکی و پیراپزشکی به وجود می آید و همچنین هزینه بالا خرید دارو برای احداث داروخانه های شخصی، شما در این رشته هم درآینده با بازار کار ضعیفی رو به رو هستید.
بررسی وضعیت رشته های فیزیوتراپی در ۱۰ سال آینده
فیزیوتراپی: یکی از بهترین رشته های پزشکی محسوب می شود و با توجه با افزایش روز به روز مشکلات جسمی در افراد این رشته می تواند در آینده از بازار کار خوبی برخوردار باشد.
چرا پیش بینی می شود بازار کار فیزیوتراپی در آینده بهتر شود؟
زیرا در آینده تعداد افراد بیشتری حتی بدون تجویز به سمت فیزیوتراپی می روند و از این روش درمانی استفاده می کنند، اما د رحال حاضر بخاطر بالا بودن هزینه فقط تعداد افراد کم تری به این مراکز مراجعه می کنند، هرچند با وجود این بازار کار خوبی دارند، اما پیش بینی می شود در آینده این بازار کار بهتر می شود.
بررسی وضعیت رشته های مامایی در ۱۰ سال آینده
مامایی: در این رشته علاوه بر اینکه به عشق و علاقه زیادی نیاز دارید، باید به بازار کار آن نیز توجه کنید.
شاید ۱۰ سال پیش این رشته بسیار بازار کار خوبی داشت اما امروزه با افزاش ظرفیت در این رشته و وجود پزشکان متخصص مردم به یک فرد فارغ التحصیل در رشته مامایی مراجعه نمی کنند و نمی توانید روی کارکردن مستقل مانند مطب شخصی در این رشته خیلی حساب باز کنید.
متقاضیان رشته مامایی پس بازار کار این رشته هم در آینده با تهدید جدی مواجه است.
بررسی وضعیت رشته های پرستاری در ۱۰ سال آینده
پرستاری: از جمله رشته هایی است که فقط علاقه مندان به این رشته می توانند در آن کار کنند و به کار خود ادامه دهند.
رشته پرستاری به خاطر فشار روحی، نیاز به دقت زیاد، سختی کار درمقابل مزایای کم و شیف های طولانی از کارهای دشوار به شمار می آید. و امروزه به خاطر شرایط کرونا ما نیاز فراوان به پرستار داریم.
اما باید توجه داشت این شرایط همیشگی نیست و کرونا بالاخره ازبین می رود و نیاز ایران به پرستار در سال های آینده کمتر می شود.
بررسی وضعیت رشته های علوم آزمایشگاهی در ۱۰ سال آینده
علوم آزمایشگاهی: این رشته هم امروزه در حال اشباع است اما اگر شما به این رشته علاقه دارید باید با توجه به شرایط خودتان در این رشته ادامه تحصیل بدهید و دکتری علوم آزمایشگاهی را کسب کنید و به احداث یک آزمایشگاه شخصی اقدام نمایید.
بررسی وضعیت رشته های اتاق عمل در ۱۰ سال آینده
هوشبری و اتاق عمل: این رشته هم شاید امروزه به خاطر شرایط خاص موجود در کشور دارای بازار کار خوبی باشد. اما در آینده با اشباع شدن در این رشته شما با مشکل بازارکار مواجه می شوید.
بررسی وضعیت رشته های دامپزشکی در ۱۰ سال آینده
دامپزشکی: با توجه به ضرورت تولید دام و طیور در تامین مواد غذایی و همچنین افزایش حیوانات خانگی و به طبع افزایش بیماری ها در میان دام ها، این رشته هم از آینده شغلی خوبی برخوردار است.
بررسی بازار کار ۱۰ سال آینده رشته های مهندسی با توجه به شرایط
مهندسی برق:
با توجه به روند رو به رشد این صنعت در ایران و نیاز بیشتر به این رشته در کار، بازار کار و آینده شغلی بهترین انتخاب رشته دانشگاهی در آینده خواهد بود
مهندسی مکانیک:
این رشته در اغلب صنعت های موجود در ایران کاربرد دارد. مانند صنعت نفت و پتروشیمی، قطعه سازی و ماشین سازی و همچنین در صنعت پزشکی و داروسازی . برخلاف تصور بقیه، سالانه افراد زیادی از طریق این رشته جذب صنعت نفت و پتروشیمی
می شوند. پس میتوانید روی بازار کار خوب این رشته در آینده حساب باز کنید.
مهندسی عمران:
عمران در مشاغلی همچون شهرسازی، راه سازی، پل سازی، محیط زیست و … کاربرد دارد و در مجموع کارهایی که به ساخت و ساز مربوط است، موقعیت شغلی برای این رشته را فراهم می کند.
همچنین با پیشرفت جامعه و تبدیل روستاها به شهر ها و عواملی از این قبیل ، رشته عمران می تواند در آینده از جمله رشته های پرکاربرد در ایران باشد.
مهندسی معماری:
این رشته در ساخت و ساز، طراحی و انجام پرروژه های شهرسازی و پارک و… کاربرد دارد. و کسانی که بتوانند در این رشته مهارت خوبی کسب کنند بدون شک در آینده بیکار نخواهند بود.
مهندسی صنایع:
همه شرکت های صنعتی، تجاری و خدماتی نیازمند مهندسی صنایع هستند. و ما در آینده با افزایش تولید و افزایش تعداد شرکت ها آینده خوبی را برای مهندسی صنایع پیش بینی می کنیم.
مهندسی مواد:
در ساخت مواد از مواد نانو بگیرید تا لوازم منزل، همه باید تحت نظر مهندسی مواد قرار گیرند. و از آن جایی که تولید داخلی بسیار محدود است این رشته خیلی بازار کار خوبی ندارد. اما در آینده با بهبود شرایط کشور و افزایش تولید می توانید بازار کار بهتری برای این رشته را در نظر داشته باشید.
مهندسی کامپیوتر و IT:
امروزه سرعت پیشرفت تکنولوژی نسبت به قبل رو به افزایش است و نیاز به نرم افزار ها و تکنولوژی های جدید در جامعه به شدت احساس می شود. پس قطعا این رشته ها در سال های آینده در ایران بازار کار خوبی خواهند داشت.
بررسی بازار کار رشته های انسانی در ۱۰ سال آینده
رشته روان شناسی:
با توجه به نیاز همه ارگان ها به روان شناسی و همچنین وجود موقعیت بازار کار مستقل و تاسیس کلینیک و مراکز مشاوره، این رشته از آینده شغل خوبی برخوردار است. به شرطی که در آن مهارت کافی را بدست آورید.
رشته مدیریت:
در این رشته شما نیازمند تجربه هستید تا تبدیل به یک مدیر خوب در سازمان ها و یا شرکت ها شوید. ولی در ایران با توجه به نیاز شرکت ها، سازمان ها و صنایع به چنین افرادی شما می توانید با تحصیلات خوب و کسب مهارت لازم از طریق این رشته وارد بازار کار شوید.
رشته حقوق:
مهم ترین زیرشاخه آن وکالت است. و از آنجایی که میزان مشکلات بین افراد مانند طلاق روز به روز افزایش پیدا می کند،
این رشته می تواند در آینده بازار کار خوبی را برای متقاضیان به همراه داشته باشد. اما در نظر دارید که برای وارد شدن به این حرفه باید آزمون ها و دوره های لازم را پشت سر بگذارید.
رشته حسابداری:
با توجه به متنوع و گسترده بودن حوزه کاری در این رشته، شما می توانید با کسب مهارت لازم در بخش های دولتی و خصوصی جذب شوید. پس می توان گفت اگر در این رشته مهارت کافی را کسب کنید در آینده بیکار نیستید.
رشته تربیت معلم:
با توجه با افزایش تعداد بازنشستگان در حوزه معلمی و کمبود جامعه ایران در این حوزه کاری، در آینده متقاضیان برای این رشته رو به افزایش است.
رشته زبان:
بدیهی است که رشته زبان انگیلیسی از سایر زبان ها از بازار کار گسترده تری برخوردار است. اما فارغ التحصیلان در این رشته حتما باید مهارت کافی را کسب کنند. چرا که تعداد متقاضیان این رشته رو به افزایش می باشد و به طبع رقابت برای کسب شغل در این حوزه بیشتر می شود.
وضعیت شرکت کنندگان کنکور در ۱۰ سال آینده
در این قسمت می خواهیم تعداد شرکت کنندگان کنکور درده سال آینده را در گروه های مختلف مقایسه کنیم.
در رشته ریاضی ما در ده سال اخیر شاهد کاهش ۵۲ درصدی متقاضیان این رشته بودیم و از سال ۸۹ به بعد هرساله از تعداد شرکت کنندگان این رشته کم شده است.
رشته های انسانی و فنی نیز به ترتیب ۲۳ و ۱۳ در صد کاهش در تعداد شرکت کنندگان را داشتیم.اما در مقابل تعداد متقاضیان رشته تجربی افزایش ۲۸ درصدی داشته و هر ساله بیشترین تعداد داوطلبان کنکور را به خود اختصاص می دهد.
اما در آینده وضعیت شرکت کنندگان به چه صورت است؟
با توجه به استقبال بالا از شغل های آزاد تعداد کل شرکت کنندگان در آینده رو به کاهش می رود. و همچنین متقاضیان رشته ریاضی و فنی و انسانی افزایش پیدا خواهد کرد. بطوری که داوطلبان رشته ریاضی با تجربی تا حدودی برابری می کنند.
سوالات متداول دانش اموزها
رشته انسانی جزوه رشته هایی است که نسبت به گذشته اشباع شده است
این امکان وجود دارد در آینده رشته تجربی اشباع شود برای انتخاب بهترین انتخاب رشته دانشگاهی وارد مقاله شوید.
سلام وقتتون بخیر
راجب آینده ی کاری بینایی سنجی صحبت نکردید ؟
میشه نظرتون رو بگید
خودتراخستهنکنمردمحالادیگربههیچکساعتمادندارند
من پرستارم .اجازه ندادم پسرم بره تجربی.امسال هم کنکور ریاضی داد .رشته های بیمارستانی اعصاب پولادین میخواد و کلا باید زندگی رو سه طلاقه کنی .پول در بیاری ولی فرصت نکنی بری مسافرت یه آب و هوایی تازه کنی چه فایده همیشه کمبود نیرو هست در صورتی که آدم باید وقتی کارش سنگینه حدوداً هر سه ماه یکبار یه مرخصی درست و درمون داشته باشه برای استراحت .نه یکی دو روز آف با هزار منت .
بهترین درآمد مربوط به رشته های انسانی است فامیل ما وکیل است ماهانه ۲۰۰ میلیون در میاره تازه بعضی موقه پروژه های بزرگ دستش میرسه که یک میلیارد گیرش میاد
رشته ریاضی بلاخره یه سالی میشه که اوج بگیره و بهترین رشته ایران باشد همه میرند تجربی طرف باید ۲۰ سال زندگی خودش را بعد کنکور الکی تلف کند که آخرش چی وقتی به پول میرسی که پیر شدی
با همین حرفها ماراهم گمراه کردید، بعد مهندسی خواندن حالا میخواهیم کنکور تجربی بدهیم. از همان اول میرفتیم تجربی و پزشکی نونمون تو روغن بود
سلام مرسی واقعا مقاله تون عالی بود بلاخره یه سایت پیدا شد بگه بقیه رشته ها هم غیر پزشکی خوبند
خواهش میکنم موفق باشید
با سلام ، لطفا مشاوره اشتباه به جوون ها ندهید علت اینکه پزشکی مردم پول ندارن و این بدبختیشون و نداریشون بخاطر عملکرد ضعیف دولت و نداشتن اقتصاد محکم هست رشته های پزشکی اگر تو ایران هم جایگاه نداشته باشه این سرزمین خدا جای دیگه براش کنار گذاشته رشته های مهندسی حتی تو اروپا و امریکا هم زیاد طرفدار نداره چه برسه ایران ، که شرایط افتضاحی داره و هر کس هم میره فیزیوتراپی و دارو مطمئن باشید انقدر سرمایه داره که خودش فیزیوتراپی بزنه یا داروخانه پس لطفا مشاوره اشتباه ندید این هم یک سیاسته برای اینکه میدونید همه دارن پزشکی میخونن و تجربی طرفدارش بیشتر از انسانی هست دارید این مطالب را نشر میدهید
رشته های تحصیلی همه خوبند و مورد نیازند. علت عقب ماندگی کشورمون همین یک جانبگی فکر کردن است. در کشورهای توسعه یافته اجازه نمیدهند پزشک زیاد کار کنه و زیادی پول دربیاره باید با علاقه بره. در همه مشاغل همینه. برای همین پیشرفته هستند. در ایران هم از این تب و تابها سودجویی میکنند وگرنه همه ما اگر فکر کنیم که بعد از هفت سال درس خواندن تازه پزشک عمومی میشویم و مراجعین چندانی نداریم درمورد انتخاب رشته بیشتر فکر میکنیم. من چهار سال به پسرم گفتم برای پزشکی بخواند ولی با این که باهوش است علاقه چندانی برای مبارزه با این بی عدالتی و سهمیه ها و…. نداشت الان خیلی پشیمانم چون الان میتوانست لیسانس را در رشته ای دیگر گرفته باشد و حالا میفهمم که لابی پزشکان متخصص اجازه تخصص گرفتن به دانشجویان نمیدهند که درآمدشون کم نشه. اگر فکر کنید و تحقیق کنید میفهمید که مطلب درستی در مقاله آمده است. بخوبی یادمه که ۲۰ سال پیش رشته های مهندسی تاپ بود و پزشک شدن چندان سخت نبود. یک بنده خدایی میگفت کشورهای اروپا و آمریکا هم خبری نیست درآمد پزشک با مردم عادی چندان فرقی نداره. گفتم اتفاقا اونجا درست کار میکنند که جامعه لنگ نزنه. هرکس هرچی دوست داشت با همون خوب زندگی میکنه. ما عقده ای شدیم بخدا، دوست داریم بیش از دیگران باشیم.
پولدارترین و پولسازترین رشته ها در دنیا انسانی هست ، بعد تجربی و بعد فنی …
لطفا الکی جوان های مردم رو طبق سیاست بازی فریب ندین رشته های پزشکی از همون اولم خوب بودن وهستن مهندسی بدترین تو ایران هست چون صنعتی نداره ورشته های انسان باز بهتره کارتون فقط سیاسی بازی هس اومدین بگین مهندسی خوبه فلان برین بابا
سلام وقت بخیر دوست عزیز این سایت توسط کارشناسان مشاور درسی و نخبه اداره می شود و هیچ ربطی به سیاست اینا ندارد و فقط یک پیشنهاد است اگر شما فکر می کنید رشته تجربی خوب است خوب برید بخونید
اش
طلاعاتتون درمورد رشته برق نادرسته
رشته کامپیوتر بهترین رشته کشوره
سلام فوق العاده بود.دقیقا درسته.بابا تجربی اصلا رشته حساب نمی شد.۸۰ درصد کار ها و اشتغال زدایی ها تو رشته ریاضیه.مهمترین رشته دبیرستان باید این باشه.تو تمام دنیا مهم ترین رشته همینه.تجربی فقط به بیمارستان مربوط هست ولی ریاضی هزارجا دیده میشه.شرکت برق نفت صنایع پتروشیمی نیروگاه هسته.ساخت و ساز کشتی هوافضا هر جا که بگین رشته ریاضی دیده میشه.حتی تمام وسایل بیمارستان مهندسان پزشکی میسازن.و واقعا جای تعجبه که تجربی حرف اول رو الان میزنم.اینو باید از اونا بپرسید
شما اینو در نظر نمیگیرید که اشتغال زایی با اینکه ریاضی زیاده ولی درآمدش چقدره؟؟؟؟
درآمد رشته پزشکی از رشته های فنی مهندسی خیلی بیشتره
چون که راست الان خیلی از دانشجو پزشکی ها میگن کاش رفته بودیم رشته ریاضی