نحوه مطالعه ریاضی سال هفتم
در این مقاله هر آنچه که در مورد نحوه مطالعه ریاضی سال هفتم و تموم نکات ، تکنیک ها و روش یادگیری تمامی سرفصل های را برای شما آموزش می دهیم و کامل به نکاتی که چگونه ریاضی سال هفتم را بیاموزیم را برای شما توضیح خواهیم داد با سایت مشاور به تمامی سوالات شما پاسخ داده می شود.
مباحث ریاضی سال هفتم
فصل اول: راهبردهای حل مساله
فصل دوم: عددهای صحیح
فصل سوم: جبر و معادله
فصل چهارم: هندسه و استدلال
فصل پنجم: شمارنده و اعداد اول
فصل ششم: سطح و حجم
فصل هفتم: توان و جذر
فصل هشتم: بردار و مختصات
فصل نهم: آمار و احتمال
اهمیت کتاب ریاضی سال هفتم
- همه ی ۹ فصل کتاب ریاضی سال هفتم در سال های بعدی به صورت وسیع تر مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که دانش آموز در این پایه ضعیف باشد بعد ها نیز با مشکل مواجه می شود.
- فصل چهار و نهم ریاضی سال هفتم جزو فصل هایی هستند که در کنکور از این دو مبحث سوالات مستقلی طراحی می شود، از باقی فصل ها سوالاتی به صورت غیرمستقل در درس ریاضی کنکور طرح می شود.
روش مطالعه درس ریاضی پایه هفتم
هر مسئله دشواری یک بخش ساده تر دارد: اولین کاری که باید در برخورد با مسئله دشوار انجام دهید این است که سوال را به بخشهای سادهتری برای خود تقسیم کنید و همان ابتدای کار یک لقمه بزرگ را وارد دهان نکنید.
روی اطلاعات مسئله تمرکز کنید و آنها را مرتب بنویسید یا زیر آنها خط بکشید.
ابتدا درک کنید که سوال از شما چه می خواهد و بعد به دنبال راه حل باشید.
زمان کافی برای مطالعه ریاضی بگذارید
شب قبل از امتحان زمان مناسبی برای مطالعه مباحث ریاضی نیست. در طول سال تحصیلی و یا هفته ای که منتهی به امتحان است برای مطالعه آن مباحث برنامه ریزی کنید و به اندازه کافی برای آنها وقت بگذارید و تمرین کنید.
اگر از دور بایستید و نگاه کنید، نمی توانید انتظار داشته باشید که به راحتی بتوانید از پس مسائل ریاضی بر بیایید. پس به جای اینکه بنشینید و غر بزنید، ساعت مطالعه ریاضی را افزایش بدهید و سعی کنید در این تایم تعداد مسئله بیشتری حل کنید.
کیفیت مطالعاتی را بالا ببرید
الزاماً اینکه تعداد مسئله بیشتری حل کنید تضمینکننده پیشرفت شما در درس ریاضی نیست بلکه باید بتوانید مسائل را به درستی تحلیل کنید و تشخیص دهید که هر مسئله از چه راهی حل شده است و در صورتی که مسئله مشابهی دیدید باید از چه طریقی شروع به حل مسئله کنید.
از کلاس درس عقب نمانید
یادگیری به صورت جمعی و در کنار همکلاسی ها می تواند کیفیت مطالعاتی شما را به شدت افزایش دهد. پس سعی کنید در کلاس تمرکز کافی داشته باشید و از جریان تدریس عقب نیفتید.
همگام با معلم تمرین ها را حل کنید تا اگر جایی سوال داشتید بتوانید بپرسید. یادتان باشد که نباید آموختن را به تعویق بیندازید و با خود بگویید که خودم بعدا میخوانم و یاد میگیرم. یکی از مهم ترین اصول در نحوه مطالعه ریاضی سال هفتم نیز همین مشارکت در کلاس درس است.
بی دقتی های خود را در جلسه امتحان کاهش دهید
یکی از دلایلی که باعث دلسرد شدن بچه ها از درس ریاضی می شود این است که با وجود این که خیلی تلاش می کنند و ساعت مطالعه بالایی دارند به خاطر بی دقتی هایی که سر جلسه امتحان انجام میدهند نمیتوانند نمره دلخواه خود را کسب کنند این باعث ناامیدی آنها میشود.
همچنین سعی کنید پاسخ ها را خوش خط بنویسید تا معلم در تصحیح آنها دچار اشتباه نشود. ضمن اینکه مرتب نوشتن به منظم کردن افکارتان هم کمک میکند.
نگذارید که زحماتی که کشیده اید به خاطر چند بی دقتی کوچک به هدر برود و نتوانید نمره ی خوبی کسب کنید!
در یک آزمون آزمایشی خود را محک بزنید!
شرکت در یک آزمون آزمایشی از همین حالا که سال هفتم هستید باعث به چالش کشیدن خودتان در رقابت با بقیه دانش آموزان در شهرهای دیگر می شود.
البته که نباید استرس نتیجه ی آزمون شمارا آزار دهد یا نا امید کند. در ادامه نیز مهارت آزمون دادن درس ریاضی سال هفتم را به شما آموزش می دهیم.
به خودتان پاداش دهید!
برای خود انگیزه ایجاد کنید و در ازای هر هدفی که به آن می رسید به خود پاداش دهید. مثلا اگر به برنامه خود عمل کردید و ساعتی که برای مطالعه ی ریاضی اختصاص داده اید را کامل کردید، با یک پاداش کوچک مثل خوردن غذای یک خوراکی در خارج از منزل خستگی را از تن خود بیرون کنید.
از اشتباهات خود درس بگیرید
بعد از اینکه نمره ی یک امتحان را دریافت کردید، اشتباهات را پشت سر بگذارید و نحوه رفع آنها را بفهمید. از آنجا که پایه ی مفاهیم ریاضی بر روی یکدیگر بنا شده اند، مهم است که بدانید چه اشتباهی انجام شده است و ایراد کار کجاست. بنابراین با تکرار و ساخت مفاهیم، می دانید دفعه بعد چه کاری انجام دهید.
اهمیت هر یک از بخش های درس ریاضی سال هفتم
برای داشتن یک مطالعه ی مفید لازم است بدانید که با چه چیزی قرار است رو به رو شوید و از این جهت آگاهی به بودجه بندی و مباحث هر فصل کتاب یکی از ارکان اساسی نحوه مطالعه ریاضی سال هفتم است.
همچنین در ادامه ی کار درباره ی نحوه خواندن هر یک از مباحث توضیح می دهیم.
فصل اول: راهبردهای حل مسئله
برای حل هر مسئله ای روش های متنوعی وجود دارد و شما اگر همان ابتدا بهترین روش را انتخاب کنید برای حل آن مسئله راه آسان تری خواهید داشت.
انواع روشهای حل مسئله
رسم شکل، الگوسازی، حذف حالتهای نامطلوب، الگویابی، حدس و آزمایش، راهبرد زیرمسئله و روشهای نمادین
تسلط بر هریک از این روش ها موجب راحتی بیشتر شما در حل مسائل است و هرچند که ساده به نظر برسند اما به صورت پایه ای بسیار دارای اهمیت هستند.
فصل دوم: عددهای صحیح
اعداد صحیح: یکی از پایه ای ترین و ابتدایی ترین مباحثی که در برای یادگیری ریاضی در پایه بالاتر باید مسلط باشید همین کار با اعداد صحیح است، در این فصل شما فقط با اعداد کار دارید.
مواردی که در این فصل کتاب درسی مطالعه می کنید:
- ابتدا معرفی اعداد صحیح و روش تشخیص اعداد صحیح
- چگونگی جمع و تفریق اعداد صحیح
- ضرب و تقسیم اعداد صحیح
فصل۳: جبر و معادله
عبارات ریاضی در زندگی عادی ما چه کاربردی دارند:
به کار بردن عبارت ریاضی و فرمول های آن به صورت ساده در زندگی عادی مدلسازی ریاضی می گویند.
در این روش برای فرایندهایی که در زندگی عادی رخ می دهد و باید برای آن یک سیر ریاضیاتی آماده کرد، به زبان ریاضی یک ارتباط منطقی نوشته می شود تا درک و محاسبه نتایج حاصل سادهتر باشد.
مواردی که در این فصل مورد بررسی قرار می گیرد:
الگوهای عددی | نوشتن معادله |
عبارت های جبری | مقدار عددی یک عبارت جبری |
هر یک از مباحث این فصل دارای تعداد زیادی تغییر در مسئله چه در کتاب درسی و چه در کتاب های کمک درسی است که با حل آنها و بررسی و تحلیل سوالات میتوانید به درک درستی از این فصل پایهای برسید.
رابطه الگویابی: شما قبلا رابطه الگویابی را یاد گرفته اید، اما الان در این فصل به صورت پیشرفته تر یاد می گیرید که به طور مثال با دیدن الگو ۴ عدد متوالی عدد ۷۰ یا ۸۰ این رابطه را پیدا کنید، یعنی درواقع جمله ی n ام را پیدا کنید.
فصل ۴: هندسه و استدلال
هندسه دانش پایه ای ارتباط بین اشکال و نظم موجود بین آنهاست. یکی از عمیق ترین شیرین ترین و پرکاربردترین مباحث ریاضیات هندسه و کاربرد آن در زندگی روزمره است.
فصل۵: شمارنده ها و اعداد اول
دسته بندی کردن موجب ساده تر شدن فهم مفاهیم ریاضی می گردد. در این فصل شما با تقسیم بندی مختلف اعداد و اعداد اول و کاربرد آنها آشنا می شویم.
مباحثی که در این فصل می آموزید:
- شناخت اعدا اول
- شمارنده های اول
- بزرگترین شمارنده ی مشترک دو عدد (ب.م.م)
- بزرگترین مضرب مشترک
فصل۶: سطح و حجم
شاید فرمول های به کار رفته برای محاسبه ی هر کدام از اشکال و حجم های هندسی کمی دشوار به نظر برسد.
مرور و تکرار می توانید آنها را به خاطر بسپارید و به صورت شهودی درک کنید.
مباحثی که در این مبحث مورد بررسی قرار می گیرد:
- انواع حجم هندسی و غیر هندسی
- مشخصات حجم منشوری و مخروطی و هرمی
- اجزای شکل های منشوری
- رابطه هایی که در شکل های منشوری به کار می رود.
- مساحت جانبی
فصل۷: توان و جذر
قسمت دشواری که در ابتدای این فصل دانش آموزان را می ترساند: محاسبات عددی مربوط به اعداد توان دار و یا گرفتن جذر از آن ها در ابتدای کار
راه حل: آموزش این مبحث را ببینید و قدم به قدم به کمک بازه های مرور مشخص شده تمرینات و تست های آن را حل کنید، به تدریج این مباحث جزو ساده ترین مباحثی از ریاضی که خوانده اید خواهد شد.
اهمیت این فصل برای سال بعد: بحث اعداد توان دار یکی از مباحثی است که در سالهای بالاتر به طور پیشرفته تر با آن سروکار خواهید داشت و در صورت عدم تسلط بر آن در آینده دچار مشکل خواهید شد.
مباحثی که در این فصل با آن ها سر و کار دارید شامل:
- تعریف توان
- ساده کردن توان ها
- محاسبه اعداد توان دار
- محاسبه و جذر اعداد
فصل۸: بردار و مختصات
هرنقطه ای در دستگاه مختصات توسط یک سری اعداد مشخص می شود که در واقع مختصات آن نقطه محسوب می شود. با دانستن مفاهیم مختصات میتوانیم جایگاه هر نقطه را به کمک اعداد تعریف کنیم و سپس میزان جابه جایی را محاسبه کنیم.
مواردی که از این فصل در آینده کاربرد دارد:
شما در فیزیک سال دهم از بردارها و چگونگی به دست آمدن برآیند آنها و جمع و تفریقشان برای محاسبات فیزیکی استفاده خواهید کرد.
مواردی که در این فصل می خوانید:
در این فصل با پاره خط جهت دار، بردارهای مساوی، قرینه مختصات و بردار انتقال آشنا خواهید شد.
فصل۹: آمار و احتمال
کاربرد این فصل:
- آمار و احتمال به صورت گسترده تر در ریاضیات سه سال متوسطه دوم تدریس می شود و در کنکور نیز چند سوال از این مبحث طرح می شود.
- تحلیل داده های آماری یکی از مهم ترین مباحث در انجام کارهای پژوهشی است و در هر رشته ای که تحصیل کنید برای انجام پایان نامه به آن نیاز خواهید داشت.
مباحثی که در این فصل می خوانید شامل:
- علم آمار 2. دامنه تعییرات
۳.انواع نمودار ها 4. میانگین
۵. پدیده های قطعی و تصادفی 6. احتمال غیرممکن
۷. احتمال رخ دادن یک پدیده
روش مطالعه هر فصل ریاضی سال هفتم
فصل اول ریاضی هفتم
۱. یک فهرست از روش های مختلف حل مسئله و کاربرد آنها بنویسید.
۲. برای هر قسمتی که از این فصل می خوانید چندین نمونه سوال حل کنید.
۳. مباحث تدریس را در ذهن خود تثبیت کنید
فصل دوم ریاضی هفتم
- ابتدا آموزش معلم خود را به خوبی ببینید
- تمرینات کتاب را به طور کامل حل کنید
- بعد از تسلط بر کتاب درسی از کتاب های دیگر نیز مسائل مختلفی را حل کنید.
- اعداد صحیح و نکات آن را در برگه ای به صورت خلاصه نویسی شده بنویسید و سپس هر چند روز یک بار در برنامه خود آن را مرور کنید.
- به پرانتز و علامت های اعداد توجه خاصی کنید
- سوالت سطح بالاتر از کتاب درسی مانند قرینه ی قرینه حل کنید.
- در هر بار محاسبات اعداد را روی محور نشان دهید، این کار در یادگیری به شما کمک زیادی می کند.
- بعد از حل هر سوال اعداد را خودتان تغییر دهید و سوال را یک بار دیگر حل کنید.
- ابتدا شناخت و مقدار اعداد صحیح را به خوبی یاد بگیرید و سپس آموزش مربوط به جمع و تفریق اعداد را چندین بار ببینید.
- در جمع و تفریق قبل از هرچیزی به علامت اعداد توجه کنید.
فصل سوم ریاضی هفتم
- ابتدا رابطه الگویابی را مرور و تکرار کنید: در این رابطه به شما می گوید چند عدد به شما داده اند با توجه به رابطه بین اعداد، اعداد بعدی را حدس می زنید.
- در صورتی که در جمع و تفاضل اعداد صحیح مشکل دارید بهتر است برگردید و سوال های بیشتری از آن قسمت حل کنید.
- سوالات الگوی عددی فقط به صورت عدد نیستند بعضی وقت ها به شما شکل می دهند و شما باید الگو عدد آن را بنویسید و سپس جمله nام را پیدا کنید.
- در حل مسائل این قسمت ابتدا صورت مساله را بخوانید و اطلاعاتی که به شما داده است به همراه اطلاعاتی که خواسته است را بیابید.
فصل چهارم ریاضی هفتم
- ابتدا باید آموزش و یا جزوه معلم خود را به خوبی بخوانید و سپس به سراغ بخش های پیچیده تر این فصل بروید.
- این فصل را در قالب سوال یاد بگیرید.
- قسمت ها و فواصلی که در صورت سوال به شما می دهند را روی خط مشخص کنید.
- داده های مساله را در زاویه بنویسید و از قوانین زوایا استفاده کنید.
- قبل از هرچیزی قوانین زوایا را یک بار به صورت کامل جمع بندی کنید و بخوانید (مثلا زوایا متقابل به راس – زاویه ۳۶۰ دایره – مجموع زوایا مثلث….) و سپس مکمل ها و متمم ها را یاد بگیرید.
- در سوالات پیچیده این قسمت ممکن است نام زوایا را بگویند شما ابتدا سعی کنید روی شکل آن ها را بیابید و سپس ادامه ی سوال را بخوانید.
فصل پنجم ریاضی هفتم
- روش شمارش های مختلف را در ابتدا برای آموزش امتحان کنید.
- اعداد خاص که دارای یک یا چند شمارنده دارند را بشناسید و سپس بررسی کنید جزو اعداد اول محسوب می شود یا خیر.
- بعد از یادگیری آن وارد مبحث ب.م.م شوید.
فصل ششم ریاضی هفتم
- محیط و مساحت اشکال مختلف را ابتدا به خوبی مرور کنید و سپس وارد این فصل شوید.
- ابتدا معنی وجه و جانب را یاد بگیرید.
- ابتدا مسائل کتاب درسی را چندین بار حل کنید و بعد از اطمینان از تسلط به سراغ سوالات کتاب کمک درسی بروید.
- سعی کنید به صورت کاردستی اشکال مختلف را گسترده کنید و سپس رابطه بین قاعده ها را محاسبه کنید.
- برای تکرار و تمرین بیشتر به سراغ سوالات ازمون ها یا کتاب های کمک درسی بروید و باحل تعداد زیادی سوال تمام فرمول ها را به حفظ کنید و کاربرد آنها را بیاموزید.
نکته خیلی مهم در این فصل: خلاصه نویسی و مرور و حل سوالات متعدد است.
فصل هفتم ریاضی هفتم
- بهترین روش تدریس این مبحث استفاده از مثال های روزمره مانند روابط خانوادگی و تقسیم بندی کردن آن ها برای دانش آموزان است تا با مفهوم توان آشنایی پیدا کنند.
- قوانین محاسبه و ترتیب حل اعداد را قبلا خوانده اید آن را مرور کنید و سپس به محاسبه اعداد توان دار بپردازید.
- این فصل را بیشتر توضیح دهید تا بچه ها دچار این مشکل نشوند که توان همان ضرب است، این توان قسمت جدیدی است و همیشه در درس ریاضی با آن سر و کار دارید.
- پس ابتدا توان را درک کنید و سپس نحوه ساده سازی آن را یاد بگیرید و در نهایت به سراغ جذر بروید.
- مهم تر از حل سوالات کتاب های کمکی در این فصل، یادگیری خود کتاب و توضیح توان برای درک بهتر آن است، سپس با یادگیری فصل بعدی برای این فصل سوالات مختلف حل کنید تا آن را فراموش نکنید و در حافظه بلند مدت شما بماند.
- با مفهوم مربع و مکعب و مجذور آشنایی پیدا کنید.
فصل هشتم ریاضی هفتم
- محاسبات در دستگاه مختصات دارای فرمول های خاصی است که باید حفظ کنید البته اگر مفاهیم را به خوبی درک کرده باشید چگونگی به دست آمدن آن ها راحت است.
- بردار ها را بشناسید و آن ها را نامگذاری کنید.
- روی قسمت مختصات چند روزی وقت بگذارید تا بتوانید مختصات را در بازه زمانی کمی بدست آورید و سپس وارد جمع و قرینه و تعیین مختصات به کمک ترسیم شوید.
نکات در مورد یادگیری فصل آمار:
۱. ابتدا مفاهیم شاخص های مرکزی و پراکندگی را به خوبی یاد بگیرید.
۲. در سالهای بعد نیز می خوانید در این مبحث توانمندی تیپ بندی انواع سوالات خیلی اهمیت دارد و باید بدانید از چه راه حلی برای هر نوع سوال استفاده کنید.
۳. قسمت احتمال را به کمک کیسه و چندین مهره ی رنگی یاد بگیرید و امتحان کنید.
۴. انواع نمودار ها را یاد بگیرید
۵. مهمترین بخش در یادگیری این فصل یادگیری اولیه فصل و دیدن آموزش و سپس حل تست های متنوع است، در مبحث آمار و احتمال هرچه تست و نمونه سوالات بیشتری حل کنید مهارتتان در این قسمت بیشتر می شود.
روش مرور ریاضی سال هفتم
دانش آموزان سال هقتم برای مرور درس ریاضی باید در برنامه هفتگی خود حداقل سه بازه ی مرور داشته باشند.
کارهایی که باید در مرور انجام دهید شامل:
- مرور اول بعد تسلط خلاصه نویسی کنید: هرگز همزمان با خواندن درس ریاضی شروع به خلاصه نویسی نکنید در این بازه زمانی تمامی نکات را وارد برگه خلاصه نویسی خود می کنید، بهترین زمان برای خلاصه نویسی بعد از مرور اول و دوم و تسلط بر روی درس است.
- نحوه مرور: برای مرور ابتدا جزوه و برگه خلاصه نویسی شده خود را بخوانید و سپس شروع به حل سوال کنید.
- همرمان با خواندن هر درس، مطالب درس قبلی را مرور کنید: قبل از اینکه مطالعه یک درس را شروع کنید چند سوال از درس قبلی حل کنید.
در حین حل تست های کتاب کمک درسی اگر سوالی را بلد نبودیم چه کار کنیم:
- ابتدا سعی کنید خودتان سوالات را حل کنید و با مسائل درگیر شوید
- در قدم بعدی در صورتی که جواب سوال را بلد نبودید به سراغ پاسخ نامه یا جواب معلم خود نروی بلکه به جزوه برگردید و یک بار دیگر آموزش آن مبحث را ببینید.
- در انتها اگر به کمک جزوه و آموزش نتوانستید به سوال پاسخ دهید به سراغ پاسخ نامه بروید و نکه آن را در دفتر نکات خود یادداشت کنید.
منظور از سوالات ستاره دار ریاضی سال هفتم کدام است؟
- سوالاتی که دارای نکته خاصی هستند
- سوالاتی که در هنگام حل کردن بار اول نتوانستید به آن ها پاسخ دهید
- همچنین سوالاتی که هر بار حل کردن آن ها برای شما تازگی دارد
بازه مرور مناسب برای ریاضی سال هفتم:
- یک روز بعد از اولین روز مطالعه
- سه روز بعد از اولین روز مطالعه
- ♦ 11 روز بعد از اولین روز مطالعه
- ♦ 20 روز بعد از اولین روز مطالعه
- یک ماه بعد از اولین روز مطالعه
- ماهی یک بار
درهراین بازه های مرور به ترتیب چه قسمت هایی را باید بخوانیم
۱. حل تمرین های کتاب درسی
۲. مطالعه خلاصه های نوشته شده
۳. حل دو و سه باره تمرینات کتاب درسی و جزوه یا کتاب کار معلم
۴. حل تست های کتاب کمک آموزشی
۵. حل سوالات ستاره دار کتاب کمک درسی
چرا باید مطالب در این دفعات زیاد مرور و تکرار شوند؟
فراموشی امری طبیعی است، دانش آموزی که برای ریاضی زیاد وقت می گذارد و در نهایت نمی تواند تست آن را حل کند چون با تست زیاد درگیر نشده است یا آن را مرور نکرده است، همین امر سبب فراموشی و کاهش اعتماد به نفس دانش آموزان در درس ریاضی و به مرور تنفر بعضی از آن ها از این درس شیرین شده است.
چند اشتباه رایج دانش آموزان سال هفتم در مرور درس ریاضی
- عدم مرور به موقع مطالب درسی
- عدم حل سوال در هنگام مرور و خواندن درسنامه به جای حل تست و سوال: این را به یاد داشته باشید تا زمانیکه شما با سوالات و تست درگیر نشوید هرچقدر هم درسنامه را به خوبی یاد بگیرید در ریاضی مهارت پیدا نمی کنید.
- حل یک باره تمام سوالات: سوالات ریاضی را در بازه زمانی های مختلف پراکنده کنید و در یک بازه زمانی همه ی تست ها و سوالات را حل نکنید.
نحوه خلاصه نویسی ریاضی سال هفتم
نکته مربوط به خلاصه نویسی:
- خلاصه های نوشته شده باید کوتاه و کاملا نکته ای و جمع بندی شده باشد که شما بتوانید هر خلاصه را در کمتر از یک ساعت بخوانید و به سراغ حل تست بروید، اگر اندازه خلاصه های شما به اندازه صفحات جزوه شما شد آن خلاصه هیچ گونه کارایی ندارد.
- خلاصه نوشته دست خودمان بهتر است یا کتاب های خلاصه نویسی شده: خلاصه ای که خودتان می نویسید شامل نکات مختص به خودتان است، اما اغلب کتاب های خلاصه نویسی شده بازار عملا حجم و نوشته هایی برابر با کتاب درسی خود شما دارند و فقط یک سری سوالات و مطالب آن را حذف کرده اند.
- برای هر درس در یک کادر خلاصه درس را بنویسید و دو صفحه خالی بگذارید و سپس به سراغ خلاصه نویسی درس بعدی بروید، در بازه ی مرور و حل سوالات نکات جدیدی که یاد می گیرید به این صفحه ها وارد کنید.
نکات مربوط به خلاصه نویسی هر فصل
- نکات هرکدام از راهبرد های حل مساله را به صورت خلاصه به همراه یک مثال بنویسید.
- در ابتدای دفتر خلاصه نویسی خود مساحت و محیط اشکال به همراه اعداد حسابی و صحیح و گویا، طبیعی را بنویسید و با خواندن هر فصل آن ها را مرور کنید.
روش خلاصه نویسی انواع اعداد: رابطه مربوط به هر دسته از اعداد را به همراه یک مثال بنویسید، به طور مثال: اعداد حسابی همان اعداد طبیعی به علاوه صفر شما اینجا به جای نوشتن این متن این رابطه را بنویسید:
w= N+{0} می توانید به جای علامت + از علامت اجتماع استفاده کنید.
- کل فصل سوم را می توانید در دو تا سه صفحه به همراه نکات آن جمع بندی کنید، به این صورت که:
- تعریفات ضریب و یک جمله ای و متغیر و عبارت های جبری و روش ساده کردن آن ها را بنویسید و برای هرکدام یک مثال حل کنید.
- به هر روشی که ساده کردن را یاد گرفته اید حتما یادداشت کنید تا در هنگام مرور همان روش خود را استفاده کنید.
نکته: کتاب تست ها یا کتاب های کمک درس مختلف ممکن است روش های مختلفی برای حل مساله داشته باشند شما سعی کنید روش خودتان را یاد بگیرید و آن را تغییر ندهید، یادگیری چند روش باعث سردرگمی شما در هنگام پاسخ به سوالات می شود.
- این فصل برای هر قسمت توضیحاتی وجود دارد آن ها را حتما در خلاصه های خود قید کنید به طور مثال: تعریف زاویه های مجاور و مجانب، متقابل به راس، و انواع خط ها
انواع خط ها: در هنگام خلاصه نویسی انواع خط ها شکل مربوط به آن را نیز رسم کنید تا زمان مرور با نگاه به شکل تعریف را به یاد بیاورید.