تجربیریاضیکنکور

رشته تجربی یا رشته ریاضی کدام بهتره؟

در این مقاله به بررسی کامل و معایب و مزایای تجربی و ریاضی می پردازیم

در طول زندگی انسان دوراهی های زیادی وجود دارد که باید یک راه را انتخاب کند. برای انتخاب رشته کنکور سوالاتی که ممکن است به ذهن شما بیاید بسیار است که قرار است در این پست سایت اورجینال مشاور در مورد انتخاب رشته تجربی یا رشته ریاضی به صورت جامع و دقیق بحث خواهیم کرد تا دانش آموزان و فارغ التحصیل هایی که می خواهند شروع کنند بهترین مسیر را انتخاب کنند.

دغدغه های ذهنی دانش آموزان در بین انتخاب دو رشته تجربی و ریاضی:

  • رشته ریاضی بهتر است یا تجربی؟
  • بازار کار کدام رشته بهتر خواهد بود؟
  • بهتر است که دنبال علاقه خود برویم یا نه به سمت یک زندگی بدون ریسک برویم؟
  • آیا رسیدن به ثروت و موفقیت فقط در خواندن همین دو رشته و

ادامه دادن آن ها خلاصه می شود؟

کنکور یاضی بدهم یا که نه کنکور تجربی بدهم؟

                            آنچه در این مقاله می خوانید


۱. دروس  و مهارت های لازم برای رشته تجربی و ریاضی:

در رشته تجربی دوران دبیرستان بچه ها با زیست شناسی و در دانشگاه با آناتومی سر و کار دارند، در این رشته فارغ التحصیل باید توانایی کار کردن دربیمارستان و شیفت شب و موقعیت استرس زا را داشته باشند، در رشته ریاضی دانش آموزان باید مهارت تجزیه و تحلیل و خلاقیت ذهنی و رسم اشکال فضایی را داشته باشند.


۲. مقایسه بازار کار رشته تجربی و ریاضی:

در حال حاضر رشته های تجربی بازار کار خوبی دارند اما اگر در رشته ریاضی به خوبی درس بخوانید مطمعنا می توانید جایگاه شغلی خیلی خوبی را پیدا کنید.


۳. مقایسه مزایا و معایب دو رشته:

بزرگترین معایب رشته تجربی محیط شغلی پر استرس – اشباع این رشته و سخت شدن کنکور و افزایش سطح درصد پاسخ گویی دانش آموزان است. از مزایا رشته تجربی: بازار کار بیشتر نسبت به رشته ریاضی است. از مزایا رشته ریاضی آینده شغلی و نتیجه بخشی تلاش در صورت اراده و درس خواندن و افزایش مهارت عملی دانش آموز است.


۴. آمار شرکت کنندگان رشته تجربی و ریاضی:

در این قسمت آمار مربوط به شرکتت کنندگان چند سال اخیر رشته تجربی و ریاضی مورد بررسی قرار گرفته است که در حال حاضر تعداد شرکت کنندگان تجربی رو به افزایش بوده است.


۵. فارغ التحصیلان بیکار: در هردو رشته یک سری فارغ التحصیلان بیکار وجود دارد و اینطور نیست که شما فکر کنید در رشته تجربی همه ی دانش آموزان دارای اشتغال هستند.


۶. رشته تجربی و ریاضی: در این قسمت یک سری سوالات برای کمک به شما در شناخت بهترین رشته قرار داده شده است.  

درس و مهارت مربوط به رشته تجربی و ریاضی

دروس رشته تجربی:

درس اصلی این رشته زیست شناسی است با ضریب ۱۲ است.

درس بعدی شیمی و فیزیک و ریاضی است.

دروس رشته ریاضی

اصلی ترین درس این رشته ریاضی است با ضریب ۱۲ است و سپس فیزیک و شیمی است.

در درس ریاضی شما به سوالات حسابان و هندسه نیز پاسخ می دهید.

دروس عمومی: ۴ درس عمومی بین رشته تجربی و ریاضی یکسان است.

مهارت های لازم برای رشته تجربی

  1. مهارت ارتباطی با بقیه افراد کنترل استرس در شرایط بحرانی
  2. علاقه به کار در بیمارستان و کارهای دولتی و آزمایشگاهی
  3. علاقه و استعداد در درس زیست شناسی و آناتومی
  4. همچنین علاقه به درک موجودات
  5. علاقه به کارهای درمانی
  6. توانایی بیدار ماندن و شیفت شب (رشته های بیمارستانی)

مهارت لازم برای رشته ریاضی

  • دارا بودن ذهن پویا و توانایی حل کردن مسائل
  • دارا بودن توان مدیریتی و خلاقیت ذهنی
  • توانایی رسم فضائی
  • علاقه و استعداد داشتن در دروس ریاضی و فیزیک و کارهای کامپیوتری

درس زیست شناسی چگونه درسی است؟

زیست شناسی درسی مفهومی و حفظی است که دانش آموز باید توانایی درک و مفهومی خواندن مطالب را داشته باشد.

شامل زیست جانوری و گیاهی و ژنتیک است.

زیست جانوری: در زیست جانوری به بررسی اندام و اعضا بدن انسان و موجودات مختلف می پردازند، همین زیست جانوری در قالب آناتومی و با تدریسی پیچیده تر در رشته های پزشکی و پیراپزشکی آموزش داده می شود.

زیست گیاهی: یکی از بد قلق ترین مباحث زیست شناسی که در آن در مورد ساختمان گیاهان و انواع آن ها به همراه مباحث تولید مثل گیاهات صحبت می شود.

ژنتیک: در مورد وراثت و ژن های موجودات است.

تفاوت حسابان رشته ریاضی و درس ریاضی

حسابان از نوع پیشرفته ی دروس جبر و هندسه محسوب می شود، در واقع حسابان مباحث را به صورت گسترده تر مورد بررسی قرار داده است.

کدام رشته را انتخاب بکنم؟

پیشنهاد ویژه:

شما دانش آموزان عزیز می توانید برای انتخاب بهترین رشته بر اساس توانایی خود شما و آینده کاری، با بهروز اسدی یک جلسه مشاوره تلفنی داشته باشید، بهترین رشته بر اساس تعیین سطح و شخصیت به شما پیشنهاد داده می شود.

به هیچ عنوان این فرصت را از دست ندهید.

۵ گام برنامه ریزی برای کنکور

این مقاله شاید برای شما مفید باشد

بازار کار تجربی بهتر است یا ریاضی؟

 رشته تجربی یا رشته ریاضی
بازار کار رشته تجربی یا رشته ریاضی

برای پاسخ به این سوال باید از خودتان بپرسید که چرا درس می‌خوانید؟

اگر‌ جوابتان بخاطر پول باشد درس خواندن کاری کاملا اشتباه می باشد. شما می توانید با یک گشت و گذار خیلی از مشاغل و درآمدهای دیگر را هم پیدا کنید که حتی زحمت کمتری هم نسبت به خواندن درس های سخت مهندسی یا دکتری دارند. به طور کلی باید آینده مالی را در هر شغلی در حال حاضر در نظر گرفت، اما در اولویت شما علاقه در انتخاب یک شغل و حرفه باشد.

بازار کار ریاضی

رشته ها انواع فعالیت ها
    مهندسی برق ذوب آهن ،نیروگاه های برق، کارخانجات خودروسازی، شرکت های تولید کننده بردهای الکترونیکی، سازمان های فعال در حوزه مخابرات و صنایع نظامی و دفاعی و…  
  مهندسی کامپیوتر برنامه نویسی، امنیت شبکه، طراحی و بهینه سازی پایگاه های داده، طراحی وب، طراحی سیستم های کامپیوتری و…  
  مهندسی عمران پل ها، سدها، راه، ساختمان و شبکه های آب و فاضلاب، ساخت انواع تونل ها
    مهندسی صنایع شرکت های هواپیمایی، صنعت بیمه، تولیدی و خدماتی فراهم می باشد. انواع مراکز و کشت و صنعت، کارخانجات، کارخانجات صنعتی، خدمات مشاوره ای و…
    مهندسی معماری   طراحی ساختمان و اجزای آن ار اول تا آخر کار، انجام پروژه های پژوهشی در زمینه طراحی فضاهای طبیعی، طراحی دکوراسیون داخلی، محوطه سازی و طراحی میادین شهر و پارک ها و سرپرستی دفاتر مشاوره معماری اشاره کرد.  

 

ترتیب سخت ترین رشته های مهندسی

این مقاله برای شما مفید است

بازار کار رشته تجربی

کنکور برای رشته تجربی داری پنج زیر گروه می باشد، که رشته پزشکی و داروسازی و دندانپزشکی در آن ها معروف تر هستند.

  رشته ها
مامایی، تکنولوژی پرتوشناسی، هوشبری، زیست شناسی، ساخت پروتزهای دندانی، علوم و صنایع غذایی، کاردرمانی، گفتار درمانی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت و بازرسی گوشت، زیست فناوری، بیوتکنولوژی، پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، اتاق عمل، بینایی سنجی، دبیری زیست شناسی، علوم آزمایشگاهی، علوم تغذیه، فیزیوتراپی، اعضای مصنوعی، پرستاری، شنوایی شناسی
مهندسی بهداشت محیط، بهداشت عمومی، فناوری اطلاعات سلامت، تکنولوژی پزشکی هسته ای داروسازی، دبیری شیمی، مهندسی بهداشت حرفه ای، شیمی
اقیانوس شناسی ،زمین شناسی
مدیریت مالی، مدیریت فرهنگی هنری، الهیات، علوم قضایی، اقتصاد اسلامی، علوم اقتصادی، علوم انتظامی حسابداری، مدیریت صنعتی، مدیریت کسب و کارهای کوچک
مددکاری اجتماعی، آموزش تربیت بدنی، امنیت اطلاعات، کتابداری در شاخه پزشکی، اقتصاد کشاورزی

بازار کار تجربی یا ریاضی خوب هست؟

در کل همه رشته ها در نظر بگیریم قطعا تجربی، ولی فراموش نکنید بعضی از رشته ها مانند مهندسی نرم افزار درآمدی مانند یک پزشک منخصص دارند.
اینستاگرام مشاور

مقایسه مزایا و معایب دو رشته تجربی و ریاضی

معایب رشته تجربی

  • سخت تر شدن رشته تجربی به دلیل افزایش رقابت ها و افزایش درصد های مورد نیاز برای قبولی در رشته مورد نظر
  • اشباع شدن رشته تجربی با روی کار آمدن دانشگاه های آزاد و پردیس خودگردان، که در حال حاضر بعضی از فارغ التحصیلان رشته های پیراپزشکی نیز مانند قبل بازار کاری ندارند.
  • در عین افزایش دانشگاه های آزاد و پردیس، رشته های دانشگاهی تاپ در رشته تجربی بسیار ظرفیت پایینی دارند و به تعداد کم دانشجو می پذیرند و این باعث می شود که شما به سختی بتوانید وارد دانشگاه شوید.
  • استرس شغلی رشته های بیمارستان بیشتر از رشته بقیه رشته ها است

در کنکور تجربی فقط نزدیک دو درصد وارد پزشکی می شوند.هر ساله  این آمار کم تر هم می شود چون اکثرا پشت کنکور می مانند و آمار شرکت کنندگان بیشتر و بیشتر می شود.

مزایا رشته تجربی

  • از خوبی های رشته تجربی، داشتن رشته هایی هست که با قبول شدن در دانشگاه حتی با تخصص پایین راحت وارد بیمارستان و کلینیک و مطب می شوند. که به عنوان مثال می توان به پزشکی و دندان پزشکی و مامایی و دارو سازی و معلمی و… اشاره کرد.
  • از مزایای دیگر رشته تجربی بازار کار فعلی آن می باشد. در حال حاضر این رشته بازار کار بسیار خوبی دارد و در آمد خوبی نسبت به بقیه رشته ها دارد.
  • در رشته تجربی یک دیگر از مزایای آن پرستیژ رشته های مانند پزشکی و دندان پزشکی و داروسازی در کشور ما است که بسیار به این رشته ها اهمیت می دهند.

اولویت بندی رشته های پزشکی و پیراپزشکی

این مقاله شاید برای شما مفید باشد

معایب رشته ریاضی

  • پیدا کردن شغل بسیار کار سختی است. این اشتباه را نکنید که شغل نیست در واقع شغل هست پیدا کردن سخت است. چون در حال حاضر شرکت ها کم عضو می گیرند، با افزایش تعداد مهندسین رقابت برسر اشتغال بیشتر شده است.
  •  وقتی وارد دانشگاه شوید به دروس بسیار سختی بر می خورید که نیاز به یک ذهن قوی دارید که مسائل را درک کند و دروس مبتنی بر حفظیات نیستند. دروس بیشتر به صورت محاسبه ای می باشند و کار کمی سخت است. 

مزایا رشته ریاضی

  • شما با دادن کنکور ریاضی به راحتی می توانید در دانشگاه قبول شوید و به نوعی صندلی خالی در دانشگاه ها بسیار زیاد است.
  • کنکور شما نسبت به کنکور تجربی رقابت کم تری در آن وجود خواهد داشت.

آمار شرکت کنندگان در رشته تجربی و ریاضی

اگه بخوایم یک مقایسه ای بین این دو ماراتن جذاب که هر ساله معمولا در تیر ماه انجام می‌شود داشته باشیم. بد نیست به آمارسری بزنیم.

با نگاه کردن به موارد آماری پایین در می یابید که به مرور زمان داوطلبان از سمت ریاضی به سمت رشته تجربی سوق پیدا کرده اند.  

آمار کنکور ریاضی

  • کنکور ریاضی یعنی سال ۱۴۰۲ با حضور ۱۵۰ هزار پایان رسید.
  • در سالهای پیش این ماراتن سراسری متقاضی های بیشتری داشته اما از سال ۸۸ به این طرف روند نزولی را در پیش گرفته است.
  • در آخرین سال  دهه ۸۰ یعنی در سال ۸۹ تعداد شرکت کنندگان بیش تر از ۳۲۰ هزار نفر بوده اند، این نشان دهنده کاهش چشمگیر در یک دهه می باشد.
  • از سال ۹۳ به بعد ریزش عجیبی گریبان گیر کنکور ریاضی شد. به تعداد ۴۱ هزار نفر در سال ۹۴ کنکور ریاضی ریزش داشت.
  • این ها همه و همه نشان دهنده حرکت مردم و جامعه به سمت رشته های دیگر است، رشته ریاضی دیگر آن چنان فروغی ندارد که می تواند دو دلیل داشته باشد یکی سختی رشته های ریاضی و دروسشان و دیگری سختی کار پیدا کردن می باشد.

در بین تمامی این سالها که در این ده سال گذشت سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ افزایش تعداد داشت و تعداد بیست هزار نفر به تعداد داوطلبان کنکور ریاضی افزوده شد، در سال ۹۹ دوباره این تعداد کمتر شد البته نه زیاد ولی کمی کم تر شد و در حال حاضر این عدد مقداری بالا و پایین می شود.

مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم

این مقاله برای شما شاید مفید باشد

آمار کنکور تجربی

  • در آخرین کنکور تجربی برگزار شده آمار به دست آمده توسط سازمان سنجش کشور تعداد ۵۹۲ هزار و ۲۹۵ داوطلب بوده است، کنکور تجربی چندین سال است که بیش تر از هر رشته ای داوطلب دارد و هر ساله رو به افزایش است.
  • با مقایسه آخرین کنکور ریاضی و تجربی در می یابیم که تعداد داوطلبان تجربی چیزی حدود چهار برابر داوطلبان ریاضی می باشد.
  • شیوع کرونا باعث ریزش جزئی تعداد داوطلبان کنکور سراسری تجربی شد. آمار نشان می دهد که در سال ۹۸ تعداد داوطلبان کنکور تجربی ۶۳۷ هزار نفر بوده است. سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ تعداد ۴۵ هزار داوطلب کمتر داشته است ولی در سال های بعد ثابت مانده است.
  • طی مقایسه ده سال اخیر باهم به این نتیجه رسیدند که تعداد داوطلبان در سال ۸۹ تا ۱۴۰۱ حدود ۲۸ درصد افزایش داشته است. در سال ۸۹ تعداد داوطلبان ۴۶۳ هزار نفر بوده است.
  • در سال های ۹۵ و ۹۶ کنکور تجربی به تعداد ۵۰۰ هزار نفر و بیشتر رسید و در سال های ۹۷ و ۹۸ اوج تعداد شرکت کنندگان کنکور تجربی بود.

چیزی که در کنکور تجربی بسیار واضح است. افزایش سالانه تعداد داوطلبان است. دلیل این افزایش سالانه این است که همه این فکر را دارند که قرار است در پزشکی و دندان پزشکی و داروسازی قبول شوند.

با این شرایطی که در کنکور سراسری رشته تجربی هر ساله وجود دارد. باید این را در نظر گرفت که با زیادتر شدن تعداد داوطلبان ممکن است در آینده اشباع فارغ التحصیلان تجربی به وجود آید و در نتیجه باعث بیکاری فارغ التحصیلان تجربی اعم از دکتر و پرستار و … شود.

فارغ التحصیلان بیکار

یکی از ترس های بشرهمین بیکاری پس از فارغ التحصیلی است. زمانی که  چهار سال یا پنج سال یا بیش تر هفت سال درس دانشگاه بخوانیم اما بیکار بمانیم درد بزرگی را خواهیم داشت. ما سعی می کنیم. در  پایین برای شما چند نکته از بیکاران فارغ التحصیل را برای شما بگوییم.

  • به طور کلی طبق آمار به دست آمده یک میلیون از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار می باشند‌.
  • در کشور از صد درصد  بیکاران حدود چهل درصد را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند.
  • فارغ التحصیلان بیکار در زنان بیش تر از مردان بوده است و در نقاط شهری بیش تر از روستایی بوده است.
  • پرستاران فارغ التحصیل بیکار ۵۵۰۰ نفر برآورد شده اند.
  • به طور کلی در علوم پزشکی نسبت کسانی که شغل دارند به نسبت کسانی که فارغ التحصیل شده اند اما بیکار هستند ۲.۷۲ درصد می باشد.

در علوم ریاضی و فنی به طور کلی در صد شاغلان به فارغ التحصیلان بیکار ۵۱ درصد می باشد.

از این آمار می توان نتیجه گرفت که در مرحله اول باید مهارت لازم را در هر رشته ای داشته باشیم. دوم این که نسبت کار پیدا کردن در علوم پزشکی به نسبت ریاضی و مهندسی بسیار بالاتر است.

آیا بازار کار پزشکی همیشه خوب خواهد ماند؟

رشته ریاضی یا تجربی ؟

  • با توجه به تمام توضیحات بالا اگر بخواهیم نتیجه گیری کنیم. چیزی که بسیار مهم هست میل درونی خود شما می باشد. چون اگر سمت میل درونی خود نروید بعدها ممکن است این روزها که می توانستید به سمت هدفتان بروید را صرفا حسرت بخورید.
  • دومین چیزی که مهم هست طرف صحبت این پاراگراف با والدین است که بگذارند فرزندانشان خودشان انتخاب کنند که دچار استرس و اضطراب نشوند، استرس و اضطراب ممکن است به درس های آن ها هم لطمه بزنند.
  • بازار کار به نفع کدام رشته است؟ تجربی در حال حاضر مطمئنا نسبت به ریاضی برتری دارد، البته که اگر شما مهندس عالی باشید هیچ وقت بیکار نمی مانید.
  • از لحاظ کنکوری کدام رشته سخت تر است؟ در رشته تجربی رقابت بسیار شدید تر می باشد و افراد  بیشتری در آن حضور دارند.
  • پذیرش در دانشگاه ها به نفع کدام رشته است؟  در رشته ها ریاضی اکثرا هر رشته ای بخواهید به راحتی قبول می شوید فقط منطقه وشهر آن فرق می کند.
  • اگر بخواهیم ادامه تحصیل دهیم کدام رشته بهتر است؟ در تجربی اکثر گرایش ها در مقاطع بالا توسط کشور ما ساپورت می شود.

 سوالات متداول

۱)رشته تجربی سخته یا ریاضی؟

حتما وارد مقاله شوید تا به صورت کامل و دقیق به نتیجه گیری برسید.

۲)تفاوت و مزایای رشته تجربی نسبت به ریاضی؟

تمامی مزایا و معایب دو رشته را در این مقاله توضیح داده ایم.

اورجینال مشاور

اورجینال مشاور: انتخاب بهترین دبیر از موسسات + مشاور تحصیلی + انتخاب منابع کنکوری

‫۳۸ دیدگاه ها

  1. سلام من امسال نهم هستم اما بین تجربی و ریاضی موندم. اینکه مغزم میگه تجربی چون شاید از لحاظی اینده‌اش تضمین شده‌اش اما من از کلاس هفتم دوست دارم برم ریاضی اما خب چندان اعتمادی به اینده‌اش نیست

  2. سلام من سال نهمم و موندم تجربی برم یا ریاضی
    از طرفی من عاشق علوممم ولی ریاضیم بهتره خیلی بهتره و هدفم هم پزشکیه از رشته ریاضی پزشک بشم راحت تره ولی واقعا عاشق زیستم و ب ریاضی نسبت ب علوم کمتر علاقه دارم
    تجربی برم یا ریاضییی؟

  3. سلام. من هم نهم هستم. من هم بین تجربی و ریاضی گیر کردم. اصلا تجربی و بدن رو دوست ندارم، اما میترسم اگه برم ریاضی بیکار بمونم. دلم‌میخواد مهندسی هوافضا بردارم اما خیلی نگران بیکاری هستم. از تجربی هم فقط لباس پزشکی رو دوست دارم‌.همین.
    فقط لطفا سریع پاسخ بنده رو بدین
    ممنون

  4. من امسال انتخاب رشته دارم و هنوز نتونستم تصمیم بگیرم که برم ریاضی یا تجربی. من عاشق ریاضی‌ام توی مدرسه‌مون حزء کسایی هستم که تو ریاضیات معلم همیشه روش حساب می‌کنه، اما متأسفانه اصرار والدینم بر اینکه برم تجربی، من رو خیلی مردد می‌کنه و اجازه نمیده که برم سمت چیزی که می‌خوام. از طرفی هم از آینده می‌ترسم، خب من نمی‌تونم تضمین بدم اگه برم تجربی بیکار نمی‌مونم، به همین خاطر نمی‌دونم چیکار کنم.

  5. سلام من امسال نهم هستم سال بعد انتخاب رشته دارم خیلییی خیلیی زیاد دوست دارم برم ریاضی و فیزیک ولی خیلی میترسم قبول نشم از اون طرفم یه کامپیوتر علاقه دارم موندم برم هنرستان یا دبیرستان؟؟؟؟؟

      1. سلام من نهم هستم من موندم رشتمو بزنم تجربی یا ریاضی ،اما ریاضیم. نسبت به علوم بهتره و اینو هم بگم به دوتا علاقه دارم

    1. سلام عزیزم با توجه به نکات بالا احتمال قبولی در رشته ی ریاضی بسیار بالا است و این بستگی به هوش خودت داره

  6. من خیلی به رشته ی ریاضی علاقه دارم و استعدادشم دارم ولی میترسم در آینده شغل خوبی نداشته باشم و اینا و اینکه بقیه هم همش بهم میگن برو تجربی ولی من خوشم از ریاضی میاد یه چیز خیلی بد اینه که شهرما رشته ی ریاضی نداره نمیدونم چکار کنم تلاش کنم برم ریاضی یا برم تجربی؟

  7. من علاقه ای به هیچ رشته ای ندارم .. ولی اطرافیان میگن با توجه به هوشت یا ریاضی باید بری یا تجربی نمرات ریاضی و تجربیم تقریبا یکسانه ولی تجربی تلاش بیشتری میخواد پس گفتم میرم ریاضی تا کمتر سختی بکشم ولی بزار کارش برا منه دختر افتضاحه…

  8. سلام من یازدهم ریاضی هستم بخاطر کنکورش که راحته فعلا تغییر رشته ندادم ولی از اول به تجربی علاقه داشتم زیاد هم محاسباتم قوی نیست میخواستم ازتون راهنمایی بخوام که تغییرش بدم به تجربی یانه

  9. من هم ریاضیم خوبه هم تجربیم و به تجربی علاقه ی زیادی دارم اما اینکه میگن تعدا شرکت کننده هاش در کنکور زیاده و سوالاتشم بسیار سخت یکم منو میترسونه به نظرتون چیکار کنم؟

    1. علاقه شرط است. باید ببینید از آینده شغلی چی می خواهید و چه اهدافی دارید. هر وقت موارد گفته شده رعایت کردید بعد می توانید موضوع سختی سوالات و کنکور را بررسی کنید (یعنی اولویت پایین تری دارد)

  10. نمونه ریاضی قبول شدم الان میخوام برم تجربی هم هدایت تحصیلیم اوکیه هم نمره هام فقط نوبت دوم باید زیست بخونم واقعا موندم بمونم یا برم تجربی

    1. بهتره که بری تجربی چون تجربی بهتر از ریاضی الان برادر من رشته اش ریاضی است . تغیر رشته می دهد تا به رشته ای تجربی برود . هر چه قدر از رشته ی ریاضی زود تر در بیایی اون قدر بهتره

  11. سلام من برای انتخاب رشته بین تجربی و ریاضی موندم هر دو رو هم اولویت الف اوردم
    و همیشه نمره علومم از ریاضیم بالاتر بوده
    و الان نمیدونم برم سمت علاقم یعنی تجربی یا سمت یک رشته ی بدون ریسک مثل ریاضی

    1. سلام من تصمیم گرفتم بم رشته ریاضی و میرم ولی پدرو مادرم اولش مخالفت میکردند چون می فکر میکردند این رشته آینده شغلی خوبی ندارد.ولی اگه نظر منو بخواید مهمتر از همه چیز علاقه و عشق شما است.راههایی دیگری هم برای کسب درآمد هست.

        1. سلام من نهم هستم من موندم رشتمو بزنم تجربی یا ریاضی ،اما ریاضیم. نسبت به علوم بهتره و اینو هم بگم به دوتا علاقه دارم

    2. برو تجربی چون نمره بالاتری داری یعنی مهارت بیشتری تجربی اسون تر از ریاضی هست امکان افسردگی در ریاضی خیلی زیاده ولی رشته تجربی خیلی خوبه بیشریاش حفظیه خب معمولا حفظی بهتر از حلی هست

  12. سلام من امسال وارد نهم میشم نمره ریاضی و علوم هفتمم به ترتیب ۱۶٫۵ و ۱۷٫۵ و نمره ریاضی و علوم هشتمم به ترتیب۲۰ و ۱۶ هست میتونم رشته تجربی برم؟

      1. سلام من تصمیم گرفتم بم رشته ریاضی و میرم ولی پدرو مادرم اولش مخالفت میکردند چون می فکر میکردند این رشته آینده شغلی خوبی ندارد.ولی اگه نظر منو بخواید مهمتر از همه چیز علاقه و عشق شما است.راههایی دیگری هم برای کسب درآمد هست.

        1. سلام دخترم ۱۱ میخونه ،زمان انتخاب رشته خیلی تودو راهی بود و منم اصرار کردم بره تجربی! درسش خوبه ولی تا الان راهش رو انتخاب نکرده ! هنوزم نمیدونه بره ریاضی یا بمونه تو تجربی فقط اینکه کار درمانی رو دوست نداره و به حلیات خیلی علاقه داره عاجزانه تقاضا دارم راهنماییم کنید

    1. اگه در پایه نهم ریاضیت بیشتر از ۱۴ و علومت هم بیشتر از چهار ده باشه بله
      واینکه نمرات رو ضربدر سه مس کنن که باید از نود بالاتر باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا