انتخاب رشتهنهم

مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم: سال دهم چه رشته ای را انتخاب کنم؟

بهترین انتخاب رشته نهم به دهم تلفنی و حضوری و آنلاین توسط بهروز اسدی رتبه 1 تحلیلگر کنکور و دبیران و موسسات

انتخاب رشته نهم به دهم امری مهم است، چون در موفقیت تحصیلی، شغلی و همینطور جریان زندگی انسان تاثیرگذار است و اشتباه کردن در آن ممکن است سالهای باارزشی از عمر انسان را به هدر بدهد، بر همین اساس لازم است تا دانش آموزان پایه نهم به درستی رشته تحصیلی دوره دوم متوسطه خود را انتخاب کنند در این پست اورجینال مشاور به صورت جامع به برسی این موضوع می پردازد.

سردرگمی در انتخاب رشته نهم به دهم

  • تغییر رشته تعداد زیادی از دانش آموزان در سال دهم به یازدهم و در نتیجه خواندن یک سری درس هایی که قرار نیست در کنکور آن ها نقشی داشته باشد.
  • خستگی دانش آموزان از درس خواندن و مطالعه و ایجاد بی علاقگی
  • عدم موفقیت در درس خواندن و از دست دادن زمان خود
  • تغییر رشته بعد از ورود به دانشگاه و شرکت مجدد در کنکور در سن های ۲۲ تا ۲۸ سالگی و زمانی که قرار است به دنبال مهارت در رشته خود باشند مجبور به خواندن و حل سوالات تستی برای یک بار دیگر می شوند.

چرا این مشکلات در انتخاب رشته نهم به دهم پیش می آید؟

دانش آموز به علاقه و فاکتور های گفته شده توجه نمی کند و فقط طبق نظر جمع و بدون تحقیق تصمیم می گیرد.

برای انتخاب رشته از نهم به دهم، توجه به چه مسائلی ضروری است؟

در طول سه پایه هفتم، هشتم و نهم درس هایی از رشته های مختلف به شما آموزش داده شده اند، برای مثال دروس ریاضی و علوم تجربی مرتبط با رشته های علوم ریاضی و تجربی هستند، از طرف دیگر دروس مطالعات اجتماعی (تاریخ، مدنی، جغرافیا) و همینطور ادبیات و زبان عربی، به رشته علوم انسانی ربط دارند.
دانش آموز باید بررسی کند که در کدام یک از این درس ها توانمندی بیشتر و نمره های بهتری دارد و بر طبق آن نسبت به انتخاب رشته مقاطع بالاتر تحصیلی اقدام کند.

رشته دبیرستان توامندی در دروس مورد نیاز
علوم تجربی بالا بودن مهارت در درس های زیست شناسی، ریاضی و شیمی
علوم ریاضی و فیزیک توامندی در دروس ریاضی، هندسه، فیزیک و شیمی
علوم انسانی بالا بودن دانش در دروس ادبیات، زبان عربی، مطالعات اجتماعی
هنر داشتن توانایی بالا در تصویرسازی، طراحی و بهره مندی از ذوق هنری
رشته های فنی علاقه به کارهای فنی و یَدی (کار کردن با دست)، دروس ریاضی، کار و فناوری

به چه درسی علاقه دارید؟ آیتم مهم در انتخاب رشته نهم به دهم

هر فرد بر اساس روحیات خود به رشته خاصی علاقه مند است و اگر در آن زمینه فعالیت کند به موفقیت های بیشتری خواهد رسید، پس یکی از مهمترین کارهایی که لازم به اجرا است، توجه به علایق شخصی خودتان است.

می خواهید در آینده چه شغلی داشته باشید؟

رشته های تحصیلی دبیرستان (دوره دوم متوسطه) ابتدای راه ورود شما به مقاطع بالاتر، رشته های دانشگاهی و رسیدن به مشاغل مورد نظرتان هستند، پس در بررسی این مسئله نیز دقت زیادی به خرج دهید؛ دسته ای از افراد تمایل زیادی به شغل پزشکی و مشاغل مرتبط با آن دارند، پس برای آنها بهتر است که رشته تجربی را انتخاب نمایند، علاقه مندان به مهندسی نیز رشته ریاضی و مشتاقان وکالت، قضاوت، مشاوره و مددکاری هم رشته انسانی را بر می گزینند.

علاقه مندان به دبیری می توانند در همه رشته ها تحصیل کنند، هنر دوستان هم به سمت هنرستان ها و رشته های فنی تمایل پیدا می کنند.

اطلاعات کاملی از رشته ها و گرایش های انتخاب رشته نهم به دهم

هر رشته در دبیرستان درب ورود به رشته های بیشمار دانشگاهی است، پس اشتباه کردن در انتخاب آن ممکن است عمر انسان را به هدر بدهد؛ از مشاوره ها و یا محتواهای آموزشی در این زمینه استفاده کنید و دانش خود نسبت به رشته ها را بالا ببرید.

در ادامه برخی از رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته دبیرستان آورده شده اند:

رشته دبیرستان رشته های دانشگاهی مرتبط
 علوم تجربی
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، هوشبری، بهداشت، فیزیوتراپی، رادیولوژی، علوم تغذیه، بهداشت، مامایی، فوریت های پزشکی، روانشناسی، شنوایی شناسی، دبیری زیست شناسی و…
رشته دبیرستان رشته های دانشگاهی مرتبط
 علوم ریاضی
مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی فیزیک ،مهندسی کامپیوتر، مهندسی پزشکی، مهندسی مکانیک، مهندسی هوافضا، مهندسی عمران، معماری، هوانوردی (خلبانی و مراقبت) مهندسی نفت و پتروشیمی حسابداری و…
رشته دبیرستان رشته های مرتبط دانشگاهی
 علوم انسانی
حقوق، علوم قضایی، تاریخ، علوم تربیتی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، آموزش زبان عربی، آموزش زبان فارسی، آموزش الهیات، مدیریت اقتصاد، علوم انتظامی، علوم ورزشی، مشاوره و…

رشته علوم و معارف اسلامی نیز دیگر انتخابی است که در مقابل دانش آموزان قرار دارد و علاقه مندان به تحصیل در حوزه معارف اسلامی، فلسفه و طلبگی می توانند آن را انتخاب کنند.
رشته های فنی و حرفه ای، کار و دانش و همینطور هنر غالبا دارای رشته های دانشگاهی فنی مهندسی و همچنین هنری هستند و در دوره دبیرستان دروس بیشتر به شکل عملی و در کارگاه ها به دانش آموز تدریس می شوند.

مشاوره تلفنی انتخاب رشته نهم

انتخاب رشته نهم به دهم هر سال زیر نظر بهروز اسدی مشاور ارشد اورجینال مشاور به صورت دقیق انجام می شود. در انتخاب رشته نهم شما مواردی بررسی نمی کنید و آن هم سبک سنگین کردن اطلاعات درسی دانش آموز و همچنین وضعیت کاری رشته در ده سال آینده هست. نیاز دارید یک مشاور در زمینه دروس، تخصص بالایی را داشته باشد تا این اطلاعات از دانش آموز استخراج بکند.

شماره تماستون در فرم بالا وارد بکنید تا با اسدی مکالمه داشته باشید.

انتخاب رشته نهم به دهم توسط بهروز اسدی

انتخاب رشته آنلاین نهم به دهم

انتخاب رشته یکی از مهم ترین تصمیم های زندگی شما می باشد. هر ساله تعدادی زیادی از دانش آموزان دهم و یازدهم و حنی کنکوری به ما پیام می دهند و از انتخاب رشته ای که توسط دیگر سامانه های آنلاین انجام دادند، رضایت ندارند و ابراز پشیمانی کرده اند، لطفا لطفا دقت کنید چی می خواهید و چه می خواهید بخونید؟ خیلی ساده نگاه نکنید.

اگر اولیا هستید به خوبی تحقیق بکنید، اگر دانش آموز هستید قضیه جدی بگیرید و روش وقت بگذارید.

به نظرات والدین و دوستان در انتخاب رشته توجه کنید!

اطرافیان شما شناخت خوبی از روحیات، علایق و توانایی هایتان دارند و بر همین اساس می توانند در امر انتخاب رشته کمک زیادی به شما بکنند؛ نظر آنها را نیز بشنوید و بررسی کنید، اما بدانید که تصمیم گیرنده اصلی خود شما هستید و نباید به کسی اجازه بدهید که خواسته و انتخاب خود را به شما تحمیل کند.

بررسی یک مشکل: متاسفانه یکی از علت های مهم تغییر رشته و مشکلات بعد از انتخاب رشته به علت عدم تحقیق دانش آموزان و اکتفا کردن به نظر دیگران برای آینده خود است.

نکته: این موضوع در رابطه با خانواده، اقوام، دوستان و مخصوصا معلمان شما صدق می کند.

توجه به بازار کار و درآمدزایی در انتخاب رشته

هدف از انتخاب رشته نهم به دهم و تحصیل، به دست آوردن شغل، موقعیت اجتماعی و درآمد است.

پس قبل از ورود به هر رشته ای لازم است تا دانش آموز بررسی کند که آن رشته چه شغل هایی را شامل می شود و وضعیت فارغ التحصیلان آن رشته به چه شکلی است، از طرفی بررسی کند که حداقل و سقف درآمد شغل های رشته مد نظر چقدر است.

نحوه پذیرش در دانشگاه و ظرفیت قبولی

کنکور سراسری اصلی ترین راه ورود به دانشگاه است و دانش آموز باید دروسی را که در پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم فراگرفته است به شکل تستی امتحان دهد، پس از آن بر طبق نتایج به دست آمده در رشته و دانشگاه ها پذیرش خواهد شد؛ در این بین برخی از رشته ها ظرفیت کمتر و برخی ظرفیت بیشتری در دانشگاه ها دارند،

در نتیجه احتمال قبولی افراد نیز کاهش یا افزایش پیدا می کند پس لازم است تا این نکته را نیز مورد توجه قرار داد.

شرایط مالی خود را در نظر بگیرید

برخی از رشته های تحصیلی در ادامه به مشاغلی ختم می شوند که فعالیت در آنها نیازمند سرمایه و راه اندازی کسب و کار است، هر چند که درآنها نیز راه هایی برای استخدام در شرکت ها ارگان ها وجود دارند؛ برخی از رشته های مهندسی و رشته حقوق بدین شکل هستند.
تاسیس شرکت مهندسی و یا دایر کردن دفتر وکالت یا ثبت، نیازمند سرمایه گذاری است؛ با توجه به این موضوع تلاش کنید رشته ای را برگزینید که در آینده از لحاظ مالی نیز مطابق توانایی شما باشد.

اینستاگرام مشاور

برای انتخاب رشته سال نهم، صحبت با یک مشاور تحصیلی ضروری است؟

مشاور شخصی متخصص در حوزه تحصیل، روانشناسی و استعدادیابی است که به شما کمک می کند تا به شکل ساده تر و با سرعت بیشتری از توانمندی و علایق خود آشنا شوید، در نتیجه با اطمینان خاطر بیشتری می توانید انتخاب رشته خود را انجام دهید و از آن رضایت داشته باشید؛ به همین دلیل می توان گفت که بهره مندی از خدمات مشاوره ای بسیار مفید و ایده آل است.

ویژگی مشاور خوب برای انتخاب رشته نهم به دهم :

  • مسئولیت پذیری
  • خلق و خوی مناسب
  • قابل اعتماد
  • صادق و دلسوز
  • بروز باشد و از شیوه های نوین و ساختارهای تحصیلی آگاهی داشته باشد
  • شما را به خوبی بسنجد و قصد نداشته باشد نظر خود را به شما تحمیل کند
  • در مورد همه رشته ها نقاط ضعف و قوت اطلاعات کاملی داشته باشد

مشاور انتخاب رشته نهم به دهم چه مواردی را باید مورد بررسی قرار دهد؟

قدم اول: توضیحات کاملی به شما در مورد آینده شغلی هر رشته و نقاط قوت و ضعف آن دهد.

در این قسمت همزمان با توضیح ویژگی هر رشته علایق شما را بررسی کند.

وظیفه مشاور در تشخیص علایق: ابتدا یک سری سوالات به صورت تشریحی از شما بپرسند و سپس تست شخصیت شناسی از شما بگیرند و تمام موارد مهمی که در بالا گفته شده است را مورد بررسی قرار دهد.

قدم دوم: بررسی کارنامه دوره متوسطه اول دانش آموز: این کارنامه ها و مجموع نمرات هر درس را باید به خوبی بررسی کنند و تشخیص دهند دانش آموز در کدام درس علاقه بیشتری نشان داده که سبب بروز استعداد و کسب نمره بهتر در آن درس شده است.

قدم سوم) بازار کار به عنوان اولویت بعد از علاقه

اشتباه رایج مشاوران: متاسفانه شاهد آن هستیم در اینجا بعضی مشاوران تصمیم خود را بر دانش آموز تحمیل می کنند و مقایسه ای غیرواقع بینانه بین رشته ها انجام می دهند و فقط به درآمد و بازار کار آینده تاکید می کنند.

آیا بازار کار آینده در انتخاب رشته مهم نیست؟ مطمعنا بازار کار پراهمیت است اما دقت کنید در صورتی که فردی در رشته ای علاقه داشته باشد به راحتی می تواند بازار کار خوبی را برای خود ایجاد کند و در آن رشته پیشرفت کند.

آینده شغلی ۱۰ سال آینده رشته های دانشگاهی

این مقاله می تواند مفید باشد

منظور از شاخه در انتخاب رشته برای نهمی ها چیست؟

رشته های تحصیلی دبیرستان در چند شاخه دسته بندی می شوند، هر شاخه ویژگی های خاص خود را دارد و آگاهی از آنها امر انتخاب را برای دانش آموز ساده می کند.

شاخه نظری رشته های علوم تجربی، ریاضی، انسانی و معارف اسلامی دانش آموز دروس را از روی کتاب ها و بصورت تشریحی آموزش می بیند
شاخه فنی رشته های مهندسی و فنی اکثر کلاس ها به شکل کارگاه عملی برگزار می شوند
شاخه کار و دانش رشته های مهندسی، فنی و هنر ترکیبی از کلاس های عملی و تشریحی است

دانشگاه های هر شاخه متفاوت هستند و عمدتا دانشگاه های شاخه های فنی و کار و دانش با نام های دانشگاه صنعتی و مراکز فنی شناخته می شوند و علاوه بر آزمون کتبی، دارای امتحان عملی نیز می باشند.

حداقل معدل و ضریب برای انتخاب رشته نهم

علوم تجربی، ریاضی و علوم انسانی

  • مجموع سه نمره ترم اول، دوم و پایانی دروس ریاضی و علوم تجربی کمتر از ضریب ۴۲ نباشد.
  • مجموع نمرات مرتب با رشته در سه پایه ۲۵۲ باشد.
  • حداقل معدل قابل قبول ۱۴

فنی و کار و دانش

  • مجموع سه نمره خرداد، شهریور و پایانی دروس ریاضی و علوم تجربی کمتر از ضریب ۳۶ نباشد.
  • حداقل معدل قابل قبول ۱۲

عوامل دیگری نظیر مدارسی که دانش آموز در آن درس خوانده است، مقام های درسی و المپیادی استانی و کشوری و همچنین مدت زمان طی شدن دوره متوسطه اول نیز می توانند در پذیرش دانش آموز در هر یک از رشته ها تاثیرگذار باشند.

پرسش و پاسخ انتخاب رشته نهم به دهم

تجربی بهتر است یا ریاضی؟

هر دو این رشته ها دارای بزرگترین بازار کار در جامعه می باشند و شغل های زیادی به آنها ارتباط دارند، اما پاسخ به اینکه کدام یک برای دانش آموزی بهتر است، به توانایی و علایق شخصی فرد بستگی دارد؛ بطور کلی رشته تجربی بخاطر داشتن رشته های پزشکی و پیراپزشکی درآمد و جایگاه اجتماعی ایده آلی دارد، از آن طرف نیز رشته ریاضی، مهندسی های مختلف را در بر می گیرد، پس هر دو این رشته ها بهترین هستند و شما باید بر اساس شرایط خودتان دست به انتخاب بزنید.

رشته تجربی یا رشته ریاضی کدام بهتره؟

این مقاله برای شما می تواند مفید باشد

به رشته تجربی علاقه زیادی دارم اما از شرایط قبولی و کنکورش میترسم، چیکار کنم؟

تحصیل در همه رشته های دبیرستان و دانشگاه نیازمند تلاش و هدف گذاری است و نمی توان گفت که کدام رشته آسانتر و کدام سخت تر است، اما چه بهتر می شود که اگر هر کس در رشته مورد علاقه خود تحصیل نماید، در این صورت اشتیاق وی بیشتر شده و تلاش افزون تری به خرج می دهد و قطعا به موفقیت خواهد رسید.

سختی کشیدن در رشته تحصیلی مورد علاقتان به مراتب بهتر از هدر شدن عمر و بی رغبتی شما در رشته ای است که علاقه ای به آن ندارید.

قصد دارم معلم بشوم، کدام رشته را انتخاب کنم؟

معلمی و یا دبیری رشته ای است که محدودیتی ندارد، البته باید توجه داشته باشید که قصد شما، تدریس کدام درس است؛ اگر می خواهید معلم زیست شناسی بشوید، رشته تجربی تنها راه انتخاب شما است، اگر قصد دارید دروس ریاضی، فیزیک و یا شیمی را تدریس کنید می توانید هر دو رشته علوم تجربی و ریاضی را انتخاب نمایید.

برای تدریس دروس ادبیات، عربی، زبان انگلیسی و مقطع ابتدایی نیز تحصیل در رشته علوم انسانی بهترین را است.

می خواهم در دانشگاه رشته های فنی را بخوانم، ریاضی یا فنی؟ کدام را انتخاب کنم؟

دانش آموزان عزیز شما در صورت تحصیل در هر دو رشته قادر هستید رشته تحصیلی دانشگاهیتان را از شاخه فنی انتخاب کنید، اما در این بین بهتر است که در مقطع متوسطه دوم از شاخه فنی و حرفه ای اقدام کنید، چون در این صورت وارد هنرستان می شوید و بسیاری از دروس را به شکل عملی یاد می گیرد که این در ورود شما به بازار کار نیز کمک می کند.

برای ورود به دانشگاه های نظامی، در کدام رشته درس بخوانم؟

دانشگاه های نظامی کشور مستقل از ساختارهای آموزش و پرورش و سازمان سنجش هستند؛ برای این کار شما دو راه دارید: ۱. تحصیل در هر یک از رشته های دلخواه و ادامه تحصیل در رشته علوم انتظامی ۲. تحصیل در هر یک از رشته های دلخواه (رشته های نظری در اولویت هستند) و پس از اخذ مدرک دیپلم در فراخوان های جذب نیروهای مسلح شرکت کنید و در صورت قبولی وارد دانشگاه نظامی مد نظر خود شوید.

برای ورزشکار شدن و تحصیل در این زمینه هم رشته ای وجود دارد؟

جواب این سوال بله، پس از طی کردن دوره متوسطه دوم در هر یک از رشته ها، شما قادر هستید در کنکور سراسری مربوطه شرکت کنید و در صورت قبولی، رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی را انتخاب کنید تا بعنوان یک کارشناس ورزشی مشغول به تحصیل شوید؛ علاوه بر آن قادر هستید در همان دوره دبیرستان نیز شاخه کار و دانش و فنی را انتخاب کنید و به هنرستان های تربیت بدنی وارد شوید تا در این بازه تحصیلی هم دروس مرتبط با این رشته را فرا بگیرید.

اورجینال مشاور

اورجینال مشاور: انتخاب بهترین دبیر از موسسات + مشاور تحصیلی + انتخاب منابع کنکوری

‫۲۱ دیدگاه ها

  1. سلام من به رشته هایی که در رشته ریاضی دبیرستان میتوانم به دانشگاه برم رو دوست دارم ولی در درس های ریاضی و فیزیک بنظرم کمی ضعف دارم و در دروس رشته تجربی مهارت بیشتری دارم ولی به رشته های دانشگاهی تجربی علاقه زیادی ندارم بنظر شما کدام رشته بروم

  2. سلام من نمره ریاضی پایانی هفتم ۱۱.۵ و هشتم ۱۲.۵ شدم و معدل نهایی هفتم ۱۸.۹۰ و معدل نهایی هشتم ۱۹.۵۲ شد و الان نمره ترم اول ریاضی نهم ۲۰ و معدل ترم اول ۱۹.۸۰ شد میتونم به رشته ریاضی برم؟؟

  3. سلام …
    من چطور باید از این سردرگمی دربیام درپایه هفتم و هشتم به رشته تجربی علاقه داشتم ولی حالا که وارد پایه نهم شدم میبینم که خیلی از نهمی های که مثل من نمره هاشون عالیه میخوان برن رشته تجربی
    و احساس میکنم که جامعه به این همه ادم که برن رشته تجربی فقط نیاز نداره
    بلکه خیلی شغل های دیگه هم هستن که جامعه نیاز داره
    به همین دلیل من میخوام برم انسانی حقوق
    میشه بگید نتیجه ای که گرفتم درسته یانه؟

  4. سلام من نمره ی علوم هفتم در خرداد ۱۴ در هشتم ۱۸ ودر نهم ۲۰ می تونم برم رشته تجربی

    لطفا جواب بدید ممنون

  5. سلام من رشته تجربی میخوام بر دارم معدل هفتم ۱۸.۶۰ معدل هشتم ۱۸.۲۱ شدم و نهم رو هم ۱۸ شدم من میتوانم رشته تجربی بردارم ریاضی من ۱۶ به بالا است و علوم هم ۱۷ به بالا میشه جواب بدهید

  6. سلام خسته نباشید . من میخوام برم تجربی معدل هفتم ۱۹.۶۲ و معدل هشتم ۱۹.۵ و معدل نهم ۱۸.۵۲ شدم . نمرات علوم و ریاضی هفتم به ترتیب سالانه خرداد شدم ۱۹ و ۱۸.۵ و هشتم ۲۰ و ۱۷ و نهم ۱۶ و ۱۵.۷۵ آیا میتونم برم تجربی ؟؟؟ ضریب دروس ریاضی و علوم را در سه پایه هفتم و هشتم و نهم را حساب کردم علوم شد ۱۷.۰۴ و ریاضی شد ۱۶.۵۵ آیا رشته تجربی منو ثبت نام میکنن ؟؟

  7. من امسال نهمم و انتخاب رشته دارم و میرم دهم
    علاقه شدیدی به دبیرژ شیمی دارم ولی نمرات علوم وریاضیم کمه، معدل هفتمم نوزده هشتمم پونزده ونههمم هجدا ایا تجربی میتونم گروه الف بیارم؟
    یا اینکه انسانی گروه الف میارم؟

  8. سلام. من الان پایه نهم هستم و علاقمندم در رشته ریاضی فیزیک تحصیل کنم. در کلاس هفتم نمره ی ریاضی ام شد ۱۹و علومم شد ۲۰ در کلاس هشتم نمره ریاضی ام شد ۱۵.۵ چون معلممون تو کلاس هشتم خوب درس نمی‌داد و علومم شد ۱۸ و تا الان هم در کلاس نهم نمرات ریاضی ام ۱۹ یا ۲۰ بوده اگر امسال نمره ریاضی ام بالای ‌۱۹ شود میتونم برم رشته ریاضی فیزیک؟ آیا اولویت الف هم می‌شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا