تجربیرشته های دانشگاهیکنکور

آیا بازار کار پزشکی همیشه خوب خواهد ماند؟

بازار کار پزشکی در 10 سال آینده

بازار کار پزشکی و فرصت های شغلی یکی از اصلی ترین دلایلی است که باعث می شود دانش آموزان به رشته پزشکی علاقه مند شوند و در برای رسیدن به آن تلاش کنند، اما واقعا این چنین است؟ آیا به واقع درآمد تمامی فارغ التحصیلان رشته پزشکی بالاست؟ این موضوع یکی از نگرانی های دانش آموزان نیز هست، چرا که آنها معتقدند در سال های آینده بازارکار رشته پزشکی دستخوش تغییراتی خواهد شد و فرصت های شغلی کمتری وجود خواهد داشت.

فرصت های شغلی یک پزشک در جامعه امروز

دانش آموزان با ورود به رشته پزشکی و حتی در همان دوران دانشجویی قادر به فعالیت و کسب درآمد از روش های مختلف هستند که می تواند ارائه خدمات در زمینه کنکور، تدریس دروس، کارآموزی در مراکز درمانی و یا شغل آزاد باشد؛ شناخته شدن به عنوان یک دانشجوی پزشکی باعث افزایش اعتبار و مقبولیت فرد می شود و این موضوع تاثیرات مثبت زیادی برای وی دارد.

در سال های انتهایی دوران دانشجویی امکان فعالیت در بیمارستان ها و درمانگاه ها بیشتر است و دوره های انترنی و شیفت های مختلفی نیز برای دانشجو در نظر گرفته می شوند که با پرداخت حق الزحمه همراه است؛ درآمد این دوره ها قابل توجه نیست و مقداری معمولی دارد.

اشتغال در بیمارستان
فرصت های شغلی یک پزشک در جامعه امروز

پس از فارغ التحصیلی چطور؟

پس از فارغ التحصیلی فرد به عنوان پزشک عمومی شناخته می شود و می تواند از طریق موارد زیر به درآمد برسد:

  1. اشتغال در بیمارستان ها، کلینیک ها و درمانگاه ها
  2. تاسیس مطب شخصی و شروع به طبابت
  3. استخدام در بخش های مختلف دولتی و یا خصوصی

درآمد پزشک عمومی

با در نظر گرفتن مدت تحصیل و هزینه های انجام شده در دوران دانشجویی، درآمد یک پزشک عمومی زیاد و قابل توجه نیست و در سطحی معمولی قرار دارد که اغلب مساوی با میزان درآمد یک کارمند است، با این تفاوت که پزشک مسئولیت های بیشتری دارد و زمان بیشتری را نیز برای رسیدن به این جایگاه گذرانده است.

این خوب است یا بد؟

قطعا این مسئله جزو معایب رشته پزشکی به حساب می آید؛ دانش آموز در انتخاب رشته خود می بایست نکات زیادی را مورد توجه قرار دهد و هم نکات مثبت و هم منفی را در نظر داشته باشد.

افزایش درآمد با تخصص

از منحصر به فردترین ویژگی های رشته پزشکی این است که متخصصین گرایش های مختلف آن درآمد قابل توجه و بالایی دارند، در اصل همین عامل است که باعث علاقه خانواده ها و دانش آموزان به این رشته گردیده است.

همانطور که گفته شد یک پزشک عمومی درآمدی متوسط و معمولی دارد، اما با گرفتن تخصص در گرایشی خاص، اوضاع به طور کلی تغییر می کند و فرصت های بیشتر و شرایط بهتری در اختیار وی قرار داده می شوند.

فرصت های شغلی یک متخصص

  1. عضویت در نظام پزشکی و ارگان های دولتی
  2. عضویت در هیئت های علمی و فعالیت به عنوان استاد دانشگاه
  3. طبابت در بیمارستان ها و مراکز درمانی و کسب درآمد به شکل درصدی
  4. تاسیس مطب، درمانگاه، کلینیک و یا بیمارستان های تخصصی

نکته: فرصت های شغلی موجود برای پزشکان متخصص با توجه به گرایش آنها متغیر است و به دنبال آن درآمدهای گسترده و مختلفی نیز نسبت به یکدیگر دارند.


بیشتر بخوانید: پزشکی بهتر است یا دندانپزشکی؟


میزان درآمد یک پزشک متخصص به چه عواملی بستگی دارد؟

  • میزان روابط کاری مثبت پرشک
  • سابقه کاری پزشک
  • رزومه تحصیلی اعم از نمرات دوران دانشجویی، محل تحصیل و فعالیت های انجام شده
  • توان مالی پزشک برای تاسیس مراکز درمانی و تجهیز آنها
  • مهارت و دانش پزشک
  • شهرت و محبوبیت

بازارکار رشته پزشکی در سال های آینده

مبتلا شدن به بیماری های مختلف و آسیب دیدگی ها جزو جدایی ناپذیری از انسان هستند و از ابتدای تاریخ تا به حال نیز بوده اند، برای درمان و رسیدگی به آنها نیز بهره مندی از پزشکان و کادر درمان نیاز است؛ با این تفاسیر می توان نتیجه گرفت که نیاز به پزشک و ارفاد متخصص در حوزه درمان همیشه وجود دارد و نه تنها کم نمی شود، بلکه روز به روز به این نیاز نیز افزوده می گردد.

چه مسائلی می توانند بر روی بازار کار رشته پزشکی تاثیرگذار باشند؟

  1. مهارت پزشک

اولین و مهمترین عامل مهارت و میزان توانمندی ها و دانش خود پزشک است، به طور کلی پزشکی نیز جامعه رقابتی مختص به خود را دارد و در آن هرکس برای بهره مندی بیشتر از فرصت های شغلی و رسیدن به موفقیت، می بایست تلاش بیشتری کند و از همکاران خود پیشی بگیرد.
اگر پزشکی توانایی و کارایی لازم را نداشته باشد نمی تواند به موفقیت و جایگاه مطلوب برسد، در طرف مقابل یک پزشک توانمند و با دانش، حتی اگر فرصت های شغلی محدودی نیز وجود داشته باشند و بازارکار از پزشک اشباع باشد، باز هم می تواند به رشد و شکوفایی برسد و نتایج درخشانی را برای خود رقم بزند.

در نتیجه:

اگر پزشک متخصص و بامعلوماتی باشید به طور قطع شرایط عالی، درآمد بالا و فرصت های شغلی زیادی را به دست می آورید و جای نگرانی در رابطه با بازارکار وجود ندارد، پس بیش از هر چیزی بر روی کیفیت تحصیل و تلاش خود تمرکز داشته باشید.

  1. تعداد پزشکان متخصص در یک جامعه

آموزش و تعلیم یک پزشک متخصص نیازمند صرف زمان و هزینه های بسیاری از سوی دولت و همینطور خود افراد است، در نتیجۀ آن، پزشکی کارآمد برای جامعه پرورش می یابد؛ این موضوع نشان می دهد که هرکسی نمی تواند به این جایگاه و موقعیت برسد.
با توجه به افزایش ظرفیت رشته پزشکی در سال های اخیر و علاقه شدیدتر دانش آموزان برای ورود به آن، پیش بینی می شود که در آینده ای نه چندان دور تعداد این افراد متخصص افزایش پیدا کند؛ با این اتفاق ممکن است پیدا کردن شغل و جلب اعتماد بیماران دشوارتر شود و رقابت بیشتری بین پزشکان صورت پذیرد، در اینجاست که باز هم اهمیت مهارت مشخص می شود و نقش تعیین کننده ای پیدا می کند.

  1. تعداد بیمارستان ها، سازمان ها و مراکز درمانی

هرچه تعداد مراکز درمانی و سازمان های خصوصی یا دولتی پزشکی بیشتر باشد، به تبع آن نیاز به پزشک نیز افزایش پیدا می کند، اما در صورتی که تعداد پزشک زیادی نیز وجود داشته باشد باز هم رقابتی بین آنها صورت می پذیرد که نیازمند مهارت و دانش بالا برای موفقیت است.

  1. شرایط خاص مانند اپیدمی ها

شیوع بیماری کرونا موجب شد تا جوامع بیشتر از هر زمان دیگری به اهمیت بالای پزشک پی ببرند و شرایط را برای تعلیم آنها بهبود بخشند؛ بروز شرایط و حوادث خاص یکی دیگر از عواملی است که بر روی بازارکار رشته پزشکی در آینده تاثیر زیادی دارد.

آیا بازار کار رشته پزشکی همیشه خوب می ماند؟

می توان گفت بله، بازار کار و فرصت های شغلی این رشته همیشه در شرایط مطلوبی قرار خواهد داشت و دانش آموختگان آن نیز می توانند درآمد و زندگی خوبی داشته باشند، به شرطی که اهمیت زیادی برای آموزش دیدن و کسب مهارت خود قائل باشند و تنها به مدرک و گذراندن دوره ها توجه نکنند.


بیشتر بخوانید: بهترین انتخاب رشته دانشگاهی در ۱۰ سال آینده؟


اینستاگرام مشاور

نقد و بررسی موسسات کنکور پشت پرده مافیای کنکور ! مطالبی که هیچ کجا به شما نخواهند گفت ! لطفا فالو کنید

اینستاگرام مشاور

سختی های رشته پزشکی

  1. دروس سنگین و حجیم

بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری گمان می کنند که رشته پزشکی به مانند قیف برعکس است که ورود به آن سخت و طی کردن و خروج از آن ساده است، به همین علت است که بسیاری اینطور فکر می کنند که اگر در کنکور قبول شوند و به رشته پزشکی ورود پیدا کنند همه چیز تمام است و می توانند خود را دکتر بدانند.

رشته پزشکی دارای دروس مختلف بسیاری است که از نظر حجم نیز درجه سختی بالایی دارند، در نتیجه نباید دوران دانشجویی آسانی را برای آن متصور شد.

  • کلاس های متعدد و طولانی
  • کتاب های حجیم
  • هزینه های خرید کتاب و شرکت در دوره های گوناگون
  • شیفت های مختلف در مراکز درمانی
  • کار در آزمایشگاه
  • ارتباط با بیماری های مختلف، خون و محیط های درمانی

اینها برخی از مسائلی هستند که یک دانشجوی پزشکی در طول دوران تحصیلی خود با آنها روبرو است و اگر توانایی های لازم را نداشته باشد به مشکل خواهد خورد؛ اگر نگاهی به آمار دانشجویان انصرافی رشته پزشکی بیاندازید به همه چیز پی خواهید برد.

علت چیست؟

بسیاری از دانش آموزان به واسطه تضمین درآمد و رفاه مالی در آینده و اصرار خانواده خود به پزشکی روی می آورند و توانایی ها و علاقه لازم را ندارند، در نتیجه هنگام مواجه شدن با سختی های این رشته مجبور به انصراف می شوند.

آیا پزشکی ترسناک است؟

اصلا اینگونه نیست و این رشته بسیار نیز جذاب و لذتبخش است، اما این لذتبخش بودن تنها مختص افرادی است که با علاقه و روحیات متناسب به آن وارد می شوند و علاوه بر کسب درآمد، انگیزه های بسیار دیگری نیز دارند.

  1. طولانی بودن روند تحصیل

همانطور که می دانید تحصیل در رشته پزشکی مدت زمان بیشتری را از دانشجویان می گیرد و پس از آن نیز باز هم برای گرفتن تخصص مسیری طولانی روبروی آنها قرار دارد؛ دانش آموزان در برخورد با این مسئله به دو نوع رفتار می کنند.

  • بخاطر طولانی بودن روند تحصیل ناامید و خسته می شوند و دیگر به مانند قبل لذت نمی برند، در نتیجه ممکن است در میانه راه منصرف شده و مسیر دیگری را انتخاب کنند که این موضوع نتیجه ای جز اتلاف زمان و عمر گرانبها ندارد.
  • با این روند طولانی کنار می آیند و در حین تحصیل نیز به کسب تجربه، اشتغال و سامان بخشیدن به زندگی خود تلاش می کنند و دائم منتظر آینده نیستند.
  1. طرح اجباری برای دانشجویان مرد

مردان ملزم به گذراندن دوره سربازی هستند، اما این داستان برای پزشکان متفاوت است و آنها باید مدت زمان مشخصی را در مناطق دور و محروم و یا ارگان های گفته شده به عنوان پزشک خدمت کنند که این خود نیز نیازمند زمان بسیاری است.

توانایی های لازم برای ورود به رشته پزشکی

  • مسئولیت پذیری بالا
    زیرا پزشکان مسئول جان و سلامت بیماران خود هستند و در صورتی که در انجام وظایف خود کوتاهی کنند نتایج بسیار بد و بعضا جبران ناپذیری به وجود خواهد آمد
  • علاقه به کار
    اگر افراد به شغل خود علاقه داشته باشند با کل وجود و تلاششان آن را انجام می دهند و در آن بهترین عملکرد خود را نشان می دهند؛ اگر پزشکان به این شغل علاقه نداشته باشند هم خود اذیت خواهند شد و هم رفتار مناسبی با بیماران نخواهند داشت.
  • دانش و دقت بالا
    پزشکی شغلی بسیار حساس است که به دانش بالایی نیاز دارد و پزشک باید از تمامی مطالب علمی و طبی آگاهی داشته باشد؛ از سوی دیگر انجام جراحی ها و عمل های گوناگون نیازمند دقت بالایی است و حساسیت بی نهایت زیادی دارد.
  • روحیات مناسب با کار
    خون و خونریزی، مرگ و درد اجزای جدایی ناپذیر از پزشکی هستند و ممکن است هر یک از آنها تاثیر روانی زیادی بر روی پزشک داشته باشند و زندگی شخصی وی را نیز تحت الشعاع قرار دهند، در نتیجه لازم است تا دانشجوی این رشته روحیات متناسبی داشته باشد و از نظر روانی نیز توانایی بالایی در کنترل خود داشته باشد تا دچار بیماری و فشارهای روانی نگردد.
  • علاقه به تحصیل و یادگیری مداوم
    پزشکی این گونه نیست که فقط تحصیل در دوران دانشجویی آن کفایت کند، بله پزشک می بایست در تمام طول عمر خود همواره در حال مطالعه، یادگیری و کشف مسائل جدید باشد و خود را با علوم روز منطبق کند.
  • قدرت تصمیم گیری
    در شرایط حساس و مواقع حاد، تصمیم گیری حکم مرگ و زندگی را دارد و این مسئولیت زیادی را بر عهده پزشک قرار می دهد؛ دانشجوی پزشکی باید قدرت تشخیص و تصمیم گیری صحیح و سریع را داشته باشد.
  • رازداری و برخورد خوب

پزشک همیشه در تعامل با مردم است و باید اخلاقیات مطلوبی داشته باشد، از طرف دیگر باید رازدار باشد و اسرار بیمار خود را نزد خود نگه دارد.

نگرانی در رابطه با تربیت مازاد نیرو در پزشکی
نگرانی در رابطه با تربیت مازاد نیرو در پزشکی

نگرانی در رابطه با تربیت مازاد نیرو در پزشکی

بدون شک در آینده تعداد فارغ التحصیلان رشته پزشکی افزایش پیدا خواهد کرد و فرصت های شغلی برای این رشته با محدودیت هایی مواجه خواهند شد، پس لازم است تا دانش آموزان علاقه مند به این رشته این موضوع را نیز در نظر داشته باشند و با اطلاع کامل از توانایی های خود و ویژگی های رشته هدفشان به آن ورود پیدا کنند.

اگر توان رقابت در این رشته را ندارید و خود را مناسب این کار نمی دانید به جد از ورود به آن پرهیز کنید؛ در نظر گرفتن درآمد بالا، جایگاه و شخصیت اجتماعی و مسائلی از این قبیل نمی توانند به تنهایی علت های محکمی برای ورود به رشته پزشکی باشند و ممکن است فقط به هدر رفت عمر و سرمایه هایتان منتهی شوند.

پزشکی را انتخاب کنید اگر:

  • درمان کردن افراد و سلامت بخشیدن به آنها هدف شما است و از این کار لذت می برید
  • مسئولیت پذیر و متعهد هستید و ارزش جایگاه پزشک و منزلت آن را درک کرده اید
  • توانایی علمی لازم برای گذراندن دوره ها و واحدهای مختلف و متعدد را دارید
  • به کسب علم و دانش افزایی دائم علاقه مند هستید
  • با خون، مرگ و میر و بیماری ها مشکلی ندارید

پزشکی را انتخاب نکنید اگر:

  • اطلاعات کافی در رابطه با آن ندارید
  • نمی توانید از پس شغل حساس و سرنوشت سازی که با جان آدم ها کار دارد برآیید
  • می خواهید مدت زمان تحصیلی کوتاهی داشته باشید
  • با خون و مرگ و میر مشکل دارید و تحمل آنها برایتان دشوار است
  • به اصرار خانواده و اطرافیان به پزشکی تمایل پیدا کرده اید
  • کسب درآمد بالا و آینده شغلی این رشته را هدف اصلی و اولویت خود قرار داده اید
  • در رشته ها و زمینه های دیگر استعداد و توانمندی های بالایی دارید

چرا با انتخاب پزشکی توسط این افراد مخالفیم؟

هر یک از دانش آموزان استعداد و توانایی های خاص خود را دارند که اگر آنها را هدف قرار دهند و به سمت و سوی پرورش آنها بروند، هم لذت بیشتر و هم درآمد و تاثیرگذاری ویژه تری خواهند داشت، این درحالی است که اگر به رشته پزشکی وارد شوند و علاقه کافی را نداشته باشند، نه تنها موجب آزار و اذیت خود و اتلاف عمرشان گردیده اند، بلکه جان بیماران و مردم را نیز به خطر می اندازند.

چگونه در ۳ ماه پزشکی قبول شویم ؟

رسیدیم به یکی از بخش های مهم این مقاله که چطور بتونیم به رشته شیرین پزشکی برسیم، اونم توی ۳ ماه ! که الان بهتون میگم چیکار کنید.

برای دریافت ۳ جلسه مشاوره رایگان و رسیدن به رشته پزشکی در ۳ ماه همین الان این فرم رو پر کنید و برامون ارسال کنید تا کارشناسان سایت مشاور با شما تماس بگیرن و کامل راهنمایی تون کنن.

پاسخ به سوالات رایج دانش آموزان

آیا امکان معافیت از طرح وجود دارد؟

بله، طرح دانشجویان پزشکی پسر نیز به مانند سربازی است و تمامی بندهای معافیت آن برای طرح پزشکی نیز صدق می کنند، برای مثال اگر پزشک تک فرزند باشد و یا کفالت را بر عهده داشته باشد می تواند مشمول معافیت از طرح گردد و بدون گذراندن آن نسبت به دریافت کارت خود اقدام نماید.

دانشجویان دانشگاه های پردیس خودگردان و آزاد هم مشمول گذراندن طرح هستند و یا این مسئله فقط مخصوص به دانشجویان دانشگاه های دولتی است؟

طرح مخصوص به تمامی دانش آموختگان رشته پزشکی است و به جای سربازی انجام می پذیرد، پس محل تحصیل و نوع دانشگاه تاثیری بر روی آن ندارد.

آیا بدون سهمیه نیز می توان در رشته پزشکی قبول شد؟

تعدد سهمیه های موجود در کنکور سراسری این دغدغه را برای دانش آموزان کنکوری به وجود آورده و قبولی را سخت کرده است، اما با این حال باز هم قبولی در رشته پزشکی و رشته های پیراپزشکی بدون سهمیه نیز امکان پذیر است و نیاز به اراده، پشتکار و کوشش بسیار زیادی دارد، برای مثال به منظور قبولی در رشته پزشکی دانشگاه های تهران، یک دانش آموز منطقه سه ای، باید رتبه زیر ۱۰۰ را به دست آورد.

کرونا چه تاثیری بر روی قبولی های رشته پزشکی دارد و بازار کار پزشکی این رشته چه می شود؟

همانوطور که عنوان شد شیوع بیماری کرونا نقش پررنگ پزشکان و کادر درمان در جامعه را مشخص نمود و همگان به این فکر افتادند تا برای پرورش این نیروهای متخصص تلاش و برنامه ریزی های بهتری داشته باشند؛ متاسفانه در جریان این بیماری تعداد زیادی از کادر درمان جان خود را از دست دادند، پس پیش بینی می شود که ظرفیت های این رشته برای جبران این کمبودها افزایش پیدا کند.

بهترین دانشگاه های رشته پزشکی در ایران کدام ها هستند؟

به طبع دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران به واسطه بهره مندی از اساتید بی نظیر و امکانات بروز و همینطور موقعیت مکانی خود، بهترین دانشگاه ها برای تحصیل هستند. برای اطلاع کامل در رابطه با دانشگاه های برتر این رشته توصیه می شود مقاله اولویت بندی دانشگاه های رشته پزشکی را مطالعه نمایید.

سقف درآمد یک پزشک متخصص چقدر است؟

درآمد پزشکان متخصص با توجه به تخصص و توانایی آنها تعیین می شود، از طرفی محل کار و موقعیت جغرافیایی آنها نیز تاثیرگذار است؛ به طور کلی متخصصین گرایش های مختلف رشته پزشکی در کمترین حد ممکن درآمد ۱۰ میلیونی دارند و سقفی نیز برای آنها وجود ندارد و یک پزشک متخصص ماهر می تواند در ماه صدها میلیون نیز درآمد داشته باشد.

ورود به رشته پزشکی علاوه بر قبولی در کنکور به چه فاکتورهای دیگری نیاز دارد؟

برای تحصیل در رشته پزشکی برخورداری از سلامت کامل جسمانی و روانی نیز ملاک است که توسط معاینات و جلسات مشخص و تشخیص داده می شود؛ گفتنی است که برخی از دانشگاه های خاص نیز معاینات و مصاحبه های مخصوص به خود را دارند که از برجسته ترین آنها می توان به دانشگاه علوم پزشکی ارتش اشاره نمود.

تحصیل در رشته پزشکی محدودیت سنی دارد؟

خیر، تحصیل در رشته پزشکی محدودیت سنی ندارد و حتی افراد میان سال و سالخورده نیز می توانند در صورت قبولی در کنکور سراسری به این رشته وارد شوند؛ حتی فارغ التحصیلان رشته های دیگر نیز می توانند برای رسیدن به این رشته تلاش نمانید و محدودیتی برای آنها وجود ندارد.

می توان در حین تحصیل در رشته پزشکی در رشته دیگری نیز تحصیل کرد؟

طبق قانون تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاهی امکان پذیر نیست؛ دانشجوی رشته پزشکی در دوران تحصیلی خود می تواند به کارهای پژوهشی و آزمایشگاهی بپردازد و از این بابت منعی ندارد، اما اجازه ای به وی برای تحصیل در رشته ای دیگر داده نمی شود، مگر اینکه از پزشکی انصراف دهد.

آیا رشته پزشکی بدون کنکور نیز ارائه می شود؟

امکان تحصیل در رشته پزشکی بدون شرکت در کنکور سراسری و آزمون ورودی دانشگاه وجود ندارد و با تغییر ساختار کنکور سراسری نیز بازهم پیش بینی می شود برای ورود به این رشته آزمون ها و شرایط خاصی در نظر گرفته شوند.

اورجینال مشاور

اورجینال مشاور: انتخاب بهترین دبیر از موسسات + مشاور تحصیلی + انتخاب منابع کنکوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا