یکی از سوالاتی که ذهن دانش آموزان کنکوری را به خود مشغول می کند این است که آیا کلاس کنکور بریم یا نه؟ کنکور و امتحانات نهایی یکی از مشکلات بزرگ دانش آموزان می باشد و کلاس های کنکور نیز زیر مجموعه ای از کنکور و نهایی میباشد که باعث شده این سوال را در چند جنبه مختلف بررسی کنیم و پاسخ هر کس با فرد دیگر نیز متفاوت میباشد. به عبارت دیگر نمی توان برای هر کس یک نسخه نوشت. به همین دلیل در این بخش قصد داریم با بررسی آیتم های مختلف به شما کمک کنیم که بتوانید درباره خود، به این سوال مهم پاسخ دهید. با ما همراه باشید. این بررسی توسط بهروز اسدی اورجینال مشاور انجام شده است.
آیا بدون کلاس می توانیم در کنکور موفق شویم؟
موفقیت هر فرد بستگی به کمیت و کیفیت تلاش او دارد. به این معنا که هر چه تلاش شما بیشتر باشد و همچنین کیفیت مطالعه و تلاش تان بالا باشد احتمال موفقیت شما نیز بالا می رود. برای پاسخ به این سوال باید خودتان را خوب بشناسید. اگر شما فردی هستید که پشتکار بالایی دارید و می توانید بدون شرکت در کلاس ها و صرفا با خواندن درسنامه و کتاب های درسی مطالب را به بهترین صورت یاد بگیرید؛ شما حتی بدون شرکت در بهترین کلاس های کنکور نیز می توانید موفق شوید. اما اگر شما فردی هستید که در مطالب ضعف اساسی دارید و مطالب کتاب های درسی و کمک درسی و کنکور هم برای تان جنگ هستند باید بهترین کلاس را با توجه به شرایط خود انتخاب کرده و در آن شرکت کنید. اما نکته ای که وجود دارد این است که شما فرقی ندارد عضو کدام دو دسته بالا باشید؛ اگر تلاش نکنید و پشتکار و استمرار کافی نداشته باشید نتیجه خوبی کسب نخواهید رسید. در این بخش به صورت کامل کلاس کنکور بریم یا نه؟ را باز می کنیم و بررسی می کنیم.
کلاس کنکور مناسب چه افرادی است؟
کلاس کنکور به شرط اینکه استفاده درست از آن شکل بگیرد برای دو دسته از دانش آموزان می تواند بسیار مفید واقع شود:
- دانش آموزانی که پایه درسی ضعیف دارند
این دانش آموزان به دلیل پایه درسی ضعیف، اگر بخواهند خودشان با درسنامه و کتاب درسی پیش بروند به طور قطع نمی توانند کل مطالب مورد نیاز برای کنکور را به اتمام برسانند و به احتمال زیاد نیز مطالبی را که یاد میگیرند از کیفیت بالایی برخودار نخواهد بود. به همین دلیل وجود یک استاد خوب که مطالب را از پایه تدریس کند و بتواند در مدت زمان کم، سطح درسی او را بالا بیاورد و به سطح بالایی از آمادگی برساند؛ بسیار می تواند کمک کننده باشد.
- دانش آموزانی که با درسنامه خواندن یاد نمی گیرند.
این دانش آموزان به دلایل مختلف مانند کندخوانی و پرش افکار و گنگ بودن مطالب برخی کتاب ها، نمیتوانند آنطور که شایسته است مطالب را درک و فهم کنند و نهایت هم از خواندن مطالب خسته شده و دست از درس خواندن میکشند. در اینجا شرکت کردن در یک کلاس آنلاین متناسب شرایط درسی آن دانش آموز، می تواند سرعت یادگیری و کیفیت یادگیری او را بهبود ببخشد.
کلاس کنکور آنلاین یا حضوری؟
همانطور که می دانید کلاس های کنکور هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین برگزار می شوند که هر کدام مزایا و معایبی دارد که ادامه در چند جنبه مورد بررسی قرار می دهیم.
- هزینه
کلاس های آنلاین از نظر هزینه بسیار مقرون به صرفه تر از کلاس های حضوری میباشد. زیرا در کلاس های حضوری در زمان کلاس، محدودیت وجود دارد اما در کلاس های آنلاین گاها شاهد این هستیم که اساتید دو جلسه در هفته کلاس های ۵ ساعت دارند که این نمایان گر این است که کلاس های آنلاین بسیار مقرون به صرفه تر از کلاس های حضوری میباشد.
- کیفیت کلاس
اکثرا کیفیت مطالب بیان شده در کلاس های آنلاین به دلیل اینکه اساتید مطرح وجود دارند بالا است و همچنین بسیار ساده و آسان می توانید استاد را از طریق تعداد قبولی، جزوه و نوع بیان تدریس بسنجید و استاد خوب و بد را از هم تمایز دهید و در کلاس بهترین استاد شرکت کنید. ولی در کلاس های حضوری گاها می بینیم که اساتید کم تجربه هستند و از بار علمی بالایی برخوردار نیستند ولی دانش آموزان زیادی دارند که این باعث گمراهی دانش آموزان دیگر می شود و نمیتوان دانست که کدام استاد خوب و کدام استاد کیفیت خوبی ندارد.
- اتلاف زمان
در کلاس های حضوری به دلیل رفت و آمد، اتلاف زمان زیادی صورت می گیرد و پس از کلاس نیز شما بیشتر از کلاس آنلاین خسته میشوید. چون در کلاس آنلاین شما پشت میز خود نشسته اید و در خانه هستید و زیاد احساس خستگی نمی کنید. ولی در کلاس های حضوری به دلیل خستگی های ناشی از رفت و آمد باید پس از کلاس استراحت کافی کنید. و این موضوع گاها باعث اخلال در برنامه ریزی تان می شود.
- ارتباط با دانش آموز
یکی از بزرگترین مزایای کلاس های حضوری، ارتباط مستقیم و چهره به چهره با دانش آموز است که دبیر می تواند با مشاهده ری اکشن و زبان بدن دانش آموز این موضوع را تشخصیم دهد که دانش آموز یاد گرفته و یا نگرفته است و این موضوع در تدریس او را کمک خواهد کرد. و همچنین تعداد دانش آموزان نیز کم می باشد و هر کس می تواند سوالات و اشکالات خود را از دبیر بپرسد و اشکالات خود را برطرف نماید.
بهترین کلاس کنکور چه ویژگی هایی دارد؟
اگر شما قصد شرکت در کلاس های کنکور بهترین موسسه را دارید، باید بهترین کلاس را بر اساس تیپ شخصیتی خود انتخاب کنید به همین دلیل قبل از شرکت در کلاس ها باید چند نکته را مورد بررسی قرار دهید.
- کیفیت و میزان رضایت از تدریس استاد
کیفیت تدریس و میزان رضایت دانش آموزان دو مسئله ای هستند که با هم ارتباط مستقیم دارند. یعنی اگر کیفیت تدریس استادی بالا باشد میزان رضایت دانش آموزان و در پی آن میزان قبولی دانش آموزان آن استاد نیز بالا خواهد بود. اولین موردی که شما باید بررسی کنید کیفیت و میزان رضایت دانش آموزان از استاد خواهد بود.
- کیفیت جزوه استاد
اگر جزوه کلاس شما از کیفیت بالایی برخوردار نباشد برای مثال سوالات ساده و مطالب تکراری و سطح پایین در کلاس گفته شود، کمکی در پیشرفت شما نخواهد کرد و صرفا اتلاف وقت خواهد بود. باید بدانید که جزوه خوب و ایده آل جزوه ای است که در آن درسنامه ها به صورت کاملا مفهومی باشد و همچنین سوالات متنوع و با سطح های آسان به سخت نیز در جزوه باشد.
- سطح درسی خودتان
نکته بعدی که باید در انتخاب کلاس خود رعایت کنید؛ توجه به سطح درسی خودتان است یعنی اگر شما از سطح درسی ضعیفی برخوردار هستید، باید از کلاس هایی استفاده کنید که مطالب را به صورت پایه ای و مفهومی تدریس می کنند، ولی اگر شما از کلاس های سطح بالا استفاده کنید کمکی به شما نمی کند و فقط اتلاف زمان خواهید داشت و برعکس این ماجرا هم درست است یعنی اگر شما دانش آموزی با سطح درسی متوسط رو به بالا باشید و اگر کلاس های سطح پایین استفاده کنید، سر کلاس حوصله شما سر خواهد رفت و باز هم اتلاف وقت خواهید داشت، در حالی میتوانستید تایمی که در کلاس گذرانده اید را تست بیشتر حل کنید و به تسلط بالا برسید.
- توجه به لحن و بیان استاد
اساتید حال حاضر فضای کنکور از نظر لحن و بیان در تدریس به دو دسته تقسیم می شوند. اول اساتیدی که با شور و نشاط بالایی در کلاس هستند و کلاس آنها جنبه فان دارد و دوم اساتیدی که سر کلاس جدی هستند و سعی می کنند بجز تدریس کار دیگری انجام ندهند. انتخاب بستگی به روحیه دانش آموز دارد که کدام یک را انتخاب کند چون اگر به این موضوع دقت نکنید در طول تدریس بسیار اذیت خواهید شد. همه این مواردی که در این بخش گفته شد مستلزم این است که شما ابتدا نمونه تدریس هر استادی را که در نظر دارید ببینید و تمامی این آیتم ها مورد بررسی قرار دهید و تایپ شخصیتی خود را با کلاس ها و خود استاد تطابق دهید اگر تطابق بیشتری داشت آن کلاس مناسب شما می باشد.
توجه بکنید انتخاب بهترین دبیر و کلاس توسط بهروز اسدی در همین سایت انجام شده است می توانید تحلیل هر استاد را جداگانه مطالعه کنید.
برای امتحان نهایی و دروس عمومی کلاس بریم؟
از زمانی که تاثیر معدل در کنکور قطعی شد، موسسات آموزشی مختلف برای امتحانات نهایی نیز دوره های متفاوتی تشکیل دادند که در آن دروس را به صورت نهایی و با روش های کتاب تدریس می کنند. سوالات امتحان نهایی به گونه ای است که اگر شما کتاب را به دقت مطالعه کرده باشید و بر آن مسلط باشید و چند دوره نمونه سوال هم حل کنید می توانید نمره بسیار بالایی کسب کنید، بنابراین شرکت در کلاس های نهایی از این جهت ضرورتی ندارد. مگر برای دانش آموزانی که تا دم امتحان مطالعه کمی داشته اند و زمان ندارند، میتوانند چند فصل از تدریس استاد را انتخاب کرده و آن را مورد مطالعه قرار دهند با بتوانند نمره قابل قبولی در امتحانات نهایی کسب کنند.
معرفی کلاس های آنلاین آپدیت و ویژه برای کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۴
در این بخش قصد داریم بهترین اساتید کنکور در هر درس را معرفی کنیم و بیان کنیم که هر استاد مناسب چه دانش آموزی می باشد؟
- ریاضی تجربی و حسابان
پایه درسی ضعیف:
بابک سادات – افشین ملاک پور – علی مقدم نیا – معین کرمی «دوره عادی»
پایه درسی متوسط:
مجید رفعتی – معین کرمی «دوره پیشرفته» – مهرداد عباسپور
پایه درسی قوی:
آریان حیدری – معین کرمی «دوره پیشرفته» – سروش موئینی
- فیزیک
پایه درسی ضعیف:
مهدی یحیوی – محمودرضا ذهبی
پایه درسی متوسط:
مهدی یحیوی – مهدی براتی
پایه درسی قوی:
محمد نوکنده – امیر قضاتی – امیر میرحسینی
- شیمی
پایه درسی ضعیف: پارسا فراهانی – بهمن بازرگان – محمد مرادی
پایه درسی متوسط: بهمن بازرگان – محمدرضا و امید مصلایی – محمدرضا آقاجانی – پارسا فراهانی
پایه درسی قوی: رضا بابایی – بهمن بازرگان
- زیست
پایه درسی ضعیف:
حنیف عظیمی – محمد همدانی – علی حسین زاده
پایه درسی متوسط:
حنیف عظیمی – فرزام فرهمندنیا – علی محمد عمارلو
پایه درسی قوی:
حنیف عظیمی – فرزام فرهمندنیا
- هندسه و گسسته
پایه درسی ضعیف:
محمد صحت کار – آرش عمید – حمید ناصر
پایه درسی متوسط:
بهرام جلالی – حمید ناصر
پایه درسی قوی:
بهرام جلالی – مجید علایی نسب
سخن پایانی
پاسخ سوال کلاس کنکور بریم یا نه؟ را دقیق توضیح دادیم و آنچه که لازم بود را نوشتیم. حال نمونه تدریس دبیرهایی که قصد شرکت در کلاس های او را دارید، مشاهده کنید و ببینید که می توانید با تدریس ایشان مطالب را یاد بگیرید یا نه…! اگر بدون تحقیق کلاسی را ثبت نام کنید و بعدا بفهمید که این دبیر مناسب شما نبوده است هم هزینه ای که برای کلاس پرداخت کرده اید را از دست خواهید داد و هم زمانی را که صرف آن کلاس کرده اید.